Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline notna
9397 příspěvků moje polička 06. března 2024 12:08

žluťásek A ještě pro upřesnění. My rodiče bychom se kolikrát o některých situacích ani nebavili. Zrovna to, kdo bude s kým sedět, spát apod. několik měsíců dopředu. Ale to dítě o tom mluví, je to jeho aktuální problém, tak to zase podle mě je v pořádku to s tím dítětem probrat. A pak člověk řekne i něco, co může být vyloženo jinak. Sice můžu zkusit říct, to neřeš, je to daleko. Ale to mi nepřijde ok, když to pro dítě je téma teď, ač pro mě je to fakt o ničem a může se to ještě hodněkrát změnit. 

Taky mi přijde přes čáru to dítěti rozmlouvat sama o sobě. Ale to fakt může jen blbec. Což možná ta druhá máma je, to je taky možný. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 06. března 2024 12:17

notna Já tvůj postoj chápu i když jsem teda u kluka nikdy neřešila s kým sedí. myslím, že z diskuze je jasný kdo je řešič a není to nutně špatně, prostě ten střet rodičů je kolikrát zajímavej a zvlášť matky jsou dost vztahovačný u chlapů jsem to nikdy nepozorovala.

Online Karja
44543 příspěvků moje polička 06. března 2024 12:18

notna No jasně, může to být všelijak, já jsem taky předpojatá, ne že ne, po všech těch jinejch řešitelstvích:-D. Ale žlutásek to psala asi výstižně, půl roku předem, když ještě nic nenastalo...ale třeba to ta holčička doma nějak víc omílá než ta naše. 

Online Karja
44543 příspěvků moje polička 06. března 2024 12:23

Kan . Jen jsem se zmínila, že tyto postoje nechápu a příjdou mi zbytečný, když to ty děti pak takhle mrzí. Já bych to ani nijak dál neomílala, ale rozjela se celkem diskuze, na kterou reaguji. V reálu to nebudu vůbec nějak dál diskutovat:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. března 2024 12:26

notna půl roku dopředu to ale klidně můžeš zahrát do autu, třeba to holce odsouhlasíš, řekneš, že to záleží na učitelce, atd. Právě proto, že je to hrozně dopředu a ty víš, že se stát může cokoliv.

Syn si taky plánuje, že na podzim zase pozve ty samé kamarády na oslavu narozenin. Já mu to nevymlouvám, i když je mi jasné, že pokud s nimi nebude chodit do školy, bude po přátelství. Takže mu řeknu, že když bude chtít, tak může.

Offline notna
9397 příspěvků moje polička 06. března 2024 12:56

Karja Asi jaká matka, taká Katka. Klidně může holčička to řešit hodně. U nás to teda bylo téma vždycky a je dodnes. Naposledy složení pokojů na lyžáku před měsícem. A teď se nám vyhlo téma kdo s kým na hotelu při erasmu, protože dcera bude v rodině a ne na hotelu. A ještě kdo je a kdo není nejlepší kamarádka. To je taky výživný téma To si myslím, že jsem se asi taky možná někdy dopustila nějakého nevhodného komentáře, když už toho bylo hodně. 

Chápu, že pro někoho to může být nepochopitelný. A určitě je zdravější to neřešit. Ale u nás se prostě mluví furt a debatuje o všem. Tak jsem to napsala z mého pohledu. 

Evaeva Tak jestli synům stačí odsouhlasit, tak to je jasný, že se nedopustíš nějakého komentáře, který pak může být dál reprodukovaný trochu zkresleně. Ale když se vedou diskuze, dítě to probírá shora zdola, tak prostě u toho řekneš dost.

Kan Nevím, jestli je to pohlavím. Možná jo. Muž si ani moc nepamatuje jména všech těch kamarádů a kamarádek. Bych si tipla, že jménem by přesně označil tak 4. Zbytek nemá páru a některé ani nepozná, když je vidí. A přitom on se zajímá, hodně si povídá s dcerou, ale tohle se mu do mozku vůbec neukládá. Nedávno u nás spalo pět slečen, z toho identifikoval jen 2 kromě vlastního dítěte

Offline notna
9397 příspěvků moje polička 06. března 2024 13:02

Evaeva Jako zahrát nějakou debatu do autu. Já se fakt furt směju. Myslím to v dobrém. Jako občas odložit, to jo, ale do autu něco, co dítě fakt chce probrat, to se mi nikdy nepodařilo. Je urputná, pamatuje si. Teď už jako puberťačka ne, ale do puberty byla vytrvalá fest. Nešlo zapovídat, nešlo odsunout do zapomnění apod.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. března 2024 13:09

notna počkej, co dalšího bych mu k těm narozeninám mohla říct? On se teda neptá, jen oznamujeMohla bych mu začít vykládat, že až budou ve škole, možná už s nimi nebude kamarádit,... Ale nevím proč. Takže mi přijde, že kdyby podobnou odpověď zvolila ta maminka, tak to tím skutečně mohlo skončit.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. března 2024 13:12

notna právě mi na tom nepřijde nic k probírání. K probírání bylo, když se mně včera ptal, proč lidi kouří, když vědí, že je to nezdravé. Ale když by mi řekl, že chce v září sedět s Honzíkem, tak řeknu, že klidně, pokud budou v jedné třídě a Honzík bude chtít. Zeptám se, jestli je Honzík velký kamarád a co dneska dělali třeba. Mluvím o malých dětech, chápu, že desetiletá holka už bude mít jiné starosti.

Offline Pinot Noir
29826 příspěvků moje polička 06. března 2024 13:14

notna to je asi nastavením dítěte. Protože situaci, s kým bude za rok slavit, nebo za půl roku sedět, taky zahraju do autu, jako Evaeva Co jiného s tím? Babrat se s vysvětlováním desítek variant, které do té doby můžou nastat? Nemá to smysl. Když jsem psala, že bych si taky nepřála, aby syn seděl s tím svým kamarádem, neznamená to, že bych to řešila x měsíců dopředu. Nějak bych to zamluvila, ale kdyby to pak nastalo, nejspíš bych zasáhla. 

Offline notna
9397 příspěvků moje polička 06. března 2024 13:28

Evaeva Tak třeba u těch narozenin to u nás probíhalo asi takto. Od dcery: "Pozvu si toho, toho, toho. Ok. A ještě toho. Nebo celou třídu? A tak potom i paní učitelku, ne? Ale ten má alergii na lepek. Umíš upéct dort bez lepku? A budou ho jíst i ostatní? Jo, Evička ty bezlepkový věci nejí, protože jsou prý hnusný, tak budeš muset upéct i dort s lepkem. nebo nepozvat toho, kdo nemůže lepek? nebo nepozvu Evu. Atd. atd. atd." To jako nejde nejde hodit do autu. Očekávala, že se s ní budu bavit, probírat to. A jo, klidně 10 měsíců dopředu, protože teď přišla z oslavy kamarádky a rozhodla se naplánovat tu svou. Argument je to za dlouho, ještě to probereme, by vyvoval odpověď, proč by to nemohla plánovat už teď, co je na tom špatně? atd. atd.

Offline viktorka_od splavu
49224 příspěvků moje polička 06. března 2024 13:35

Pinot Noir Tady to řešení všeho do detailů dopředu může být prostě známka úzkostnější povahy, odmávnout to Že to nemá smysl řešit v takovém případě rozhodně nejde, i když je to pravda:-)

Offline Pinot Noir
29826 příspěvků moje polička 06. března 2024 13:41

viktorka_od splavu asi jo, já se s tím potýkat nemusím, Ríša je typ, co má megalomanské plány, ale zítra už o nich neví, takže řešit detaily něčeho, co vůbec nemusí nastat, nehodlám, a normálně mu to řeknu. On s tím taky problém nemá, pustí se obratem do řešení něčeho jiného, třeba co si koupí, až si našetří milion, protože už má 325 korun! 

I jsem psala, že je to dítětem, takže notna se baví představou zahrání do autu, já se děsím představou zbytečné debaty. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. března 2024 13:43

notna nevím, jak to bylo u karji. Můj syn se takhle neptá. On má představu jasnou, tu si vyslechnu, ale o mojí reakci vůbec nejde. On by řekl, že se těší, jak na příští narozeniny pozve toho a toho, budou stavět z lega a že Jarda nemůže mlíko. A chce čokoládový dort.

49224 příspěvků moje polička 06. března 2024 13:44

Pinot Noir no ja to znam u sebe a cilene se toho snazim zbavit:-)) me zas dost stresujou ty mega plany, ktery dotycny obratem zapomene, ja to vse beru vazne(Risuv milion teda ne, ale jsou dospelci kterym to zustane a to zas nedavam ja:-P

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 06. března 2024 13:44

notna no ale zjevne si vystaci sama ne?:D

Offline continuity
42825 příspěvků moje polička 06. března 2024 13:44

U nás se kdo s kým na lyzaku řešilo od září. Pak se zrealnilo, kdo vůbec pojede, takže znova a nakonec zjistili, že budouit jiné pokoje než plánovali, takže jsme jeli potřetí.

Já jsem si rikala, že to řeší hrozně předčasně a muž do toho zasáhl slovy: neřeš to, těší se? Těší. Alespoň na pozitivní téma, které může řešit. 

A mel pravdu.

Navíc tohleto rozebírání umožní dětem se na tu situaci připravit. Já bych je fakt nechala, pokud to chteji rozebírat. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. března 2024 13:46

Pinot Noir já tu debatu klidně povedu, když je prostor. Ale spíš si ho vyslechnu, doptám se, jak si to představuje, ale svůj názor mu neříkám. On o něj stejně nestojí

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. března 2024 13:46

viktorka_od splavu můj syn se těch mega plánů drží

49224 příspěvků moje polička 06. března 2024 13:47

Evaeva tak to mu fandim!