Malenge a k tem nemocem, to je vazne sila, kdyz to takhle semele celou rodinu. Byva to umorne a hrozne to trva...toho se bojim taky. S muzem cekame, kdy co zas prijde. Ve skolce ted hlasi same skvele vyskyty. Rikame si, ze ty tridy by se misto po zviratkach mely jmenovat po aktualnich vyskytech: Roupi, Vesky a Spala.
Vše o těhotenství a dětech
Gatita
u nás aktuálně streptokok a 5. nemoc v jinejch třídách, ale jak je jich málo, spojujou je dohromady...
Karja do poradne choďte, a ja som sa pre odklad rozhodla kvôli tomu, aký bol na zápise.
Karja synek je srpnový, ve školce neviděli probléma klidně by ho do školy poslali. V poradně s ním paní mluvila, dělali různé testy, grafomotoriku, logiku a tak. Výsledek byl, že v něčem byl dobrý, v něčem slabší, celkově se přikláněli k odkladu, ale konečné rozhodnutí bylo na nás. Tak odlad měl. Během toho posledního roku ve školce občas kňoural, že chtěl už jít do školy, teď je v 1.třídě a kňourá ze chce zpátky do školky ![]()
Karja scény ve škole dělat nebude, to si nechá na doma
Ale s těmi narozeninami v červnu je to na zvážení.
Karja Zrovna jsem ti chtěla napsat, že se to dělá bez rodičů a je to dobře!!!
Neboj, oni jsou v poradně fakt profíci, myslím, proklepnou ji pořádně, zkoumají jemnou mechaniku, jak drží tužku, jakým způsobem plní úkoly, jestli se dokáže soustředit...a myslím, že ti nakonec řeknkou to co mně, že je radost a příjemná změna vyšetřovat takové dítě.
A na to co ti řeknou ve školce bych taky dala, oni ty děti ve "školním" prostředí znají fakt úplně jinak než my, rodiče. Já třeba byla připravená dceru do školy dát (je na začátku září), ale právě ve školce mi to rozmluvili.
continuity pry uz je mu dobre, jen se citi slaby. No nedivim se.
Potrefenáhusa streptokok je angína, že? To se taky hlásí do školky? (My to nehlásili)
Karja muj syn i vnuk jsou narozeni v pulce prazdnin a oba meli odklad. Ze pry by to zvladli, ale prave soustredeni delalo problem, tak sli o rok pozdeji a nelitovala jsem ani ja tehdy, ani rodice malyho ted. Oba jsou taky dost tvrdohlavi a to pochopeni, ze neco musi, i kdyz nechteji, taky prislo az pozdeji. I kdyz spis snacha obcas tvrdi, ze jsou oba v puberte ![]()
Evaeva tos měla krásnou sobotu
snad ti to brzy zabere a jsi fit! Budu koukam ještě rada vzpomínat, ze jsem to v obou případech rozehnala tím brufenem a kupou tvarohu.
Malenge dneska už je to o dost lepší, díky. Tohle už rozehnat nešlo, nešla mi ani pořádně srazit teplota.
Gatita no, třeba budou mít kluci nějaké lepší dny a hezky na ne zapůsobi zmena prostředí, u nás to tak nekd bývá! Proste mi přijde, ze na jednu stranu jsou strašlivé nároční, ale soucasne jim stačí fakt málo. Držím pěsti, věřím, ze si to užijete i tak, čerstvý vzduch a vůbec.
Hlavně zůstat zdravi, no. Už jsem si i všimla, ze udeří podzim a mne začíná být normálně fyzicky zle a jsem věcně vystresovana, co zase a kdy bude. Když ke mě kluci prilitnou uriceni, hned se bojím, ze zas horečka a pořad dokola, je to strašne. Bezdětná jsem to neměla a musim říct, ze mě ten věcný stres dost drti. Babičky máme 150km a hlavně na ne nechceme ty detske hnusy prskat, tak to nějak zoufale s mužem placame, k tomu mam práci, kde za mě nikdo neudělá téměř nic, takže se to v kanclu jen krasne hromadí, a cele je to proste na dvě věci. Teď to bylo obzvlášť vyzivne, jak vytahnete si chorobnou krabičku z pekla ![]()
Prázdniny si uzijte!
Evaeva hlavně, ze ti to rychle zabralo!
Malenge my máme babičky blízko, ale nemocné děti jim hlídat nedáme. Když odpadne celá rodina, je to peklo. Ale musím říct, že letos je první sezóna, kdy beru jako standard, že jsou zdraví. Doufám, že teda, že tahle epizoda není začátek nějaké hnusné série.
Karja ja by som ju zobrala, nic tym neskazis. Nas na vysetreni skolskej zrelosti v skolke vysiel na jednotku, na zapise ho ucitelky tiez chvalili ale mne sa nezdal. V poradni mal hodinove sedenie a tam uz psychologicka videla, ze tam problem je. Ja som ju teda dopredu informovala, kde si myslim, ze ten problem bude a ona na zaklade toho nastavila vysetrenie. Po par mesiacoch vidim, ze sa niektore veci zlepsili, aj som trochu pochybovala, ci som spravila dobre. No a tento tyzden sme boli na diagnostike u klinickej psychologicky a ta ten odklad velmi chvalila ako naozaj potrebny. Aj ked niektore veci sa ani vekom nezlepsia (je tam ADHD a hranicny AS) ale trochu mu ten nervovy system predsalen dozrel.
Potrefenáhusa streptokok je angína, že? To se taky hlásí do školky? (My to nehlásili)
přišlo tohle

Karja Do poradny se určitě objednejte, ono to zhodnocení od úplně cizího člověka má taky něco do sebe. Moje malá teda potřebovala odklad celkem nezpochybnitelně, ale stejně jsem byla ráda, že mi to ta psycholožka potvrdila :o)
Potrefenáhusa aha. No nenapadlo by mně to hlásit do školky, ale zase dobře vědět, že jo.
Malenge dekuju a vam drzim palce, at co nejdele vydrzite zdravi. Taky jsme takove obdobi meli a bylo to strasne. To prechazelo z jednoho na druheho, nebylo dne, aby nekomu neco nebylo. Kazda ryma se pretavila do zanetu spojivek/stredousi, porad nekdo brecel, ze ho neco boli, horecky, placali jsme se v tom postupne vsichni treba i mesic, pak byl tyden klidu a pak se nekdo poblinkal a celou rodinou prijela nejaka gastroenteritida...jako dohromady nic vazneho, ale pamatuji si, ze jsem si i pobrecela, jak to bylo tenkrat k uzoufani. A ten tvuj stres chapu, to jsou proste zkusenosti. Ja ho mam taky, v noci slysim, jak mladsi frka a bubla mu v nose, a uz jsem cela zalarmovana, co to bude, jestli jen ryma, nebo nejaka hruza s horeckami na 14 dni a jak to vyresim v praci. Proto nejsem nadsena, ze starsi dite ma ted povinne skolni plavani, protoze je mi jasne, ze se mu nemocnost zvysi o 300 %. Uz jsem mu i vyjednala nejake extraburty jako termosku a neopren, at si klidne ucitelky mysli neco o hyperprotektivnich matkach.
Garfie No ona rozhodně s nikým cizím hodinu nebo dvě bez rodičů nebude:D. Ale já myslím, že tam kdyžtak můžu být někde bokem. Jinak ona má pozornost, soustředění, pochopení, grafomotoriku, mluvu, všechny tyhlety předpoklady pro učení úplně nadstandardní, o tom jsem přesvědčená....sociálně s dětmi vychází úplně skvěle, kolektiv není problém, se všemi se baví, tam spíš hraje v neprospěch ta ,,nepřizpůsobivost a tvrdohlavost,,.
Do školy bude chodit do venkovské malotřídky, stájovým volnějším režimem, celá škola bude mít třeba tak 60 děti. No zeptám se učitelek a kdyžtak ji objednám do té poradny.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články