Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. března 2024 16:48

Zuzuli to je hrozný

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. března 2024 16:52

continuitymáš ty holky rozumné

Mně ty zuby tenkrát trhat chtěli, těžko říct, jak to bude teď, za těch 20 let se to dost posunulo. Ale já mám pořád i osmičky, nijak mi nevadí.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 01. března 2024 17:03

Jos Je to diagnostický vyšetření psychiatrem zaměřený hlavně na PAS. Pokud to nemá, tak aspoň potřebuju slyšet kde je teda příčina všech problémů a hlavně co s tím. Je to prakticky na celej den a poslali mi k tomu x lejster, co mám předem vyplnit, aby to mohla Dr. vyhodnotit.

Já si teda občas po rušném dni říkám, že jsem se měla učit míň a jít někam, kde nejsou lidi.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. března 2024 17:04

Len ty jo, celý den, tak to už docela chápu tu částku. Hlavně, aby to dobře dopadlo a ještě ti dokázali poradit.

Offline Mohučanka
7355 příspěvků moje polička 01. března 2024 17:23

Zuzuli mě máma nenechala dát fixní rovnátka, protože jsem nechtěla nosit ty nasazovací, které mi proto vůbec nepomohly. Takže podle ní byla rovnátka "k ničemu" a přestala mě na ortodoncii vodit. 

Sama občas přemýšlím o srovnání zubů teď, ale to by prostě stálo tak strašně moc, a úzkou čelist a patro už nezvětším, takže se teď soustředím na zdravé zuby a napravování škod zpusobených nečištěním zubů v dětství. Ono i to je dost nákladné...

Offline viktorka_od splavu
49230 příspěvků moje polička 01. března 2024 18:14

continuity ja treba lituju hodne ze moje maminka nesouhlasila s trhanim 4 zubu, v dospelosti uz to bylo 8 a ty penize jsem na to nemela... zuby mam priserny. dcera by na tom byvala byla stejne, trhani mi tehdy mela za zle ale ja byla neoblomna.. no ted je rada ze ma fakt krasny zuby, jinak by mela takovy jak ja

Offline viktorka_od splavu
49230 příspěvků moje polička 01. března 2024 18:16

Mohučanka no, tak nejak. u me na ta vyndavaci ani nedoslo, proste uz jsme tam nesly a bylo..

Offline rysamona
1106 příspěvků moje polička 01. března 2024 19:13

Taky teď řeším rovnátka s dcerou. Malá pusa, velké zuby, myšáci některé ještě nevypadlé a podle rentgenu nemá místo na druhé zuby a už má založené i osmičky. Je jí deset jak to tak sledují tak máme štěstí, na ortodoncii termín za 14dnu a odhad ceny kolem 30. Jen mám obavy z dceřina přístupu k hygieně, aby to neskončilo tak že ji budu zuby čistit já

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 01. března 2024 19:16

Len Tak to je raketa, ale zas bude (nejspíš) dobře investovaná a dubnovej termín je super. Já jsem teda do dneška netušila, že je takovej probém sehnat dětskýho psychologa, tak jsme za tebe ráda, že je aspoň tahle možnost.

Offline Karja
44552 příspěvků moje polička 01. března 2024 19:27

Máme se sambem hlídání na celé odpoledne a jsme nemocní, to je zmar! 

Do toho mi volá šef, jak se mám, že na mě vlastne zapomněl a jestli přijedu někdy za nimi do prace....Tak jsem řekla, že v létě. 

Offline letfenixa
10849 příspěvků moje polička 01. března 2024 19:36

Tak ja sa budem modliť,  aby mal malý zuby rovné,  zatiaľ má,  uvidíme ako ďalej. Môj brat nosil strojček na noc, mal horné jednotky zasunute dozadu. Ja som mala trochu krivé dolné jednotky, také prekrizene cez seba trochu, keď mi vyoperovali obe osmičky po tridsiatke, tak sa už skoro úplne vyrovnali. Zas máme tie zuby dokazene, ja už veľa mŕtvych. Moja mama v mojom veku mala už druhé korunky.

Offline continuity
42851 příspěvků moje polička 01. března 2024 19:41

rysamona zuby bych ji určitě dočišťovala, hlavně pokud uvažujete o fixních rovnátkách. 

U nás to bude taky problém, starší to podle hygienistky dává, mladší hůř. Ale s temi sundavacimi, budou muset čistit pořádně i ve škole. Takže plánují využít čas a třeba jednou týdně jim dát do pusy tu barvící tabletu, dokud to nebude perfektní. 

Offline rysamona
1106 příspěvků moje polička 01. března 2024 20:35

continuity doktorka mluvila o fixních. Já jako dítě měla vyndávací a nulový efekt. V dospělosti jsem si nechala fixní tak vím co to obnáší ale zase si říkám, lepší rovnat teď než něco zanedbat. Ještě nevím léčebný postup, jdeme za tři týdny tak uvidíme co navrhnou.

Offline Gatita
8606 příspěvků moje polička 01. března 2024 20:44

continuity jakou barvici tabletu, prosim? Ja zkousela nejakou modrou vodicku z DM, deti me s tim poslaly do haje, tak jsem to otestovala na sobe. A nabarvilo mi to akorat tak jazyk. 

Offline Tabea
8067 příspěvků moje polička 01. března 2024 20:53

Len a co dětský psychiatr? Já vím, to budou taky jednorožci... ale aspoň by to šlo na pokladnu, ne?

Držím palce, nemáte to vůbec lehký.

Offline žluťásek
8848 příspěvků moje polička 01. března 2024 20:59

Len ach jo, co jsou naše teploty a rýmičky proti vašim starostem :( kéž by vám vyšetření pomohlo a poradili, jak s chlapečkem pracovat. Moc držím palce.

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 01. března 2024 21:04

viktorka_od splavu ja taky moc nechapu o co s tim trhanim jde. I bez 4 stalejch a bez moudraku mam v puse tak malo mista, ze i hygienistka a zubar maj problem se dostat ke stolickam a spodni kednicky a dvojky mi jdou pres sebe...neumim si predstavit, jak by to vypadalo pri plnym poctu

Offline continuity
42851 příspěvků moje polička 01. března 2024 21:10

Gatitanevím, děti měly ve škole přednášku o zubní hygieně a přitáhly to domů, něco dělá TePe. 

Právě si ztěžovaly, že měly barevné celé zuby, takže možná čistíš dobře.

Offline Gatita
8606 příspěvků moje polička 01. března 2024 21:28

continuity taky me to napadlo Ale ja mam zuby fakt divne, blba sklovina, blba barva, vodicka se moc nemela jak zviditelnit. Chtela jsem to hlavne pro deti, protoze nevim, jestli cistime dobre.

Offline Pinot Noir
29830 příspěvků moje polička 01. března 2024 21:37

Gatita my máme barvící tabletu - cucá se.