Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8067 příspěvků moje polička 29. února 2024 19:59

Tady se prostě rozhodli, že je lepší mít ženy v práci, takže jsou (relativně) dostupný jesle a částečný úvazky. V Česku místo toho noviny dělají rozhovory s odbornikama, co tvrdí, že dítě má mít v péči matka do 3 let. Do tý doby je to pro dítě nebezpečný z citovýho hlediska a taky nemá vyvinutou imunitu. Takže jde dítě do zařízení ve třech letech, matka na plnej uvazek a pak je každejch 14 dni s dítětem doma na OČR.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. února 2024 20:01

Tabea jako tenhle skok po třech letech doma na plný úvazek je mi taky záhadou.

Offline Potrefenáhusa
38742 příspěvků moje polička 29. února 2024 20:03
Reakce na Tabea:

​nemysleli třeba tohle?

​spis ne, to dite bylo fakt malý 

Offline letfenixa
10849 příspěvků moje polička 29. února 2024 20:06

žluťásek ach bože,  to snáď nie

Offline Tabea
8067 příspěvků moje polička 29. února 2024 20:09

Evaeva no, podporuje se to, co je stát schopen zařídit. Já to pozoruje v rodině v ČR, jak často jsou děti ze školky kvůli nemoci doma. V mem okolí tady nikoho takovýho neznám. 
Taky naše bývalá většinou naplní školkový třídy dětma, co přejdou z jeslí. Těch míst pro školkáčky "z ulice" je fakt jen málo. Třídy jsou věkově smíšený, takže se doplňují postupně. 
Jo a taky když nějaký dítě odejde, tak okamžitě začíná kdykoliv v průběhu roku nový dítě. 

Offline letfenixa
10849 příspěvků moje polička 29. února 2024 20:09

Tabea ja to tiež vôbec nechápem. Ešte aj synova pediatricka mi dávala zožrat, že som išla do roboty pred jeho 3.rokom, s každou mojou OCR mala problém,  akoby išla z jej vrecka, a to bol, kým sa dalo, s mojou mamou. Dá sa povedať,  že  na kolektív bol.zrely až v 7 rokoch. 

Offline žluťásek
8848 příspěvků moje polička 29. února 2024 20:10

letfenixa už jsem z toho unavená, já jsem taky doma s virozou. Jestli si ještě jednou na instáči přečtu medičku, že máme chodit dopoledne ven, půjdu křičet v noci na zahradu. Kdy asi, buď jsme v práci a ve škole nebo nemocný s horečkou doma

Offline continuity
42851 příspěvků moje polička 29. února 2024 20:17

Tabea ty lízátka proti kinetóze fakt fungují.

Offline letfenixa
10849 příspěvků moje polička 29. února 2024 20:18

žluťásek je to fakt strašné,  umorne, ubijajuce!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. února 2024 20:23

Tabea já vím, že je to o státní podpoře.

Ale když dáš dítě před 3. rokem někam, kdekdo řve, že má být dítě s matkou a když ho ve třech letech nedáš, zase řvou, že se musí socializovat a patří do školkyProstě úderem třetích narozenin se s malého závisláka stane samostatný jedinec.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 29. února 2024 20:30

711990 Pinot Noir Jo, t je podmínka, že jeden z rodičů musí mít vazbu na trh práce, takže buďto papír od zaměstnavatele, nebo myslím chtěli daňový přiznání.

Evaeva To máš asi pravdu, že lecjak čarují, některý skupiny to mají tak, že nějak odpoledne už je to odpolední klub a je to za příplatek, ne zrovna malej. I kdyb to ale byly jen dopoledne, tak mi to přijde dobrý a za snesitelnou cenu.

Školky tu máme cca 10 do 18k za měsíc za 5 dní plus jídlo, věřím, že v Praze to jde klidně i za 30.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 29. února 2024 20:35

žluťásek A proč dopoledne? Jinak my jsme venku pořád, a co vlezl do skupinky, tak jsme taky průběžně furt nemocný, takže se mi nezdá, že by na to chození ven mělo nějakej vliv.

Offline Jos
příspěvků moje polička 29. února 2024 20:37

Tabea . Presne. Treba zrovna v tom mem odvetvi to zacina byt mega prusvih. Ve zdravotnictvi uz jsou prakticky jen zeny. Castecne uvazky problem nebyvaji (kdyz mas atestaci nebo kmen aspon, kdo "zacina" problem ma), ale i tak potrebujes dite nekam udat. A plny uvazek mi je taky zahadou. Ale ty nemoci nevim nevim. Kolega rikal, ze v Holandsku treba deti chodi i s rymou a kaslem, ze se na nejake zelene nudle nehraje. Dokud dite nema anginu nebo antibiotika, nikdo s tim problem nema. A brzo se promori a je klid. Dospeli taky s rymou do prace chodi 

Offline continuity
42851 příspěvků moje polička 29. února 2024 20:40

žluťásek je pravda, že nástup do školy byl z tohoto pohledu pro nás docela sok. Předtím jsme byli pořád venku a najednou hodinu odpoledne.

Offline žluťásek
8848 příspěvků moje polička 29. února 2024 21:02

Zina ta medickamudruje z Instagramu o tom hodně mluví v souvislosti s cirkadiánním rytmem. Zkusila jsem odkaz přímo na ten příspěvek, snad se zobrazí. Kdyžtak dám screen.

Offline žluťásek
8848 příspěvků moje polička 29. února 2024 21:06

continuity jo, i já to vnímám. Ještě víc že syn ve školce nechodil n na žádné kroužky a vyzvedávala jsem ho po obědě, pak jsme byli i v zimě venku denně. Teď je to bída, kroužky, úkoly, pořád rýmy a teploty. 

Já teda vnímám, že je to fakt začarovanej kruh. Že jsme často nemocný možná i proto, že jsme málo venku. Ale co s tím. :(

Offline Tabea
8067 příspěvků moje polička 29. února 2024 21:10

Jos je to tak, rýma problém není, některý děti jsou fakt usoplený fest. Na barvy se nikdy nehrálo, to znám jen z parfu. Kašel se řešil jen, když třeba dítě vůbec nemohlo spát, jak kašlalo, nebo tím rušilo. Posílali domu s teplotou nebo střevní chřipkou. Rýma a zakašlání byl důvod poslat dítě domů jen za nejhlubšího covidu. 
Nikdy jsem nepostřehla, že by byl někdo naštvaný na rodiče dítěte s kašlem nebo rýmou. Prostě se přes zimu pronudlili všichni a další rok už to bylo lepší. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. února 2024 21:14

Tabea moje dítě pronudlilo první rok i tady. Akorát že jemu každá rýma končila kašlem i v noci, takže bych fakt víc bacilonosičů ve školce nechtěla. Naše školka je teda rozumná, když dítě zakašle jednou za hodinu, domů ho neposílají. Ale s takovou tou vodovou rýmou, jak máš z nosu kohoutek, bych tam dítě nedala. (Jim teda je pokaždé i evidentně špatně)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. února 2024 21:18

žluťásek já se toho nástupu do školy taky celkem děsím. Kluci chodí po obědě minimálně třikrát týdně, takže procházku a hřiště zvládneme už před kroužky a teď, jak je víc vidět, je ještě kolikrát vezme babička ven po nich. Dneska jsme přišli před šestou. Kdy budeme psát ty úkoly? Ale na imunitu to zas takový vliv mít nebude, si myslím. Co na to vaše maroďení říká doktorka? Přijde mi, že má ty horečky často.

Offline Pinot Noir
29830 příspěvků moje polička 29. února 2024 21:25

My teda venek nestíháme vůbec, v létě to snad bude lepší, ale vyzvedávám ho ze školy v pět, a to bylo před dvěma týdny ještě tma. Teď se setmí deset minut po tom, co dorazíme domů. U nás to má vliv na to, že není fyzicky tolik unavený a déle usíná. Ale vlivu na imunitu nebo nemocnost nevěřím.