Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 08. února 2024 09:14

Mamut říká svojí mámě moje kamarádka, koukám, že je to rozšířený Já nerada mamku a mamču, taky čekám, že to někde pochytí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. února 2024 09:14

Potrefenáhusa mně vadí akorát mámo. My doma o našich matkách mluvíme jako o mamkách, ale neoslovujeme je tak, ani nikdo z našich blízkých, takže děti se drží toho mami.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. února 2024 09:15

pilgrim mamča jsem slyšela jednou a tedamamka je prý moc tvrdé 

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 08. února 2024 09:19
Reakce na Potrefenáhusa:

Já hrozne nemám rada mamku, takže je mi jasný, ze to určitě někde odkouka 

​Mně říkají mamino, když je naštvu, ale mně to vůbec nevadí:-D

Offline Potrefenáhusa
38750 příspěvků moje polička 08. února 2024 09:20

Evaeva u nás se o mamach mluví jako o mamach z obou stran, nikdo mamku nepoužívá, pro mne to slovo vůbec nemá citový zbarvení, na to bych si musela zvyknout. Oslovujem je mami, ale ani to mamo by mě asi netrapilo. Pro mne lepší mamo než mamko 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. února 2024 09:21

Potrefenáhusa já mámo fakt nesnáším, ale ani to nikdo v okolí nepoužívá.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. února 2024 09:23

Karja teď si mi připomněla, že mi syn maminko jednou řekl. Bylo to myslím něco jako Ty jedna maminko blbošná!(nepoužívá slovo blbec, ale blboš - nevím, kde to vzal)

Offline Pinot Noir
29832 příspěvků moje polička 08. února 2024 09:24

Potrefenáhusa ježiš, mamka a taťka, to se používá v mužově rodině. To jsem teda prosadila, že u nás nebude. Jsme pro děti maminka a tatínek, když o nás mluví, a mami a tati, když nás oslovují. Hrozně se jim ale líbí říkat nám křestními jmény, vždycky se chichotají, jako kdyby řekli nějakou sprosťárnu.

Offline continuity
42858 příspěvků moje polička 08. února 2024 09:25

No starší teď nově oslovuje svého zploditele: otče. Což on dává s přehledem, ale včera mu do telefonu řekla otčíme.

Dále nám oznámila, že bude říkat učitelům křestním jménem, aby to bylo osobnější. Takže vůbec nevím, o kom mluví.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. února 2024 09:26

Pinot Noir taťka se mi taky nelíbí, u nás jsou mamky a tátové

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 08. února 2024 09:27

Evaeva hahahaha, to je dobrý:-D

Jo, tak moje děti, vždycky dají při jejich nejvíc brutální nadávce tuto kombinaci: -na ke jmenu. jakože třeba "Janina", vteřina ticha, "hnusná", vteřina ticha, "navždy".

To "na" dávají i kchlapeckým jménum, takže zajímavé.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. února 2024 09:28
Offline Potrefenáhusa
38750 příspěvků moje polička 08. února 2024 09:59

continuity my na základce měli dost učitelů, u kterých se to nabízelo samo, Bohdana, Vasil, Svatava ...

moje spoluzacka má teď malou Bohdanku, nechapu, nechapu, jak se mohla přes tuhle kravu (ale fakt univerzálně, neprišla strašná jenom mně) přenést (genezi jména chápu, taky starší přezdívám Božídara)

Pinot Noir já sondovala dneska rano, jestli dite ví, jak se jmenujeme (maj na nástěnce, ze to tenhle tejden řešej ve školce) a ona se u toho taky usmívá, jako kdyby vyzrazovala státní tajemství 

Offline letfenixa
10850 příspěvků moje polička 08. února 2024 10:21

Ako deti sme museli mamu oslovovať mamička, takže som L. nechala, nech ma oslovuje, ako chce. Takže som mama, a občas maminečka.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. února 2024 10:36

pilgrim Pinot Noir to je dobre, som vobec netusila, ze mamut je tak rozsireny

Offline notna
9398 příspěvků moje polička 08. února 2024 10:48

U nás se normálně říkalo mamka, taťka ale oslovovalo mami tati. Někdy v pubertě mi to přišla mamka a taťka strašně trapný a začala jsem říkat máma a táta. Dodnes. U dítěte jsme mamka taťka nikdy nepoužívali a naštěstí si to ani odnikud nedonesla. Ovšem teď v pubertě nejdřív muži, teď už i mě začala říkat jménem. Mírně upravenými do jazyka jejího kmene /pubertaku/.

continuity U dcery ve škole to zavedli loni. Učitelům stále vykaji, ale říkají jménem. Muž si na to stále nezvykl a ptá se Kdo? , když dcera mluví o ucitelich, protože si nepamatuje jejich křestní :-)

Offline continuity
42858 příspěvků moje polička 08. února 2024 10:57

notna tak u ní je to troleni, jak jinak.

Začlo to tím, že budou mít na konci roku ples

Muž: to je dobře, dáme si s třídní skleničku a konečně se lépe seznámíme. 

Dítě: alkohol? Na školní akci?

Muž: to nevadí, vezmeme placatku a naše cestovní panáky. To by bylo, abychom si s Katkou nepotykali. 

A už to jelo, navíc třídní je taková strašně akorátni dáma, vždy perfektně upravená a ráda o sobě mluví jako o státní úřednici.

Online Tabea
8072 příspěvků moje polička 08. února 2024 11:00

Děti mi říkají mami, dcera někdy "maminkato" a včera mi řekla zdrobnělým křestním jménem. Tak mi vůbec nikdo neříká, ale ona je fascinovaná českýma zdrobnělinama a dokonce říká, že anglicky se jmenuje ..., německy ..., francouzsky ..., česky ...ka

Offline notna
9398 příspěvků moje polička 08. února 2024 11:08

continuity Tak to pak určitě napiš, jak seznamování dopadlo. Tipuju, ze se akoratni dáma rozjede. Držím tvému muži palce

Offline continuity
42858 příspěvků moje polička 08. února 2024 11:12

notnajá si myslím, že ne.

muž je hrozně společenský, popovída si i s patníkem u cesty, seznámí se hned s každým, ale toto si neumím představit.