Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10850 příspěvků moje polička 06. února 2024 15:55

#Evaeva cedulu vyfoti za 2 sec

Offline letfenixa
10850 příspěvků moje polička 06. února 2024 15:57

Karja Lukáško teraz pred chorobou bol v stredu ešte v škole, ale rozhodovala som sa, či pôjde aj na krúžok a reval, ze cgce ísť,  aj keď som pivedala, že radsej nie. Tak sa vyplizil na chodbu a za minutu obliekol. Inokedy 10 minut ziadna miera. A cez voľné dni sa oblieka kľudne hodinu.

Online DruI
5568 příspěvků moje polička 06. února 2024 18:18

Potrefenáhusa Evaeva Jo z důvodu vedra občas při cestě domů dávám pokyn, ať se dcera dooblékne sama, že na ni počkáme venku. No a pak honím menšího venku a přemýšlím jak dlouho ještě může trvat obout jednu botu a nasadit čepici

Offline notna
9398 příspěvků moje polička 06. února 2024 18:20

letfenixa Dcera měla taky strabismus a ze své zkušenosti vím, že někteří lékaři podceňují ortoptické cvičení. Někteří to ani nezmíní nebo nedoporučí. Ale cvičením se dá opravdu hodně napravit. nejen posílit svaly, ale i zlepšit zorné pole apod. Ač ten strabismus měla velmi silný a musela na operaci, v průběhu cvičení se jí zrakové funkce zlepšovaly. Nevýhoda je, že dítě dlouhodobě dělá něco, u čeho nevidí žádné výsledky. Dcera chodila několik let na cvičení k ortoptičce, byla na operaci a maximálního zlepšení dosáhla až v 12 letech. Někdy to bylo těžké ji motivovat. Ale vy jste na tom mnohem líp, tak to určitě nebude běh na tak dlouho trať. Ale to cvičení bych nepodceňovala. 

U dcery se osvědčily dětské okluzory Ortopad. Mají různé obrázkové, pro kluky, pro holky a jde k nim koupit plakát, kdy se z použitých okluzorů dájí lepit rybě šupiny nebo princeznám sukně apod. Snažili jsme se maximálně motivovat dceru k nošení okluzoru, takže jsem pořídili kde jakou blbinu, aby ji to bavilo. Ona ho musela nosit několik hodin denně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. února 2024 18:26

DruI já právě občas odejdu k miminu do té obouvací šatny, tam už je celkem chladno, zároveň nejsem venku (nemusím případně znovu zvonit) a to je oblečený v cukuletu. Ale mimino zatím nenahaním.

Offline letfenixa
10850 příspěvků moje polička 06. února 2024 19:16

notna on si ten obvazovy pokreslil, mal to včera aj dnes viac ako polhodinu, som zvedavá,  ako to bude pokračovať. Prinutit ho nosiť okuliare nonstop mi nejde.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. února 2024 19:35

letfenixa možná si na ně taky potřebuje zvyknout, přecejen jestli má výrazně jiné dioptrie. Až ve škole zjistí, že takhle líp vidí, taky bude ochotnější.

Offline dzizisketa
8936 příspěvků moje polička 06. února 2024 20:04

Pro dnešek dobrou s kobrou. Takto jsou nejroztomilejší moc moc moc.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. února 2024 23:06

Já se z toho zblázním. Teď zase bolí ucho syna

Online Potrefenáhusa
38754 příspěvků moje polička 07. února 2024 06:41

dzizisketa to je sladký! U nás tyhle chvíle zatím většinou konci nějakým krveprolitim, úmyslným i nechtěným, nebo aspoň revem, už se těším, až trochu naberou rozum (ze jo, ze jo!!!!!!)

Online Potrefenáhusa
38754 příspěvků moje polička 07. února 2024 06:42

Evaeva Ach jo, tlapkam moc, už aby se vás to pustilo

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 07. února 2024 10:11

Včera jsem úplnou náhodou narazila na Ládví na Trh pro dobrou věc - koncem roku vybrali v mš a zš od lidí věci po dětech, navezli do KD a roztřídili. Systém byl, že si člověk vzal cokoli a kolik chtěl a na konci hodil libovolný příspěvek do kašičky. Vybrat si mohl ze 2 organizací - jedna byla na nějaké centrum pro děti s autismem a druhá pro zrakově postižené. Moc se mi ten koncept líbil s i když jsme tam byli poslední ze 3 dnů, hodinu před koncem, tak tam bylo věcí až až. Nevíte o něcěm podobném i jinde v Praze a okolí?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2024 14:09

Nechcete někdo 3 lístky do Minoru na Pišlické příběhy v rámci festivalu Struny dětem? Koupila jsem lístky na 23.3. v 10:30 a pak zjistila, že se nám to kryje s jinou akcí

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 07. února 2024 14:43

Evaevachceme!!!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2024 15:14

711990super, jsou tvoje, pošlu sz

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 07. února 2024 15:41

Evaeva diky!

Online Potrefenáhusa
38754 příspěvků moje polička 07. února 2024 16:15

Mám plnou pracku, susicku i podlahu okolo plnou nálepek z mamalabels, ze 3/4 oblečení uz to opadalo, ty nalepovaci uz nikdy nekoupim 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2024 16:22

Potrefenáhusa ty jo fakt? Mně většina drží fakt je, že víc padaly, když jsem prala v dětském prášku. Ale kup ty nažehlovačky, ty naopak nejdou sundat

Online Potrefenáhusa
38754 příspěvků moje polička 07. února 2024 16:47

Evaeva já je i mám koupeny, jen vyndat zehlicku

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2024 17:03

Potrefenáhusa no právě, většinou skončím jak tyale už nepodepisuju úplně všechno a u mladšího se kolikrát spokojím, když tam má jméno bráchy