Tak to koukam, jak je jednostranny vykani tchanovcum rozsireny. U nas si tchyne taky necha vykat a asi to tak zustane, dokud se ji mozna syn nezepta, proc rikam babicce Dobry den a on Ahoj
A kdysi se me dost dotklo, ze svagrovy pri oznameni tehotenstvi (a po par sklenickach) to tykani nabidla, ale ona ho odmitla a tim padem asi zavrela dvere pro obe. Pritom mame fakt blizky vztah, parkrat jsme treba spaly v jedny manzelsky posteli na chate a dite mezi nama... No bohuzel, muz se nezastal a uz to vyhnilo
Vše o těhotenství a dětech
To si vůbec neumím představit, chodit za kamarádkou nebo za klukem a rodiče by mi vykali:-D Nebo i nakopak já takovým lupenům vykat:-D.
Karja mně právě přijde fajn, že ten vztah je pak rovnocenný, ale jasně u šestnáctileté holky je to trochu legrační, ony z toho byly překvapené. Já asi budu rovnou nabízet tykání ![]()
Suya ja mela jen tchyni a jen jednu, podruhe jsem si vzala (radsi) sirotka. Na svatbe mi nabidla tykani, jenze ja ji tenkrat videla podruhe v zivote, tak jsem blekotala neco ze bych si netroufla... a uz to tak zustalo. Ale za 15 let jsem ji pak videla snad ani ne 10x, tak mi to bylo jedno. Mne snacha i zet tykaji, u nich mi to prijde samozrejme.
Moje svagrova tchyni s tchanem vyka, ja tykam. Myslim, ze muj muz u predstaveni pred lety prihlasil neco ve smyslu, ze si prece nebudem vykat. Ale ja tak nejak obecne tykam kazdemu, kdo tyka mne, stejne tak s vykanim. Bez ohledu na vek a postaveni ![]()
Na nás tu určitě někdo zavolá sociálku
Syn, když mu něco nejde a potřebuje s tím pomoct, tak prostě řve "pomóc!". Když se frustrace zvyšuje, roste i hlasitost a intenzita jeho řevu. Takže teď ze zahrady slyším už několik minut zoufalý řev o pomoc, protože manžel mu dal na hraní kousky trubek a hadic, syn z toho něco staví a nedrží mu to pohromadě
Kdybych se dlouho neozývala, tak mě kvůli tomu zavřeli.
Karja mně to normální nepřijde. Moje máma svým tchánům vykala celý život a jak je nás hodně a ségra s bráchou a další starší bratranci a sestřenice už měli děti, tak z celé té velké bandy lidí byla máma jediná, kdo babičce a dědovi vykala. Plus teda ještě jedna snacha a jeden zeť. Mně to připadá úplně střelený.
Pinot Noir a to je jako povinné nabízet partnerům dětí tykání? Každý to snad má tak, jak mu to vyhovuje. ![]()
To jsou zase soudy, tohle...
olte no pokud DNES rodiče vyžadují, aby se jim vykalo a sami tykají, tak to na hlavu je. To, že se to tak dělalo před 40 rokama, nekomentuju.
Jsme s partnerem přes 20 let a jeho rodiče mi vykají, já jim taky. Moji rodiče mu automaticky začali tykat a jemu tykání nenabídli, takže jim vyká. V jeho rodině se cítím líp než ve svojí.
Tak deti byly dva dny ve školce a velkamala zase kašle, dost. Já nechápu, co to je za kašel, je to prostě kašel bez komplikací a má ho od prosince s přestávkami, kdy to za dva týdny dostona aby ho zas za pár dní měla...Asi dám příští týden výpověd, fakt a budu čekat na jaro
Zánět prsu, doprčic už ![]()
Evaeva
přeju, ať jsi rychle fit.
Karja ja som už kupila sirup Tannen z Justu. Ešte stále pokasliava, aj smrka občas.
Tabea vidis a u nas je to docela bezne. Mne ponukla tykanie len jedna mama byvaleho, ale neslo mi to :) ale mala som len 18. Jak tak rozmyslam, tak co poznam rovesnikov, je to tak 50/50, ale ja som sambovmu otcovi vykala, on mne tykal a vobec mi to neprislo. Ale ja som stale mlada, ze, ze? (hahaha), ja zle znasam aj ked ma mladi zdravia dobry den
. Alebo rodicia v skolke. Moji rovesnici, neviem si na to zvyknut!
Malé děti to tak mívají, že po nějakém onemocnění s kašlem můžou ještě několik týdnů dokašlávat. Pokud to není nic záchvatovitého, vlhkého a urputného, nerešila bych.
nojo, ale když 40 let říkám maminka/tatínek, tak je potřebuju někde zmínit, tak to je první co ze mě vypadne. Takže je asi důležitější co o nich člověk říká, než jak je označuje. Někomu by se zas nemuselo líbit matka/otec.
Horší bylo, když jsem potřebovala na tatínka nasměrovat psa.. protože hledej tatínka/ kde je../ dones.. to mi fakt přišlo úchylný. Tak vznikl pantáta ![]()
olte ale oni mámě tykali, to mi připadá nefér. Když jsme měli nějakou rodinnou akci, bylo tam dvacet lidí, a z toho tři lidi babičce a dědovi vykali, ostatní tykali, oni dva tykali všem. To nejsou soudy, to je prostě divný. A máma se o tchýni starala až do smrti, byla u ní denně, vařila jí, uklízela, nakupovala, ale celou dobu jí musela vykat.
Edit: z pohledu malých dětí je to hodně divné, jako malá jsem pořád přemýslela, proč je maminka pro ně cizí, když my se známe celý život.
Evaeva ajaj, moc tě lituju. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články