Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Len
2673 příspěvků moje polička 01. března 2024 21:39

Tabea To je stejnej zmar jako ty ostatní obory. Jsme zapsaní i jinam na čekací listině, ale rovnou mi řekli, že letos s termínem fakt počítat nemáme. Takže radši budem jíst kroupy (to je naše domácí metafora pro chudý období) a vědět, na čem jsme. Od pediatričky jsem dostala tip jen na jedno pracoviště, taky soukromý a s hroznýma recenzema.

žluťásek Děkuju, fakt si od toho hodně slibuju a věřím, že se konečně dostaneme k nějakýmu řešení 

Offline DruI
5563 příspěvků moje polička 01. března 2024 21:39

Gatita Nám doporučila zubařka tuhle.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 01. března 2024 21:42

Zina Já jsem tušila, že to nebude jednoduchý, ale plnej rozměr nedostatku odborníků pro děti mi došel až teď. Kamarádka sháněla endokrinologa pro dítě taky dost dlouho, je to tragický celkově. 

Offline notna
9397 příspěvků moje polička 01. března 2024 21:43

Gatita Dceři jsem koupila barvicí tablety od Curaproxu a barvily jazyk, dásně a rty úplně příšerně. Nešlo to vůbec  dolu. Plak na zubech moc nedhalily. 

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 01. března 2024 21:47

Len moc ti přeji,ať to vyšetření přinese nějaký rozumný výsledek.

S lékaři to je zmar a to mám pro děti zubaře a pediatra a můj gynekolog mi slíbil, že je vezme. Kontrola na neurologii po úrazu bude místo měsíce po dvou a půl, ale alespoň bude. 

Fyzio jsem všem platila odjakživa, taky jsme v tom už pěkných pár deset tisíc nechali. No, radši nepůjdeme ke kadeřnici. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. března 2024 22:05

Ja som v puberte strojcek odmietla a lutujem to doteraz. Pusa prilis mala, zuby krive a 4500 Eur ma stal strojcek kombinacia droty a invisalign (len neviditelnym by to neslo). A musim nakoniec zhodnotit, ze drotiky boli ovela pohodlnejsie. Ak som si nahodou nemala kde umyt zuby, nic sa za tu chvilu nestalo, sliny stale obmyvali zuby. Ale s invisalignom sa podla mna kazia rychlejsie ak si ich clovek poriadne necisti po kazdom jedle. Takze sa mi stava, ze ho mam casto ovela kratsie nez mam mat. Aj tu blbu kavu si musim davat hned po obede a nie ked by som ju potrebovala a chcela. S drotikmi to bolo jedno, po kave som si max.vyplachla usta. A zuby ma bolievaju po utiahnuti alebo novej dlahe uplne tak isto, velky rozdiel v tom nevidim. Teraz som vyfasovala este tie hrozne gumicky, zatial len na noc ale uz teraz viem, ze cez den ich nosit nebudem, v praci potrebujem pred ludmi aj otvarat pusu a nevystrasit ich

Offline žluťásek
8848 příspěvků moje polička 01. března 2024 22:08

Gatita ta vodička z dm je úplně nanic. Koupila jsem ji taky a jen je to hnusný, nic to neukáže.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. března 2024 22:11

Len drzim vam palce .

Ja som so synom bola u klinickej psychologicky co sa specializuje na pas a vysledok dost rozporuplny. Poruchu pozornosti mu potvrdila. Stalo to 100 Eur a to bola z tych lacnejsich(na termin sme cakali tristvrte roka) Tento tyzden bol aj u specialnej pedagogicky  a ma oslabenia aj v takych oblastiach, o ktorych som ani nevedela, ze existuju. Dostala som stvortranovy dokument co s nim trenovat plus tipy co nakupit. Od fyzio som dostala cviky na kazdy den, ma totalne oslabenu kostru. Vobec neviem kedy to s plnym uvazkom a este aj druhym dietatom budem stihat (sambo teraz objektivne nemoze moc pomahat). A to som kriva jak paragraf aj ja, povodne som k tej fyzio chcela ist ja, pretoze uz ani neustojim a neusedim bez bolesti. Ale to uz fakt nemam kedy, lebo aktualne riesim aj ine zdravotne problemy, kvoli ktorym dost vymeskavam pracu. Ach pardon za vylev, v podstate nic vazne sa nedeje, ale som z toho uz psychicky vycerpana a dnes po tej sprave od pedagogicky to na mna dolahlo. 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 01. března 2024 22:14

continuity Děkuju. Taky to beru prioritně. Soukromě na fyzio chodíme celá rodina a v tom je taky už dost peněz,  ale nelituju, ohromně mi to zlepšilo kvalitu života.

To, že jsem sehnala v Praze pediatra hned po prvním telefonátu jsem brala vysloveně za zázrak.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. března 2024 22:21

continuity no a ja aj tu kadernicku musim obom platit (15 eur za jedneho zle ostrihaneho). Ale som rada, ze k nejakej vobec idu. Starsieho sa mi tam podarilo dotiahnut po siestich rokoch a to, ze ten moj polovicny autista je vobec niekam ochotny ist, povazujem vyhru, nemozem ist ani inam. Ja strihat neviem a strojceka sa boji. Takze platim mu psychologa, fyzio, sukromneho trenera plavania (kvoli tomu chrbatu) a este aj tu kadernicku musim sakris . Dnes som objednala nejaky zosit/knizku co mi odporucila pedagogicka a stala 20 Eur .

Jako kebych to mesacne zratala, asi dost znacna cas mojej vyplaty ide na tieto veci. A to este nechodi do skoly. 

Offline Muslik
564 příspěvků moje polička 01. března 2024 22:28
Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 01. března 2024 22:33

Mrakoplas

Mysli i na seba. Nešlo by si například zacvičit so synom? Možná by ho aj viac bavilo?

Je mi jasne, že potrebuješ čas, ale lepsie je cvičit pat minut 2x denne ako nula minut. Já som fyzio kedysi povedala, že potrebujem cviky, co sa daju cvičit medzi ludmi a vymysleli sme zostavu, co sa dá cvičit na stoličke v kancelárii. Jasné nie je to úplně optimálne, ale je to vždy milionkrát lepšie ako vobec nič. Aj keby si to mala cvičit na toalete. 

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 01. března 2024 22:40

Mrakoplasjá mám tie dievčata, môžu mať dlhé vlasy. Staršia stale nie je ostrihaná, chcela už v lete, ale tie kučeravé vlasy sa mi zdá nebezpečné zveriť nějakej neoverenej kaderničke. 

Ako tento rok je to finačná hitparáda, furt sa z toho neviem vyhrabat a tie rovnátka tomu už len nasadili korunu (a to mám na to nieco našetrené).

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. března 2024 22:41

continuity ja viem, musim daco vymysliet lebo vecer som uz na cvicenie vacsinou unavena, zaprah mi koncieva az po pol 10. Uz som jej minule aj vravela, ze na dalsej hodine sa zapojim aj ja ale popravde, u mna je to nadlhsie, par minut denne si davam aj teraz ale nestaci to. Najlepsie by mi asi pomohlo kazdodenne cvicit SM system ale nemam cas k nej teraz chodit pravidelme, aby ma to naucila. No nevadi, vydrzala som kriva uz cca 30 rokov, este to snad par mesiacov vydrzi :D Ani na masaz nemam kedy ist, tu kazdy robi max do stvrtej poobede. Segra so svagrom ma minule poucovali ako si mam najst cas aj na seba. No oni ho maju az posledne dva roky a to maju deti 11 a 13, chodia zo skoly domov same atd..a to nehovorim, ze maju vlastnu firmu takze na tie treningy a masaze chodi pocas pracovnej doby . Pobavila som sa dost. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. března 2024 22:44

continuity a to nam rok este len zacina . Ja uz mam vycerpanych polovicu dni na lekara a to som este ani nezacala riesit vsetko co potrebujem. Mam ale stastie na pracu, ze sa u nas dochadzka nehroti a nekontroluje :) Aj k tej fyzio s nim chodim cez pracovnu dobu, inokedy sa proste neda.

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 01. března 2024 22:46

Mrakoplas

Drzim palce nech něco vymyslíš. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. března 2024 22:48

continuity dakujem, ono to nie je tak hrozne, len teraz sa toho nejak moc nakopilo. Vsak ono sa to zas utrasie a najdeme si system. 

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 01. března 2024 22:50

Mrakoplas my sme sa dnes s mužom rozpravali o tom istom. Tento masiac každý týzden jeden alebo dvaja lékari a to sme v podstate vsetci zdravi

Dnes som volala dalším trom, aby som nás objednala. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. března 2024 22:57

continuity no asi tak. A este k tomu skolka - ak tam dieta nedovediem do desiatej (aj to po dohode len v nutnych pripadoch), tak uz mi ho nezoberu. Takze ak ma doobeda vysetrenie, musim ho mat doma cely den. Ale zlata nasa skolka co funguje cele prazdniny aj v lete. Vobec netusim co budem robit ked nastupia do skoly, tie prazdniny nemame sancu pokryt nijak. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. března 2024 23:06

Mrakoplas continuity to přesně popisujete můj pocit, na všechny ty doktory, aby měl člověk dvakrát tolik dovolené. Já jsem doma teda, ale jak teď obíháme DOD, malý má rhb, kluci očko,... jako jak se to dělá potom v práci