Evaeva Tak já mám zatím dost malej úvazek, ale stejně ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Len já si představila cca deset tisíc, což mi přišlo dost. Ale samozřejmě nevím, co to obnáší a jestli nejsem mimo s částkou.
Evaeva Ja to asi blbe napsala, me do toho nikdo nenutil. Mela jsem trochu krive horni zuby. Na vyber bylo vytrzeni petek nebo obrouseni zbyvajicich, takze to jsem si prosadila to obrouseni. Zatim nelituju. A rovnatka byla uplne ok, nebyla jsem jedina ve tride. Ale ostatni meli vsichni ta normalni kovova, takze ty moje byly fakt skoro neviditelne proti tomu. Ale jak pisu, nemela jsem nejak extremni vadu. Spis mi vadi, he jsou mi pri smichu videt dasne (taky ne nejak extra) a to se mi strasne moc nelibi, ale s tim rovnatka nic nezmuzou.
viktorka_od splavu hele nevím, ale zrovna to patro je prý záležitost na měsíc max, prý to jde hodně rychle. Větší problém je trojka, která roste křivě. Prvně potrebujeme aktuální rtg a možná i CT, taky máme nechat vytrhnout poslední mléčný zub a pak se uvidí.
Rovnátka synka beru jako nejlépe investované peníze, měl je od třetí třídy až do střední. Nelituju ani koruny.
711990přesně si to trefila, je to ta hranice. Nemám ještě rozpočet. Lékařka hlavně říkala, že potřebuje novější snímky a u té mladší asi i CT a pak udělá nějaký plan.
Evaeva Jsi blízko, je to ještě víc
Ale jestli to k něčemu povede, tak mi peněz líto nebude. Muž se smál, že v celkový částce, co jsme za všechny možný terapie pro dítě už utratili se to ztratí.
Len v cem to vysetreni spociva? A jak dlouho trva? Asi jsem se mela lip ucit a byt bud ten zubar nebo psycholog
.
Evaevamladší je taky odmítala dost rázně, ale teď s tím souhlasila hodně rychle, když ji lékařka nastínila ty důsledky. ![]()
Tady bych se k tomu postavila jako k brýlím na tupozrakost. Prostě se to musí řešit teď. Normální brýle do dálky jí přitom nenutím, když nevidí na tabuli je to její věc, ale následky to nemá (kromě trojky z matiky, protože to špatně opíše). Zato zanedbaná tupozrakost je celoživotní problém a tak nějak to u ní vidím s těmi zuby.
Já taky jako 17letá rovnátka odmítla, u mně by to obnášelo i posunování čelistí a jiné lahůdky, podrobnosti si nepamatuju, jen že jsem se v ordinaci rozplakala už jen při té představě. Tak mi akorát vyoperovali tu trojku vlevo nahoře, po které mám doteď díru.
continuity Jos já to vůbec nemyslela tak, že vás někdo nutil nebo nutíte děti, to vůbec. Jen jsem popsala svojí zkušenost. Já mám akorát blbý zkus a jeden špatně čistitelný zub. X let jsem nosila vyndavací rovnátka, ale to bylo k ničemu. Teď mně zubařka vyděsila tím, že se to zhoršuje, jinak bych to neřešila. Tenkrát mi chtěli vytrhnout šestky, ale mně děsila ta představa celkově, dvě spolužačky je měly a dost trpěly. Jinak je nikdo ve třídě neměl.
Evaeva ta u nás je problém, že spolužačky rovnátka mají, protože co si budeme vykládat, vopruz to je. Ta jedna se den po utažení ani nenají.
Já jsem původně přemýšlela o těch samoligovacich, které jsou trochu šetrnější.
No teď je to fuk. pokud ta starší bude mít fólie, protože ten skus má takový, že ty drátky by se musely ještě podkládat nějakou destičkou (jako lékařka to fakt moc nedoporučovala), už je nějak zaplatím i mladší, která rovnátka opravdu potřebuje, pokud to technicky bude možné.
Starší řekla, že radši zuby než Island a na ten chtěla dost.
Já jsem hlavně celá šťastná, že se zatím nebudou trhat zuby, s tím jediným bych měla opravdu problém.
.
Len synovi psychologička pomohla moc. Ja som sa fakt bála, že nebude v škole rozprávať, že pôjdeme do poradne po papier na integráciu, ale v triede funguje úplne.
continuity uf, no tak to jsem tak nejak cekala. Ale zas je super ze jeste budete delat ct i rtg. U me nejakou zahadou prehlidli, ze mam zalozenou jednu osmicku a ta mi to cely po srovnani rozjebala:( pritom musela bejt na tech snimcich videt, doted to nechapu.
Ja byla uplne presny opak, ja v patnacti rovnatka strasne chtela a rodice mi je odmitli zaplatit. My s brachou mame od prirody fakt strasne krve zuby, nektere nam rostli otocene o 90°, ja jeste mela do pětadvaceti mlecny spicak, protoze ten druhy se mi do celisti nevesel. Mama tehdy prohlasila, ze nesouhlasi s tim, ze bych si mela dat do pusy neco tak hnusneho, jako jsou fixni rovnatka. A tata ze mi je platit nebude, protoze ty vyndavaci jsem v osmi letech nenosila, tak mam smulu (nikdy me nekontrolovali, jestli jsem si je vecer vzala, to znam jen z dovolenych s babickou a sestrenici, ze jsme museli v posteli vycenit zuby, ze fakt je mame nasazene, nasim to bylo jedno). Takze ja si rovnatka poridila hned v petadvaceti, jak jsem zacala vydelavat po skole. Jen teda ten spicak, co se mohl v puberte v rustu jeste snadno vyresit, uz byl ted vetsi problem a do budoucna jeste bude.
Bracha ma desne krivy zuby doted.
711990 jeste byla zabava, ze prvni reakce na to, ze si jdu nechat nandat rovnatka, od me mamy, babicky i tchyne byla "ale to se nemuzes vdavat! Prece nemuzes mit na fotkach rovnatka". Mela jsem je nakonec tri roky, vdala jsem se nima a sundali mi je necele dva mesice pred porodem ![]()
Zuzuli
jezisi
711990 no ona to z těch rtg taky úplně nemohla vyčíst. Říkala, že starší osmičky asi založené nemá, ale s jistotou to tvrdit nechtěla. Jinak upozorňovala, že i tak mají ty zuby tendenci se nasouvat dopředu bez ohledu na osmičky a vracet se do původního stavu, takže definitivní to nikdy není a retenční drátek bude potřeba určitě ještě pár let.
Právě ten špičák budeme řešit. Já bych si to teda vyčítala dost, i teď se modlím, aby byl jen křivě, ale vylezl ven sám. Už jsme tam měli být před půl rokem, ale ty objednací lhůty jsou hrůza.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články