Karja já to vykání nemám ráda. U nás doma byl takový střet, mamka s babičkou dokud nechtěly, aby jim dotyčný tykal, vykaly i ony. Ale můj táta ne, takže ten mému muži tykal, zatímco mamka mu až do zásnub vykala![]()
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva nejde o to jak ji oslovuje, jde o to, jak o mámě mluví před dalšíma lidma, třeba kamarádama, když tam ona není.
continuity ano vím a přijde mi nezvyklé, když někdo používá matka jiné než v takové té mírně ironické konotaci
bych rekla, ze chlap co te ma na salamu a chlap s vlastnim nazorem jsou dva ruzny druhy
A paní matka a matinka a mumie tu už byly?
Jen tak pro doplnění.
A hlásím rozšíření mamuta a Mummy Pig až na Moravu
Mami Pig je všudezdejší. ![]()
viktorka_od splavu no von i ten hodně tuhej vlastní názor docela naštve:-D
Mha nám syn občas říká kámo. To je takový předstupeň ty vole![]()
Karja no jako jo, ale kdyz si vzpomenu na sebe, jak jsem mela matku na salamu;-)) tak to bych teda doma nechtela ani omylem![]()
berana, tak to bud vstrebas nebo mas smulu![]()
Evaeva Karja U nás tchánům vykáme, jak muž, tak já. Naši jsou v tom aspoň konzistentní, oni si obecně s lidmi spíš vykají. Ale tcháni se s leckým potykají a pak přijdeme my, jejich 3 snachy, a vykáme jim. Někdy je to fakt divný, protože všechny celé jejich širé ostatní rodině tykáme. A o tchýni mluvíme jako o paní X, přitom i my tři jsme paní X
To už tak asi zůstane, no.
MyrtilaNevím, mně to přijde docela i normální:-D
Myrtila mně hlavně vadí ta nerovnost, ale taky jsem tchánům roky vykala a oni my tykali. Mamka vyká i partnerovi svojí maminky, pro nás je to děda, on jí tyká. Babička už nežije, s dědou se stýkáme všichni dál, ale ona mu vyká.
Karja Evaeva Mně to přijde divný, protože jinak si celá široká rodina tyká, i s přivdanými a přiženěnými příbuznými, i tcháni si s nimi vzájemně tykají. Dokonce i třeba se zaměstnanci v jejich firmě si všichni vzájemně tykají, i s tou širší rodinou. Jenom my tři snachy jsme v klatbě
ale už jsme si zvykly a asi bychom to už jenom těžko měnily, i kdyby nám tykání nabídli (jak jsme se shodly).
Karja mně to normální nepřijde. Moje máma svým tchánům vykala celý život a jak je nás hodně a ségra s bráchou a další starší bratranci a sestřenice už měli děti, tak z celé té velké bandy lidí byla máma jediná, kdo babičce a dědovi vykala. Plus teda ještě jedna snacha a jeden zeť. Mně to připadá úplně střelený.
Pinot Noir jo to je přesný. Když se sejdeme u mé babičky, tak jí tykají dva synové, šest vnoučat a tři pravnoučata a jen máma a teta vykají a hlavně oni jim tykají, ten vztah jakoby není rovnocenný.
Pinot Noir streleny mi prislo, ze nasi cela leta vykali memu druhemu manzelovi. On jim teda samozrejme taky, ale stejne mi to od nich prislo prasteny.
Myrtila Jo, tak u nás si vyká jakoby celé rodině. Jakože všem získaným babickam, tetám, strejdum vykame, obě dvě strany. Tykám si jen s těmi ziskanymi bratranci a sestřenicemi, což je taky zajimavy, protože jsou mi vlastně víc cizí, vidím je třeba jednou za pět let, na ulici je nepoznám:D. Mně naopak a mým rodičům a sestrám taky přišlo neobvyklý, že tchánům tykam, že mi to nabidli. Myslím, že i moje kamarádky ještě tak z poloviny vykají svým tchánům.
Kokoska mamka nebo babička vykaly i našim šestnáctiletým kamarádkám. I mému muži, když jsem ho přivedla domů. Bylo mu 18.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články