dzizisketa to je fajn věk ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva ale až zpětně ![]()
Potrefenáhusa ne, ta léto, kdy synům bylo mezi rokem a půl a dvěma, byla skvělá. U nás je to sice pořád lepší a lepší, ale tohle období je hezké v tom, jak ty děti objevují svět venku, začínají mluvit nebo si nějak víc hrát, ...a ještě spí po obědě ![]()
Evaeva dělám si legraci :-)))
moora No to bych se zbláznila.
dneska je to vesela historka z nataceni. Ale tenkrat (s tou skolkou) jsem byla dost na mrtvici
moora Já jsem to říkala doma a muž se mě ptal, jestli to dítě bylo neviditelný:-D. On si ve zdejších reáliích nějak neumí představit, že by naše mladší někam vyrazila a nikdo ji nezastavil:-D
Karja hele nevim, asi neviditelny bylo? Jako nikdo ho cestou nezastavil a ani ucitelka ve skolce nebyla prekvapena, ze dorazil sam... no trochu vycitave se na me pak divala, kdyz jsem vlitla na pokraji infarktu do tridy, ze prej se nemam divit, kdyz ty deti posilame z satny do tridy samotny
moora No to chápu, že učitelka si mohla myslet, že ti třeba uteklo před školkou nebo tak...ale v té tramvaji - no jsou to zas tři zastávky, tak to asi leckdo taky nepostřehne. Jako hustý
Karja Tak já bych taky dítě, které někam cílevědomě jde, nezastavovala :)
moora Tak tohle bude důvod proč u nás ve školce musí dítě do třídy předávat rodič :) Jinak kamarádce chlapeček školku svévolně opustil a vyrazil sám domů, potkala ho na půlce cesty, když ho šla vyzvednout. No, tak tam od té doby pečlivě zamykají.
DruI Já jo, čytřleté určitě. I prostě někde jdoucí pěšky v satelitu, to spíš v tom buse kde je hodně lidí bych si nevšimla, jestli je samo nebo babička nesedí jinde atp...Ale já jako asi hodně sleduju, co se kde děje:-D. Minule jsem pujčovala holce telefon, nešel jí na kase dobít kredit, měla na to malou hotovost, stála za mnou ve frontě a byla taková roztržitá...No tak minula se s mámou a došel jí kredit, bylo to v takovém odlehlém obchodě na kraji města. Normálně jsem se jí zeptala, jestli nepotřebuje pomoct, že jí pujčim svůj telefon, jestli si potřebuje zavolat nebo někomu napsat, případně že jí klidně odvezu domů, jestli pro ní mamka nemůže dojet.
Karja Když u nás jsou lidi furt a všude :) takže prostě předpokládám, že dítě, co se tváří spokojeně, k někomu patří, jen se trochu předběhlo. Samozřejmě, kdyby se nějak ztraceně rozhlíželo nebo brečelo, tak se angažuju.
DruI Jojo, když jdeš po plné ulici, tak to nepostřehneš.
Muža bolí chrbát, tak si našiel nejaké cvicenia jogove na chrbát. Akurát že začal cvičiť mimo domu a až dnes si vychutnáva cvičenie za prítomnosti dieťaťa ![]()
letfenixa to se člověk musí zavřít v jiném pokoji, jinak to nejde. Vídám ty videa, kdy se dítě přidá a cvičí vedle něj. U nás mladší dítě dostane hysterický záchvat, že má šílený hlad. Podotýkám, že cvičím deset minut ![]()
Kdysi v Olomouci byla taková aféra, je to tak 15 let, možná i víc. Školka byla na výletě v Zoo na Svatém Kopečku a učitelka tam zapomněla dvě děti. Asi tříletého chlapečka a naštěstí velmi schopnou holčičku z největšího oddělení, někde se zakoukali u klece...tak ta holka normálně vzala toho malýho a sami dojeli autobusem do města (je to asi 8 kilometrů), na nádraží přestoupili na tramvaj a přijeli do školky. Učitelka zjistila, že chybí, ve chvíli, kdy zazvonili u dveří. Bylo to hustý a mám pocit, že dostala padáka.
Moje máma má podobnou historku, když byla učitelská praktikantka v rodné vsi, brodila se s dětmi přes Bečvu přes splav (normální běžná zkratka z "vesničky střediskové") a když už odcházeli na druhé straně, nějaké dítě ji upozornilo, že tam někdo zůstal, máma si vůbec nevšimla, holčika si vlezla pod splav do té vzduchové bubliny a tam zůstala dřepět. Máma ji neviděla, takže zpanikařila, že se utopila...našla ji asi za dvě minuty, ale prý od té doby až do důchodu fanaticky přepočítávala děti pomalu i během matiky ve třídě. ![]()
moora Tohle udělala holčička našich známých, šla sama do školky a ještě si ráno udělala snídani. Židli k lince, uvařila si čaj, nožem rozřízla rohlík...
Garfie ten splav
to bych se zbláznila
Garfie To s tou Bečvou je hrozný, to se vůbec nedivím, že z toho měla maminka trauma.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články