Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. března 2024 13:48

continuity my jsme si akorát s Pinot Noir asi nedokázali představit, jak to vypadá. Syn má prostě jasno

Offline continuity
42825 příspěvků moje polička 06. března 2024 13:50
Reakce na notna:

Kan Nevím, jestli je to pohlavím. Možná jo. Muž si ani moc nepamatuje jména všech těch kamarádů a kamarádek. Bych si tipla, že jménem by přesně označil tak 4. Zbytek nemá páru a některé ani nepozná, když je vidí. A přitom on se zajímá, hodně si povídá s dcerou, ale tohle se mu do mozku vůbec neukládá. Nedávno u nás spalo pět slečen, z toho identifikoval jen 2 kromě vlastního dítěte

Urcite to není pohlavím, protože u nás je to zhusta naopak. Jak ještě nemám paměť na obličeje a jsem napůl slepá, tak mi vůbec nepomáhá, že už jsem tu kamarádku jednou viděla na 50 m u školy v zimní čepici, i když podle jmena vím, o kom se mluví. Ač teda, že Ela a Elen jsou dvě jsem taky pochopila az po pár měsících. 

Online Karja
44543 příspěvků moje polička 06. března 2024 13:52

continuity myslíš Niki,Viki,Miki v jedné třídě? Tak to muži splývá do nějakého ejkikiki:-D, mně to taky trvalo dlouho, dokonce si myslím, že mi jeden ještě chybí....

Offline continuity
42825 příspěvků moje polička 06. března 2024 13:53

711990 nevystačí, zrovna tyhle typy jsou na interakci dost citlivé.

Mám obojí, fakt to je v tom člověku. 

viktorka_od splavuI kdyby to bylo úzkostí a tohle je způsob, jak se s ní vypořádat, tak mi to přijde těžce v pohodě. Fakt jsou horší způsoby jak to ventilovat, rozhovor, o který dítě navíc stojí, je úplně super. 

Offline viktorka_od splavu
49224 příspěvků moje polička 06. března 2024 13:55

continuity urcite je lepsi, kdyz dite mluvi to jo. ale zpusob reseni uzkosti to neni ani omylem.

Offline Pinot Noir
29826 příspěvků moje polička 06. března 2024 13:56

Karja Ejkikiki

Offline notna
9397 příspěvků moje polička 06. března 2024 14:08

Pinot Noir Určitě je to povahou, s tím souhlasím. 

711990 To jsi na omylu :-) Bych se tu nevlezla ani na stránku, kdybych sem psala svoje odpovědi a doplňující dotazy. Ona je strašně ukecaná a zajímá ji kdeco. Takže fakt od jedné věty, koho si pozve na narozeniny se dostaneme přes vztahy ve třídě, dietní omezení, vzdálenost dojezdu pozvaných k nám až poměřování domu, který není dostatečně velký pro mega oslavu a následně co je to hypotéka :-D To v tom předškolním věku samozřejmě. Teď jsou ty témata dost odlišná, ale taky to dá zabrat. Když už s náma mluví teda :-)

viktorka_od splavu Přesně. Zapomenout na něco, co bylo vyřčeno nahlas? Naprosto nepřípustné. Úzkostná dcera není, si myslím. Nebo spíš doufám.

Jinak mi tady ty debaty s odlišným náhledem na věc opakovaně dostanou zase na zem. Nejsem stavěná na debaty s rodiči, ač s dětma mi to asi jde. S mužem dobrovolničíme s kroužkem pro děti. Jeden čas, a občas se to zase vynoří, jsem koketovala s myšlenkou, že bych si dostudovala školu, abych mohla pracovat s dětmi víc. Ale co definitvně rozhodlo, proč to neudělám, byla právě komunikace s rodiči.  Asi máme léta štěstí, doufám, že si to teď nezakřiknu, zatím nedošlo k žádným konfliktům a nepříjemnostem. Ale mám z toho strach. Kamarádky učitelky obdivuju, co všechno vydýchají. Tady si dost často přijdu taky jako velký mimoň. Asi bych ve větší míře tu komunikaci s rodiči nezvládla.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. března 2024 14:17

continuity to měla ségra, dvě kamarádky s podobným jménem. Nikdo netušil, která je která a to se máma fakt snažila

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. března 2024 14:20

Karja syn jménem mluví jen o svých třech kamarádech a pár dalších dětech. Jinak je to akorát kámo a ňáká holkaStejně tak jeho ukecanost se netýká ničeho z reálného života notna jinak.pusu.nezavre.ale.vystaci.si.sam 711990 

Offline notna
9397 příspěvků moje polička 06. března 2024 14:21

continuityJednou v čepici viděnou osobu taky nedávám. Ty Ely budou asi hodně oblíbené. U nás Elis a Elisa a taky jsou to dvě.

A dítě hodně mluvící a stojící o rozhovor mám taky v kategorii super. Vůbec čím je starší, tím víc oceňujeme, že s námi hodně mluví.

Karja ejkiki

Offline dupali
471 příspěvků moje polička 06. března 2024 14:26
Offline Aranel
6575 příspěvků moje polička 06. března 2024 14:44
Online DruI
5563 příspěvků moje polička 06. března 2024 15:00

notna Já si tu tvou debatu s dcerou dovedu úplně živě představit. Já mám doma taky takovou malou velkou řešičku :o)

A teda megalomanské plány na pozvání celé třídy na narozeniny vetuju klidně deset měsíců předem! To bych nedala v žádném případě a kdybych připustila, že by se to za nějakých okolností mohlo stát, tak si to dcera určitě zapamatuje a použije to proti mně ;o)

Online DruI
5563 příspěvků moje polička 06. března 2024 15:02

Karja ejkiki je skvělý

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. března 2024 15:44

DruI to chápu, některé plány se musí utnout v zárodku

Offline Tabea
8061 příspěvků moje polička 06. března 2024 16:31

notna u nás je to zase sama Emily, Emely (možná, že tak děti vyslovují Emily) a Emilia. 
To řešení/neřešení vidím na vlastních dětech. Dcera plánuje rok předem. Syn oslavu nechtěl, rozmyslel si to 2 týdny po narozeninách, tak jsem to narychlo zorganizovala. 

Offline letfenixa
10846 příspěvků moje polička 06. března 2024 16:46

Mám uzkostne dieťa,  ktorému pomáha detailne rozobrať situáciu,  v ktorej sa môže ocitnúť. Najlepšie samozrejme je, keď už niečo podobné zazil. Bol teraz Hviezdoslavov Kubín,  tak som ho zobrala na školské kolo sa pozrieť,  nech má o rok (dva) predstavu. Keď mu triedna dala letáčik na mat.Klokana, tak to oplakal, lebo nevedel, čo to je. Nakoniec je prihlásený a uvidíme,  ako to dopadne. 

Narodeniny má cez prázdniny,  takže oslavy pozná len s rodinou, kamarátske vzťahy mimo školu nepestuje.

Offline Tabea
8061 příspěvků moje polička 06. března 2024 17:19

Teď mě zas naštvala škola. Družiny tu nespadají přímo pod školy, ale v našem případě má škola a družina stejného zřizovatele (město). 
Příští středu jsou zápisy, vyučování má končit všem třídám už v 11:25. Minulý týden družina informovala  rodiče dětí, kterým obvykle škola konci později, že svolili k tomu, vzít děti už od 12:15, ale mezi 11:25 a 12:15 zajistí dozor škola. 
Dneska má dítě v sešitu napsáno, že škola ve středu končí v 11:25, a rodiče to mají podepsat. O dozoru mezi 11:25 a 12:15 ani slovo. Dítě nervózní, že neví, kam má jít, a že na to kašle a do družiny nepůjde a bude se toulat venku.

Offline Pinot Noir
29826 příspěvků moje polička 06. března 2024 19:19

Dostala jsem obrázek. Úplně mě to dojalo, dost spolu teď bojujeme, obvykle se pohádáme hned po probuzení a odpoledne zase už cestou do školy...

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 06. března 2024 19:22

Pinot Noir no to je krasny