Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Garfie
28494 příspěvků moje polička 11. února 2024 11:02

Karja Tak dlouho to zase netrvá :-) Ale víš co, jestli je to tak a všichni se prakticky znají, tak ti k tomu určitě řeknou svoje ve školce, protože budou i vědět, kdo do té první třídy jde a jak je na tom v porovnání s ostatními, jaké jsou tam vztahy a hlavně, jaké tam budou věkové rozdíly, protože s těmi všemy odklady to může být i docela podstatné. Jak ji tak znám, možná by nebylo nejlepší, aby byla ve třídě nejstarší, ona bude kápo i tak, co?

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 11. února 2024 11:07

Garfie no to by nebylo nejlepší, by si tam ty kluky úplně povodila. Ale ona ta malotřídka funguje trochu jinak, jak jsou ty třídy míchané a ty aktivity různe slučováné, takze nejstarší seš až fakt v páté třídě. 

Jojo, do te školy jdou jen děti z téhle konkrétní školky, nikdo další ne. Některé jdou do města, to zrovna takové dvě holčičky, že bych je snad poslala do třetí třídy rovnou, jinak mi to přijde takové vyrovnané. Ale je fakt, že jakoby ty děti tak nějak víc poslouchají nebo jakoby na těch akcích nemají takové vrtochy a nedrží se mámy za sukni. Nebo jak to říct....ale ono je to fakt různé, jednou je to tak a podruhé tak.Jendou je za hvězdu školního představení a podruhé řekne, že zpívat teda koledy ani nejde a nejde:D Zeptám se učitek

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2024 11:14

Karja já si myslím, že s rodičem je to úplně jiné. Mladší syn se mně taky drží za sukni, ale když tam nejsem, tak se fakt neztratí Já si teda myslím, že s tím odkladem to chce fakt dobře zvážit. Ségra je říjnová, takže skoro jako by odklad měla a myslím , že jí to fakt nepomohlo. Celou první třídu se nudila, vyrušovala, nechápala, proč ostatní neumí to, co ona. Naopak druhá ségra je červencová, odklad neměla, i když v té sociální oblasti na tom nebyla nejlíp. Jenže ten rok by jí od spolužáků ještě vzdálil. Prostě si myslím, že to ne vždycky je tak, že odkladem se nedá nic zkazit. (A samozřejmě spoustě dětí odklad opravdu prospěje).

Offline Gatita
8606 příspěvků moje polička 11. února 2024 11:19

Karja tak uvidis, co ti reknou. Muj syn se treba chova doma uplne jinak nez ve skole. Ja mela ze skoly strach. Doma se ruzne zasekaval a sceny á la trilete dite byly na dennim poradku; co nechtel delat, proste nedelal. Zadne krouzky nechtel, nic. Ale ve skole bez problemu, naopak tam dost vzkveta a ted prisel s tim, abych ho prihlasila na fotbal, pritoze tam chodi kluci ze tridy. Je zodpovedny, dela si ukoly uz v druzine a tak podobne, ale jakmile prijde domu, jsme zas na urovni toho trileteho v nejvetsim obdobi vzdoru...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2024 11:23

Gatita já z toho mám taky strach. Ne ze školy jako takové, ale právě z toho, co bude doma, ze scén u úkolů. Jeho je jednak problém donutit dělat, co nechce, a pak dost zuří, když mu něco nejde. A ty projevy, jak kdybys psala o něm.

Offline Pinot Noir
29832 příspěvků moje polička 11. února 2024 11:29

Evaeva u nás je to dost hrozné, ve škole se jeví jako velice schopný, ale doma tragédie. Nad úkoly neustálý boj, a to jich mají úplně směšné množství, fakt jen symbolicky. Přečíst jednu stránku z Kvaka a Žbluňka, to je fakt dvacet minut tlamování, výmluv, skuhrání, pak to má přectené za minutu. Když se mu něco nedaří, dělá úplně příšerné scény, fakt si musím sedět na rukách, abych mu jednu nefláknula.

Plus má teda jednu dost hnusnou vlastnost, to mi hrozně vadí, a nevím, co s tím - z každého neúspěchu nebo chyby obviňuje všechny okolo, všechno je "něčí vina".

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2024 11:46

Pinot Noir samozřejmě, že za všechno můžu já, fixa nebo nůžky ale z výchovných knížek vím, že to není povahová vlastnost, že to je věkem (doufám, že nekecají)

Jako na jednu stranu mně těší, že je to všude stejné, ale bojím se toho. Někdy ho donutit cvičit na flétnu (chce tam chodit, my ho nenutíme), je boj, ale je fakt, že letos už je to lepší. Ale jak ho budu nutit psát úkoly, to nevím. Doufám, že dostane dobrou učitelku a úkolů bude pomálu.

Offline DruI
5566 příspěvků moje polička 11. února 2024 11:49
Reakce na Pinot Noir:

Plus má teda jednu dost hnusnou vlastnost, to mi hrozně vadí, a nevím, co s tím - z každého neúspěchu nebo chyby obviňuje všechny okolo, všechno je "něčí vina".

​To nebude vlastnost, to bude vývojová fáze. Teda, alespoň doufám :o) u nás to jede taky, ale snažím se neustále vysvětlovat a vysvětlovat a vysvětlovat.

Offline Pinot Noir
29832 příspěvků moje polička 11. února 2024 11:51

Evaeva DruI to jste mě trochu uklidnily, ale je to tedy hodně dlouhá fáze, řekla bych.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2024 11:53
Offline letfenixa
10850 příspěvků moje polička 11. února 2024 12:59

Pinot Noir to robí celý život moja mama.

Offline Gatita
8606 příspěvků moje polička 11. února 2024 13:11

Pinot Noir vsude stejne... taky za vsechno muzu ja, pripadne hlucny bratr nebo nejaky Matej u nich ve tride

A ted mam jeste takove dilema. Syn nosi kazdy patek domu sesity k nahlednuti a zjistila jsem, ze mu nejdou diktaty. Znamky ma ok, neni to tak, ze by nevedel, ze se praha pise s velkym P, ale asi neni vypsany, bada tam nad tim, jak se pise nejake pismeno a pak neuhlida neco jineho... Prijde mi, ze to nema uplne zvladnute a ze by se mu nemelo dovolit nechat si v druhe tride ujet vlak. Ale teda nevim, jak ho primet doma si to procvicit. 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 11. února 2024 13:58

Pinot Noir to s tim obvinovanim je doufam jen vyvojova faze, Tonda to ted ma. Odchazime pozde a on mi rekne, ze je to moje vina, protoze jsem podle nej neco udelala spatnev tu chvili bych ho zaskrtila. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2024 14:04

711990 je to hooodně dlouhá vývojová fáze

Offline Kokoska
34807 příspěvků moje polička 11. února 2024 14:09

Pinot Noir ta faze je u meho muze dlouha 70 let

Offline Pinot Noir
29832 příspěvků moje polička 11. února 2024 14:14

Kokoska

Tak nějak to vidím na podobný vývoj, bohužel. 

Offline Kokoska
34807 příspěvků moje polička 11. února 2024 14:15

Pinot Noir to mas obcas situace... treba sako zapomnel na letisti, protoze JA jsem mu rekla, ze na jednani v zahranici by ho mel mit.

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 11. února 2024 14:29

Kokoska že se nestydíš, takové rady!

jinak u nás taky, ale musím říct, že jsem staršímu dost důrazně vysvětlila, že já opravdu nemůžu za to, že dinosaurovi ustřihnul kus hlavy nebo se mu v písance nepovedlo velké Š nebo cokoli jiného, takže blbý a pitomý jsou nůžky, pero cokoli, já už moc ne, naštěstí.

Offline Pinot Noir
29832 příspěvků moje polička 11. února 2024 14:32

Kokoska

U nás je něčí (obvykle moje nebo Viktorova) vina, i když namaluje čáru nakřivo, zapne se mu reklama na tabletu nebo mu vypadne z ruky rohlík. A klidně můžeme být všichni v jiné místnosti.

Protože jsem mu dala blbej papír, blbou fixu, blbej tablet a blbě ten rohlík namazala pochopitelně.

Offline Pinot Noir
29832 příspěvků moje polička 11. února 2024 14:34

Mám dva nesouvisející dotazy:

1) může být angína úplně bez zvýšené teploty?

2) je blbý požádat učitelku o přesazení syna k jinému spolužákovi?