Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44552 příspěvků moje polička 01. března 2024 09:03

Zina Pinot Noir Já to vidím jak vy, že jako chodit ven, OK, pro imunitu, ale pro takový to budování si, v tom předškolkovém věku a tak celkově. Jestli pak dva měsíce tráví spíš čas ve vnitř už podle mě s tou nemocností nic nedělá.

Len Držím palce, snad to bude dobrý, on je jakoby pořád vlastně malej a může do ruzných věcí ještě dozrát, pokud je to dobré s dospělými, tak to bude i s dětmi časem;-)

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 01. března 2024 09:15

Karja Jo, to máš pravdu, jsem to blbě napsala. Chodit ven určitě z dlouhodobýho hlediska prospívá, jen bych to nehrotila tak, že musíš fakt v zimě vstát o hodinu dřív, abyste stihli za rozbřesku došlapat do školky.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 01. března 2024 09:21

Len Já znám víc dětí, který jsou s dospělýma ok a děí se spíš straní, možná je to i proto, že dospělí jsou mnohem víc vyzpytatelní, takže jsou vyhodnoceni jako bezpečnější.
Ale rozumím, že v týhle míře už ti to dělá starosti, mě by to asi taky trápilo. Nestálo by za to to s někým erudovaným probrat, třeba by to nemuselo být hned sezení s psychologem, ale myslím v rámci nějaké poradny? Třeba by dotyčný dokázal poradit v tom, jak malému s tím kontaktem s dětmi můžete pomoct.

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 01. března 2024 09:43

Len to chapudrzim palce, at se neceho doberete

Offline Karja
44552 příspěvků moje polička 01. března 2024 10:24

Zina No přesně tak;-)

Online Potrefenáhusa
38742 příspěvků moje polička 01. března 2024 11:08

Zina podle mě tem malejm dětem nepomuze nic, musej se během těch prvních let v kolektivu pronudlit, ale narocny to teda je moc 

Offline Garfie
28492 příspěvků moje polička 01. března 2024 12:19

Školní projekt na téma "český les". :-) To vlevo doke je borůvkový keř.

Offline continuity
42851 příspěvků moje polička 01. března 2024 12:31

Garfie to je ale moc hezký

Offline continuity
42851 příspěvků moje polička 01. března 2024 12:40

Tak jdu z ortodoncie. Ortodontista je skvělá, znám ji od vidění už dlouho, protože mivala ordinaci s naší hygienistkou, ale teď má miminko je úplně zlatá. Trhat zuby se zatím nebudou, ale teda když jsem volala tu cenovku muži, tak se mě zeptal, jestli je to cena za obě.

To by ještě nebylo to nejhorší, s raketou jsem tak nějak počítala a už se na to chystám déle. Ale starší dítě chytlo cestou domů nějaký hysák, jestli to nejsou rovnátka, co jí na doživotí zkurvi zuby. Jsou to invisaligny, takže v podstatě mercedes. Má tu vadu takovou, že ty běžné drátky pro ni ani nejsou úplně vhodné. Prý musí(!) existovat nějaké jiné, na tyto si nějací lidí (rozumnej youtuberi) stěžovali. No informační přetlak v praxi. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 01. března 2024 12:48

Garfie Borůvky bych asi neuhodla, ale i tak je to parádní!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. března 2024 13:00

continuity aspoň je chce Ségra je zatím velmi proti. To jí ještě vysvětlíte.

Offline continuity
42851 příspěvků moje polička 01. března 2024 13:13

Evaeva zrovna tohle dítě je nějak urgentně nepotřebuje. Bylo by samozřejmě lepší ty zuby srovnat, ale když to udělá za pět let, nic zásadního se nestane.

U ty mladší je to akutnější, je potřeba rozšířit patro a to co je teď práce na měsíc, může být za pět let neřešitelné. 

Offline viktorka_od splavu
49230 příspěvků moje polička 01. března 2024 13:21

continuity s tim uzkym patrem-nedycha pusou?

Offline Garfie
28492 příspěvků moje polička 01. března 2024 13:49

continuity Zina Děkuju, prý patřil k nejlepším dílům!

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 01. března 2024 14:06

continuity to je bozi, myslim, ze se tomu za 20 let uprimne zasmeje, jak se branila tomu, aby ji rodice zaplatili invisalign rovnatkaa tlapkam. Muzu se opatrne zeptat, je to do stovky nebo nad? Ja bych potrebovala dorovnat to, co mi zkrivila necekane vyrostla osmicka, ale teda fakt se mi ty penize uvalit nechce...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. března 2024 14:13

711990 hele, nemusí. Já byla ve stejné situaci (ok, ty neviditelné teda ještě nebyly) a nechtěla jsem je ani za nic. Uvažuju o nich až teď.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 01. března 2024 14:24

Všem moc děkuju za podporu.

ZinaUrčitě to s tím souvisí, klidné děti cca 12 let a výš snese, nejsou už tolik nevyzpytatelný a v jeho očích jsou to prakticky dospělí. A malinký nepohybující se miminka taky nejsou tak stresující. Já bych nějaký poradenství brala a hledám, ale vůbec nevím kam se obrátit. Hodně jsem si slibovala od ergoterapie, tam synovi fakt hodně pomohli, ale v některých oblastech není žádný progres, spíš se to zhoršuje. Mě napadl jej ten dětský psycholog, ale to dřív najdu jednorožce. Dneska jsem ale našla diagnostiku pro děti od dvou let a dali mi termín v dubnu! Stojí to sice celej můj měsíční plat, ale vem to čert, ten termín mě fakt potěšil.

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. března 2024 14:40

Evaeva Dostala jsem rovnatka v 15, tehdy s pruhlednymi ramecky, takze vlastne tehdejsi mercedes. Ale ty rovne zuby jsou lepsi nez krive . A mela jsem je jen rok a pul asi, doktorka to vzala rychle, vzdycky ty zuby stahla, ze jsem mohla tak jogurt Ted bych taky nepatrne potrebovala srovnat dvojku nahore, ale nevim jestli to ma jeste smysl. Muze rovnatka cekaji dost akutne, po vytrzeni stolicky se mu horni oblouk uplne rozjel. Zatim ani nenadhodil ramcovou cenu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. března 2024 14:47

Len ta cena mně teda překvapila ale určitě to za to stojí, jestli to pomůže 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. března 2024 14:51

Jos já to tehdy rázně odmítla, několikrát. Určitě se to řešilo před patnáctým i pak před osmnáctým rokem. Ale nelituju toho, nebo teda malinko jo, ale v žádném případě to nemám rodičům za zlé, tehdy bych to fakt přetrpěla a jsem ráda, že mně nenutili. Jestli do toho půjdu teď, bude to stát raketu a bude to trvat dvakrát tak dlouho, ale budu to dělat kvůli sobě.