Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Jimik
příspěvků moje polička 02. března 2024 16:48

Myrtila Evaeva žluťásek Ještě můžeme doporučit na podobné téma IQ park v Liberci, byli jsme v listopadu a úspěch velký. Nemohli jsme odtamtud juniora dostat, takže jsme tam strávili skoro celý den až do zavíračky.

Offline žluťásek
8848 příspěvků moje polička 02. března 2024 16:54

Jimik jo, IQ park i IQ landii právě známe a syn to miluje, tak dostal za vysvědčení vstupenky do Techmanie. Ještě chceme někdy Vida park v Brně a ostravskou expozici, ale to je už dálka z Prahy.

Jinak iQlandia má teď nějakou malou výstavu v europarku ve Štěrboholich, ale můj marod má už třetí den ctyřicítky, tímhle tempem ji asi nestihneme.

Offline Myrtila
5306 příspěvků moje polička 02. března 2024 16:55

Jimik Díky, třeba se v těch končinách někdy vyskytneme syn tyhle IQ parky miluje. 

Při tom se zeptám, nebyli jste někdo v obdobném parku v Ostravě? Je tam něco pro tříleté dítě? Koukala jsem, že je ta expozice rozdělená na 2 části, jedna část vypadala vyloženě pro starší děti, ta druhá snad i pro mladší. Uvažujeme, že bychom si udělali na jaře prodloužený víkend na ostravsku, město, zoo, nějaká příroda někde poblíž a tak. 

Offline Myrtila
5306 příspěvků moje polička 02. března 2024 16:59

žluťásek Vida v Brně je fakt skvělá, chodíme tam často, a myslím, že pro ty mladší školáčky je to věkově úplně nejlepší - apoň co vidím, jak tam ty děti řádí

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. března 2024 17:05

Jimik on se zatím nepohybuje, tak dám něco pod něj. U třetího dítěte už to tolik neřešíš

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. března 2024 17:10

Myrtila ve Vidě i v té Plzni jsme byli prakticky celý den, obojí super. A nejvíc super byla Kodaň, kdyby někdo plánoval třeba letní dovolenou A pak je něco snad v Linzu, ale tam jsme nebyli.

žluťásekLiberec je v plánu, ale my jsme na druhé straně Prahy, to už mi na otočku přijde zbytečně daleko. Loni při dovolené to nevyšlo a my v těch Jizerkách byli už tolikrát, že to je dost dlouhodobý plán.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. března 2024 17:11

Pak je ještě Pevnost poznání v Olomouci, ale to je, mám dojem, spíš pro školní děti (Garfie ?)

Offline Myrtila
5306 příspěvků moje polička 02. března 2024 17:14

Evaeva Což Kodaň, tam bych se podívala hned i bez technického parku kdysi jsme tam s mužem strávili jeden den cestou domů z takové okružní cesty po Skandinávii, a od té doby na ni pořád myslím. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. března 2024 17:16

Myrtila doporučuju. Ale musím říct, že jsem čekala, že bude ještě víc baby friendly, že třeba bude na každém rohu hřiště, všude se dostaneš kočárkem a podobně a to vůbec.

Offline Myrtila
5306 příspěvků moje polička 02. března 2024 17:19

Evaeva No, třeba někdy, já bych tam jela hned, ale muž není moc na tu městskou turistiku, takže má pocit, že když už tam jednou byl, tak má splněno Ještě ho přemlouvám na Stockholm, ale tam už jsme byli dvakrát, tak to mám už asi smůlu tuplem

Offline ziginka
726 příspěvků moje polička 02. března 2024 17:22

Myrtila V Ostrave koukni na Detsky svet ve Velkem svete techniky ve Vitkovicich. Je to pro deti do cca 6 let, ne tedy IQ park, ale jsou tam ruzna herni prostredi, deti se tam vyradi. Ve stejne budove je technicke muzeum, ale to je spis pro vetsi. Kousek dal je Maly svet techniky, tam se nasim detem taky libilo. Vsechno je v dolni oblasti Vitkovice.

Ostravskou zoo taky muzu doporucit. Je tam hodne detskych atrakci, hriste a v restauraci Saola se da slusne najist (nemaji jen klasicke smazaky apod.).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. března 2024 17:40

Myrtila tak tomu zas rozumím. Já mám tak dlouhý seznam, že taky nemůžu nikam dvakrát

Offline Myrtila
5306 příspěvků moje polička 02. března 2024 18:36

ziginka Děkuju, a ten Malý svět techniky by byl pro tříletého taky? On ty technické exponáty ještě samozřejmě nechápe, ale když je to interaktivní, líbí se mu ten proces akce a reakce

Evaeva Chápu, no Pro mě je ta Skandinávie taková srdcovka, chtěla bych se tam ještě vrátit, klidně několikrát, a i tam, kde jsme už byli. Strašně se mi tam líbilo, jak v přírodě, tak ve městech. 

Online Tabea
8067 příspěvků moje polička 02. března 2024 18:54

Byla jsem s dětma na hřišti a byla tam paní s 5 dětma a vypadala úplně v klidu. Nejstarší bylo tak 7, ta byla na bruslích, druhej kluk měl skateboard, třetí měla koloběžku a nejmladší dvojčata bobbycar a traktor. Napřed byli všichni na skateparku a pak na hřišti. Pořád jsem na ně musela zírat.

Offline Potrefenáhusa
38742 příspěvků moje polička 02. března 2024 19:33

Tabea prej ten zen přichází od tří vejš, nevim, no

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 02. března 2024 19:34

Když se uvažuje o Linzi, tak v Salzburgu je přírodovědné muzeum Haus der Natur, děti se tam dost vyblbli i bez nás. Ale už měly nějaké ty zkušenosti z IQlandie.

Ještě je hezké technické muzeum v Mnichově, ale to chce asi doprovod dospělého. 

Offline ziginka
726 příspěvků moje polička 02. března 2024 19:49

Myrtila Nasemu klukovi se tam v tomto veku libilo. Muze tam lezt do ruznych vozidel, do modelu ponorky a nejake ty interaktivni prvky zvladne i prcek. Neni to tam primarne pro deti, ale mysli se i na ne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. března 2024 19:49

Potrefenáhusa třetí do té rodiny vplulo tak nějak přirozeně. Teď je to samozřejmě komplikovanější, když je to mimino, ale zhruba za rok si je takhle v tom skate parku představuju takyHorší to bude teda v muzeu nebo v metru, bych řekla.

Online Tabea
8067 příspěvků moje polička 02. března 2024 20:28

Potrefenáhusa já si rikala, to tak máš tři děti, koupíš si dodávku a říkáš si, že čtvrtý by se ještě vešlo. A pic kozu do vazu. Dvojčata!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. března 2024 20:29

Tabea jo, ty dvojčata na závěr musí být hustý!