prostě malý Sheldon ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Já už dneska rezignovala a nasypala jsem půlku dózy strouhanky do Rosťova sypače, takže si teď v kuchyni sypou po podlaze, pak to odhrnují pluhem a zametají čisticím vozem.
dzizisketa to je ale hezký! Jestli jim to vydrží dýl než bude trvat následný úklid, tak je to win-win
Pinot Noir hlavně že souhlasil s pravidlem :)
No nebudu lhát, bylo to náročné vyjednávání. ![]()
Co se stane, když dítě nepřijde k zápisu do spádové školy a oni ho do té jiné, kam půjde, nevezmou? Někam ho vzít musí. Takže se může stát, že ho dají do úplně jiné školy? Nebo je to povinné, ho tam zapsat?
Spádová škola ho vzít nemusí (i třeba proto,že nemá pro všechny děti kapacitu), ale obec musí zajistit jiné místo. Vzhledem k tomu jaká je situace, tak pokud to není úplný prupal k zápisu bych šla i do spádové školy a řekla, že to zkusite i jinde. On je ředitel školy, která dítě vzala, stejně povinný informovat ředitele spádové školy. ale když půjdeš k zápisu do spádové školy alespoň omezis riziko, že skončíte v nějaké úplně mimo.
continuity o to mi právě jde. Ale zároveň bych nerada, aby ho rovnou vyřadili z té druhé školy. Jinak u nás je situace taková, že spádová škola ho vezme, dostanou se i nespádový sourozenci z naší MČ, z třetí kategorie se losuje (do té spadáme my, jde o dvě školy v sousedství).
dzizisketa To je hezký, já dneska dala půl dne s nimi homeoffice...jako, jako...měla jsem vědět o strouhance:-D
continuity ale asi bude rozumné ho zapsat i do spádové a když tak zkusíme odvolání. Já vlastně počítala s ní. Ale zatímco tady vůbec netuší, kdo je bude učit, a do zápisu to vědět nebudou, tak na té druhé se s paní učitelkami můžeme seznámit, vedou školičku pro budoucí prvňáčky, na jednu jsem se byla i podívat.
Evaeva když prošvihnete to první kolo, protože nepůjdete ani k zápisu, tak nevím, jak se postupuje.
U nás se taky nevědělo, kdo bude prvňáky učit, kolikrát ještě v srpnu ne, od třetí třídy mívali novou učitelku a to se vědělo cca před koncem školního roka. Ale to je asi osud těch větších škol.
continuity no v té druhé velké škole to vědí. Jinak jsou ty školy velmi podobné.
Evaeva To, že se neví třídní, není nic neobvyklého. U nás se to taky jen tuší. Záleží na počtu přihlášených dětí, jestli bude jedna nebo dvě třídy.
brrr já vím, ale v té jedné škole to právě vědí. Jako další menší plus beru i to, že tam půjdou synovi kamarádi. V té druhé hrozí prý i nějaké megery, to bych fakt nechtěla. Tady jsou ve všech školách počty prvních tříd jasné dopředu, plnou kapacitu náplní vždy. My jsme v nespádových školách kategorie 3, ale celkem je jich snad 8.
Evaeva a ty na tu spadovou školu jit k zápisu nechceš? Protože upřímně by mě nenapadlo tam nejit, sli jsme na dvě školy, kam jsme chtěli, ale byli jsme v těch zadnejsich kategoriích a pak na tu spadovou, kdyby to nevyšlo, i když jsem z ni určitě nadšena nebyla, ale pořad mi přijde lepší jistota někde blízko, než kdyby při plných pražských kapacitách pak syn skončil ... náhodné nekde.
Evaevaotázka je, co vědí, protože nevolnictví zrušila už Marie Terezie a garantovat něco půl roku předem mi dnes přijde dost odvážné.
Taky měla mladší výbornou učitelku přesně tři měsíce a pak odešla na mateřskou.
Takže ač chápu, že je to prvňáčky určitě důležité, taky bych se zajímala, jak tu školu dlouhodobě vede ředitel, protože on určuje takový ten rytmus školy pro všechny a ve výsledku budeš případné velké problémy s učitelkami řešit s ním. A ani mladá progresivní učitelka pod nemožnou ředitelkou neudělá zázraky.
continuity já tu školu znám, není špatná, mluvila jsem i s ředitelkou... Garantovat učitelky samozřejmě nemůžou, ale celkově mi ten přístup školy přijde lepší. Jinak to není žádná extra škola, učí klasicky snad vše, není ničím vyhlášená.
Malenge to byla jen taková úvaha, co by se stalo, kdybychom tam nešli a syna do té druhé nevzali. Respektive ještě uvažujeme o jedné škole, malé s moderní výukou, ale tam je to prakticky bez šance. Tak jsem si říkala, jestli tři zápisy nebudou na syna moc.
Tvého syna na tu vámi preferovanou školu vzali?
Evaeva aha, tak to jo, uvidíš, třeba ho na tu méně žádoucí školu brát nemusíš, osobní přítomnost dítěte není povinná, ale je to pro ně samozřejmě zážitek. Jsem ráda, že to syn zažil, užil si to a nám naštěstí klapla ta preferovaná, teď už jen tam procpat mladšího, to budou zase nervy. No a zápis si zažil právě na té jazykovce, kam ho nevzali a na "své" škole nebyl, protože měl 39,5, tak jsem byla sama a vysvětlovala tam, jak tam opravdu opravdu moc chceme, že se nehlásíme po celém širém okolí jen do počtu
zkusila bych i tu malou školu, pokud by se vám líbila, třeba budete mít štěstí!
Malengeano, vím, že účast dítěte není povinná, ale samozřejmě aspoň na nějaký zápis půjde. Oni by měli losovat z těch skupin, resp. z té první, která se nevejde celá. Takže by protekce neměla hrát roli, ale znáš to.
Tady se mladší sourozenci dostanou bez problémů, ale musí tady bydlet. Tak snad vám to vyjde, to by byl pech.
Evaevajá si myslím, že protekce moc běžná není, je to správní řízení a bylo by to vyhodnoceno jako korupce.
To myslím ředitelce nestojí za to, aby to dělala kvůli známé z ulice.
Když jsme se odpoledne vydali ven, tak u vedlejšího vchodu tekla voda z hydrantu a u protějšího paneláku vytahovali autojeřábem palety s cementem na střechu. Hodně dlouho jsme na tom nároží stáli.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články