Pinot Noir ještě je teda podmínka, že rodič musí být zaměstnán (asi teda i OSVČ, nezkoumala jsem). Je to podpora zaměstnanosti rodičů.
Vše o těhotenství a dětech
Len a myslis, ze by nesla ani nejaka soukroma respektujici skolka?
Budem to zkoušet, ale jsem k tomu dost skeptická. Protože i v takový školce jsou děti a není tam žádnej dospělej jenom pro něj... Fakt, že to bude stát asi většinu mý výplaty beru až jako druhotnej problém.
Takže momentálně sháním akorát dětskýho neurologa a psychologa, to je taky katastrofa. Nikdo nebere. Můžu jen doufat, že budem mít stejný štěstí jako na logopedii a dostanem se brzo ze seznamu náhradníků. Na jednom pracovišti rovnou psali, že máme počítat s termínem nejdřív za rok a půl.![]()
Pinot Noir jojo, je to tak, v naší školce byla školka a DS od 18 měsíců, měli právě dotace, a když se zastropovaly ceny a museli jít s platbami za DS níž, tak změnili systém placení školkovného tak, že ve výsledku bylo o dost vyšší. Nadělalo to spoustu zlé krve, ale je pravda, že i po zvýšení to školkovné bylo nízké (na soukromou školku v Praze) a ředitelka se neustále snažila ještě více zvednout už tak vysokou kvalitu školky.
Len nám dali na neurologii termín v Lounech do mesice (doporucovala jsem, ze berou na kladne a tam to teď nejak úplně zabalili), v Lounech to byla snad sedma ordinace, kam jsme volali a co nás vzala
Ale jako tyjo nevim, čekala jsem od toho nějak víc než ze dite ukáže na dveřích nálepku žlutý kocicky a řekne, jakou barvu maj jeho boty, tak nevim, jestli doporučit i v nouzi.... ale kdyžtak tam berou
Len rok a půl
tohle je fakt děs.
No fakt se to nedá, příbuzní nesehnali psychologa ani pro dite po onkologicky léčbě
Potrefenáhusa Na Kladně jsem našla neurologii, kde berou nový pacienty, ovšem jen z Kladna (divnej požadavek, ale neudělám nic). Posleš mi prosím kontakt na ty Louny? Asi jsem na to dostatečně zoufalá.
Myslela jsem si, jakej je problém s dětskýma zubařema, ale nějací jsou aspoň v soukromým sektoru. Já bych tu neurologii klidně zaplatila, ale není kam jít.
Len hele asi zalezi, jak moc by mu to vadilo, ale treba Tonda prvni rok vylozene ignoroval ostatni deti:D stejne tak ty mimina co tam chodej s nim, se proste extra nezapojujou...myslim, ze v tech malejch skupinach kde jsou vzdycky 2 ucitele, se to da zvladnout lip.
Len Já takhle teď sehnala skvělou rhb, berou jen Prahu 5. Zubaře my máme společného, to nebyl problém, ale zoufale tu chybí pediatři. V krátké době jich hodně skončilo a nový nejsou. Pořád jsme teda Praha, takže nějakého seženeš třeba 45 minut daleko. Ale že by sis mohla vybírat...
Evaeva mne můj zubar děti bohužel nevzal
Len poslu sz, akorat jsem byla za biomatku, když jsem na dotaz, jestli bonbon nebo lizatko rekla, ze radši ani jedno, sestra pak ve stole hledala omalovánky a pani doktorka mě poučila, ze bych ale cukr měla dávat, protože ty děti jsou pak jak utržený
tvg zrovna dneska nesu ze školky v kapse malý lizatko, kde je přeškrtnuty dite 0-5 let, co s tím všichni maj? Tuhle řešili v kavárně lidi s dvouletym ditetem, ze nemaj lizatko, takže bude řvát v autě ![]()
Jos jesle, kam chodily moje děti momentálně stojí 349€ + 42€ jídlo (7:30-17:00 po - pá). Je možno platit určitý počet hodin denně, dny redukovat ne. Dopoledne (4-5h) stojí 249€.
Rodičovská dovolená jsou tři roky (tak dlouho musí zamestnavatel držet nějakou pracovní pozici). Placený jen první rok, maximum je 1800€ měsíčně.
Cena mi přijde v pohodě. Samozřejmě to nejde srovnávat třeba s Mnichovem, kde místo v jeslich stojí klidně 1000€ i víc.
Potrefenáhusa ta naše nechtěla vzít mně
Původně k ní chodil muž, pak vzala syna a nakonec mně, ale musela jsem slíbit, V budu mít zuby v pořádku
Další. děti vzala
Potrefenáhusa tvg lízátko do autosedačky
by mě zajímalo, jestli by ty stejný lidi třeba dali dítěti lízátko a přivázali ho na houpačku? Jako jestli jim to jen nedochází, jak nebezpečnou blbost dělají, nebo jestli jim to je fuk?
Tabea a nějaké "státní" jesle máte? Respektive, co dělá ten, co si nemůže dovolit být po tom roce doma zadarmo ani nemá na tyhle jesle? Ten systém, že po nějakou dobu můžeš být doma zadarmo tu, myslím, taky byl, nějak v době, kdy jsem se narodila (konec 80. let), ty tři roky se zaváděly nějak brzy po revoluci.
žluťásek já věřím, že jo. Na hřišti děti s lízátky vídám často.
Pinot Noir ta dotace je neco novyho, nas se to dotklo prvni rok co byl Tonda ve skolce, protoze podle zakona byl dvouletej, kdyz mu byly 3 az v zari. Plati to pro detsky skupiny a pro deti do 3 let. Je stanovena maximalni castka za mesic, nejdriv to byly 4 tisice, ted je to tusim 5.5 a odviji se od minimalni mzdy. Musis dodat potvrzeni o zamestnani, ale muzes bejt i OSVC. Ale jak pisou ostatni, ty skupiny s tim ruzne cachrujou a vybiraj penize navic, protoze neni stanovena provozni doba apod.
Jinak nase skolka stoji za 5denni dochazku(8-17) aktualne 12500 plus stravny cca 3000/mesic.
žluťásek taky vídám děti na prolejzackach s trcicim lizatkem běžně
Já ty lízátka fakt nesnáším, pro mě je to asi úplně nejzbytecnejsi sladkost. Tvrdej bonbon s tyčkou, nic víc nebezpečného k jídlu už si pro malý dítě asi neumím představit.
žluťásek mám to stejně
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články