Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Potrefenáhusa
38742 příspěvků moje polička 29. února 2024 21:26

Mne už dite s nudli vrátili třikrát, fakt bych ji tam nemocnou neposilala. Trochu to pricitam tomu, ze vědí, ze jsem doma. Jinak nevim, bejt na ocr se zdravým ditetem, co se jednou denně vysmrka, by mě stvalo asi dost 

Offline žluťásek
8848 příspěvků moje polička 29. února 2024 21:27

Evaeva považuje to ještě v normě, jen mu vždy vyletí ta teplota vysoko, takže když to trvá déle, chce ho vidět. Zatím to ale vždycky byly samý nevážný infekty s běžným průběhem, rýma kašel, nikdy nic horšího, nemá vysoké crp, nikdy ještě neměl ATB. Vlastně jakoby máme celkem kliku, při vší té nemocnosti, ale je to už úmorný, to jo.

Online Potrefenáhusa
38742 příspěvků moje polička 29. února 2024 21:29

žluťásek starší dite ty nízký teploty taky nezná, začíná skoro na 40, prej to některý děti tak maj 

mladsi to naopak dotahla nejvíc na slabých 38,5

Offline žluťásek
8848 příspěvků moje polička 29. února 2024 21:33

Potrefenáhusa jo já jsem zvyklá už, že to vždycky vyletí z ničeho nic na čtyřicítky. Samozřejmě mám o něj strach, ale ty horečky samy o sobě už mě moc neděsí. Jen mu furt kontroluju hrudník, jestli mu nevyskakujou meningokokový vyrážky

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. února 2024 21:52

Potrefenáhusa já jsem taky doma a dítě mi nevrátili nikdy (to u nás nedělají), ale i připomínku ke stavu měli jen dvakrát. Ale třeba u švagrové mají řeči pořád a to pracují oba. Taky u nich divně tváří, když dítě přijde hned po otevření, komentují docházku o školních prázdninách atd.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. února 2024 21:54

žluťásek jo ono těch běžných infektů může být až deset za sezónu, mi naše jednou říkala. No snad už bude líp.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. února 2024 21:55

Pinot Noir s družinou ven nechodí?

Offline žluťásek
8848 příspěvků moje polička 29. února 2024 23:07

Evaeva ano, těch deset zmiňuje i naše. Že dřív se říkalo tak sedm osm, teď po covidu je deset úplně běžných. Takže máme ještě rezervu do léta

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 29. února 2024 23:11

žluťásek Díky za odkaz, funguje, ale moc to moudro teda neodpovídá naší praxi. My chodíme ven dopoledne i odpoledne, když jde do skupiny a není po nemoci, tak jdeme celouz cestu tam pěšky, s ním je to tak 40 minut, ve skupině jsou taky venku dopoledne fakt každej den (i pro to jsem si ji vybrala), a co chodí mezi děti, tak nás ty nemoci docela krosí. Pochopitelně nevím, jak by to vypadalo, kdybysme ven tolik nechodili, třeba by nás krosily ještě víc, ale za sebe tomu nevěřím a vidím to jako Pinot Noir - na utahání dobrý.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 29. února 2024 23:53

711990Já bych byla asi spokojená, kdyby ostatní děti ignoroval. Tohle je úplná fobie, nikdy jsem nic takovýho u dítěte neviděla. I "spřátelených" dětí se bojí, řekněme že je narozdíl od ostatních aspoň nějak strpí. V kolektivu , kam docházíme spolu už druhým rokem se mě drží jako klíště a nepustí, nemůžu udělat ani rychlejší pohyb, aby nevyletěl. S cizíma dospělýma se baví většinou v pohodě, navíc má najednou hrozně velkou slovní zásobu. Má k tomu ale přidružený další speciality, který mě děsí a dost ho omezujou. Kdo ho vidí v určitých situacích by řekl, že je to úplně normální zdravý, skvěle komunikující dítě. Na logopedii i u lékařů tak obvykle působí. Já ale vidím hodně red flags a potřebuju nasměrovat. 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 29. února 2024 23:54

žluťásek To je mi líto, mám pocit, že o nemoci píšeš snad každý druhý týden. To je hrozný zoufalství, moc tlapkam.

Offline Pinot Noir
29831 příspěvků moje polička 01. března 2024 06:50
Reakce na Evaeva:

Pinot Noir s družinou ven nechodí?

​Jenom jeden den, se sportovním kroužkem. 

Offline Pinot Noir
29831 příspěvků moje polička 01. března 2024 06:57

Len Achjo, to je hrozně těžké. Je mi líto, že tohle musíte řešit. Moc bych vám přála, aby to bylo jen něco dočasného. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. března 2024 06:59

Pinot Noir aha. Tady právě družiny chodí každý den, tak si říkám, že aspoň něco, když ubyde ta hodina se školkou a odpoledne to může být kdoví jaké kvůli spaní mimina. Syn by teda venku klidně strávil celý den, včera byl venku od jedné do šesti vyjma jedné hodiny, co měl kroužek, a stejně nechtěl domů. A to bylo fakt hnusně.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. března 2024 07:00

Len klidně se to může změnit lusknutím prstů. Ale taky nemusí

Offline Pinot Noir
29831 příspěvků moje polička 01. března 2024 07:08

Evaeva bohužel, časem možná bude venkovní družina, ale ta škola je teď uprostřed staveniště, výkopy, jeřáby, žádné chodníky, žádné přechody, jít ještě s Viktorem do školy a pak se z toho vymotat, aniž by někoho něco přejelo, je každodenní adrenalin. Jen dojít odtamtud do nějaké zeleně, je na dvacet minut a v tom prostředí se nedivím, že se družinářům nechce. Nervy na to má asi jen tělocvikář, vousatej obr, kterej se s nimi tudy motá do sokolovny dopoledne a pak ještě znovu s odpoledním kroužkem.

O přestávce se můžou proběhnout na střeše školy, je tam takový "parčík".

Offline Pinot Noir
29831 příspěvků moje polička 01. března 2024 07:08

2x

Offline continuity
42853 příspěvků moje polička 01. března 2024 07:24

Len

Přeji at se vám dostane nějaké rozumné rady a celé se to zlepší.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. března 2024 07:46

Pinot Noir jo, tak to chápu. Tady vyběhnou na nejbližší hřiště nebo jen na zahradu u školy.

Offline Jimik
příspěvků moje polička 01. března 2024 08:19

Kdyby se to někomu hodilo, První pomoc dětem spustila slevovou akci na svůj kurz