ziginka Děkuju, myslím, že pokud budeme mít dost času, projdeme to oboje
teď jenom aby nám ten celý výlet konečně vyšel, chystáme se tam už od loňského jara.
Vše o těhotenství a dětech
Myrtila Dětský svět ve Vítkovicích je pro tříleté určitě. Co se týče ostravské zoo, bývá tam dost velký nátřesk a teď se jim zrovna narodili malí šimpanzi.
Tabea som si to bobby car konečne vygooglila a to je odrazadlo-auticko! To sme mali.
brrr No, my bychom tam šli asi ve všední den dopoledne, to by tam mohlo být volněji? Malí šimpanzi musí být boží, teď teda fakt doufám, že se tam dostanem, ty bych sama chtěla vidět ![]()
Evaeva Jo, Pevnost poznání je spíš pro větší děti. Ne že by se tam třeba tříletý nezabavil, když přijde se sourozencem, ale primárně bych ho tam asi nevzala.
ziginka @brrr Já jsem se v tom snažila zorientovat minulý týden a pochopila jsem, že je tam Velký svět techniky, který je tak na 4-5 hodin (a je tam v rámci toho ten Dětský svět pro malinké děti) a potom je tam někde Malý svět techniky U6, kde je asi ta ponorka a tak, ale to už jsem nevyčetla na jak dlouho to tam je. Pro dva prvnáčky co je lepší, ten Velký nebo radši ten Malý svět techniky nebo to i zkombinovat?
hezky clanek
Kdo chtěl info ohledně táborů? Zuzuli ? ![]()
A prosím, máte někdo zkušenost s membránovýma teniskama od Reimy? Dcera od nich má první nebarefoot tenisky a jsou super. Lehoučké a pohodlné. Začínám vybírat boty na jaro/ léto na hory. Chtěla bych něco už s trochu lepší podrážkou, co nebude klouzat jako blázen a co nebude durch po proběhnutí rosou nebo vlhkým lesem...
A další otázka pro zkušenější - boty do školky - dáváte dětem spešl boty jen do školky? Jako na ven, tenisky nebo celoročky? Nebo prostě jdou ven v tom, v čem přijdou?
Černá kočka My jsme tam před asi pěti lety, možná dýl. Ten Dětsky svět je fakt pro malé, stavíš z kostek pomocí jeřábu, nakupuješ, atd. Ten Velký svět techniky je spíš už pro větší školáky (akorát jsme tam byli v době, kdy zrovna dost exponátů nefungovalo). Je tam divadélko s chemickými pokusy, tam se kluci přihlásili jako dobrovolníci a něco podpálili
Pro prvňáky mi nejlíp vychází ten Malý svět. Ale asi se nebudou nudit nikde.
MPLee Syn ma ve skolce backurky a holinky (jedny zateplene, jedny obyc), jinak ven chodi v tom, v cem prijde. Dle teploty, deste apod. Jo a do telocvicny ma tenisky, ale ty taky nosim az na ten den. A vsimla jsem si, ze jsme skoro jedini, kdo tam ma extra veci na ven, jako je kombineza nebo tak. Ostatni to snad kazdy den odnaseji.
Jos já jsem ve školce ty věci nechala pro sichr, ale tsky to odnasim, rano přijde v softshellkach od blata, přidá k tomu skolkovy blato, když jdou ven a odpoledne se v tom ještě proleze po kolenou venku...
edit: pro sichr nastalo tam má gumovy kalhoty a bundu z lidlu
MPLee o těch botách na zraseni jsem původně uvazovala, ale je to zbytecny, zrasi všechny a v těch jakoze lepších nemá kam chodit. Takže backurky a holinky nastalo (takže druhy nadoma, tady to bez holin nejde)
MPLee ven jdou, v čem ráno přišli + tam mají gumáky. Totéž i s oblečením. Žádné speciálně školkové, krom povinného náhradního spodního prádla, ve školce nenechávám.
MPLee Chodí ven v botách v kterých přijde a totéž se týká svrchní vrstvy oblečení, protože po školce stejně chodíme na hřiště. Ale to dítě se zvládne zablátit fakt úplně všude, tak kdybych tam nechala oblečení a boty celý týden, tak už by ten nános bahna v pátek byl neudržitelný ;o)
MPLee U nás ve školce chtějí jen jiné tepláky na písek to dává smysl, aby v tom pak nebyly ve školce. To tam nechávám a jednou, dvakrat za týden to vyperu.
MPLee U nás nevyžadují erární gumáky, takže boty má ty, co v nich přišel, a oblečení taky, kromě softshellek, které tam necháváme a natahuje si je na legíny, ve kterých jsem ho přivezla a pak si v nich hraje vevnitř. Ale jezdíme autem vyloženě ode dveří ke dveřím, když to je nějak jinak, přijde tam v jiných venkovních kalhotách, než má pak na zahradu.
Ale nechávám mu tam komplet náhradní vnitřní oblečení včetně mikiny, čepice a rukavic, ty poslední kousky spíš kvůli mně, kdybych mu je zapomněla do toho auta sbalit s sebou.
Potrefenáhusa Ano, obleceni ma stejne. Ale rano jedeme autem, tak ma vetsinou teplaky a bundu a k tomu tam ma nastalo aspon jedny softshellove kalhoty treba, nebo bundu do deste. Protoze rano jsem rada, ze nezapomenu dite...Ja to teda neperu pokazdy, nejak extra ty veci spinave nejsou, nechapu jak je to mozne. Ze by byl obaleny bahnem, to se jeste nestali, spis ma vsechno vcetne bot mokre. Treba kdyz byla hodne zima, rano prisel v teplakach a kombizezu mel az ve skolce. Ze jsem ji tam vzala v pondeli, a odneska az na konec tydne.
MPLee stejně jako ostatní, ve školce jsou v tom, v čem přišel, akorát v teplejší části roku jdou rovnou v kalhotech do třídy a věci na ven mají ve skříňce. Boty mají taky jen jedny. U nás se přes noc nesmějí nechávat ani gumáky, akorát bačkory. Náhradní věci mají akorát do třídy.
Mně by zajímalo, jestli na brusle neděláte jednodenní akce někde ne úplně daleko od nás (klidně autem)? Syn loni chodil na kurz, ale mně se to moc nelíbilo. Letos by chtěl znovu, ale tady v okolí nic jiného není a nikam dál ho přes týden vozit nezvládnu.
Jos ono záleží hodně na počasí, já jsem kombinezu koupila kvůli školce a měla ji jednou za zimu, když šla bobovat, aby ji oblikla aspoň jednou (naštěstí byla z vinted a o číslo větší, tak třeba tady bude za rok větší zima), jinak bez sněhu mi to přišlo jako nejzbytecnejsi kus oblečení, hlavně jak se v tom dite nedá dat do auta
tady děti taky nejsou moc špinavý, podle mě když je hnusne, maximálně někam jdou v tom strudlu tam a zpátky a asi je nenechaj hrát si na zahradě?
zato v ty lesní školce je to fakt brutus, tam je v zimě proste blato všude, gumovy kalhoty pres bundu a zatepleny demary must have - furt zvazuju, jestli to dame, rikala mi jedna maminka, ze jsou z toho ty děti fakt hodně unavený
Potrefenáhusa moje děti se taky zabahní venku jedině mimo školku (včera váleli sudy
), ze školky jsou čistí, v zimě chodí na sportovní hřiště s míči nebo jen na procházku. A stejně jako vy mají kombinézu akorát na sníh, ale jsou některé děti, které nosí kombinézu nebo oteplováky celou zimu. On je trochu problém v rodičích, ředitelka mi říkala, že někteří řeší třeba i modřinu. Takže to žádných větších akcí, jako v lesní školce, se nepouští
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články