Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29830 příspěvků moje polička 19. března 2024 20:16

Potrefenáhusa hopíky mají v Actionu v pytlících po několika kusech za pár korun. I frkačky. Mně připadají nejlepší nálepky nebo tetovačky. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. března 2024 20:16

Potrefenáhusa u nás jo. Myslela jsem, že si to snědí po svačině, ale dávala jim to při odchodu domů, tak si o konzumaci můžou rozhodnout rodiče.

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 19. března 2024 20:22

Evaeva dcera jednou donesla pětku za to, že úkol nebyl v sešitě ale na papíře

Teď děláme herbář, což o to, ale rostliny musí být s kořenem a já úplně trpím, když to mám škubat, i když je to sněženka ze zahrady. Škubat něco v lese je pro mě no go. A babo rad.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. března 2024 20:26

continuityMŠMT k tomu loni vydalo nové opatření (nebo vysvětlení nebo jak se to jmenuje) a to je pro školy závazné. Otázka ale je, jak se tím řídí.

Offline Mohučanka
7355 příspěvků moje polička 19. března 2024 20:27

continuity no dcera dneska přišla s tím, že jeden chlapeček, takový asi nejslabší ze třídy, dostal pětku z matiky, protože písemku podepsal jménem spolužáka.

Tak jsem říkala dceři, že to měl asi dostat spíš poznámku...

Herbář, to je taky nadělení a nejde ho neudělat, to je jak s tím papírem, dcera samozřejmě plakala, že je to ÚKOL a že ho MUSÍ mít a že dvě holčičky už přinesly ukázat vzorem...

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 19. března 2024 20:35

Evaeva no tak jsem to dohledala a nic moc to neřeší. Pětku dostat sice nemůže, ale lze k neodevzdanym úkolům  přihlédnout v rámci hodnocení chování. No pochvalu třídního učitele za to asi nedostane.

Zábavná je část o koordinaci těch úkolů, to podle mě neřeší nikdo, protože úkol je na týden, tak si to mají naplánovat.  U nás se třeba učitele domlouvají a čtvrtletní písemku z češtiny a matiky nepíšou v jeden den, ale dve-tři běžné písemky denně jsou zcela běžné. Minulý týden jich bylo třeba třeba sedm. 

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 19. března 2024 20:36

Mohučanka no ještě je jedna věc s prvnakem doma přečíst pár vět a úplně jiná vyrábět v kuchyni domácí papír. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. března 2024 20:39

continuity no to je druhá věc, že za to můžou dostat důtkuAle zajímavé mi přijde třeba to, že úkoly nesmí nadmíru ovlivňovat volný čas rodiny nebo jak to tam je. Takže žádné úkoly na dvě hodiny u prvňáků.

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 19. března 2024 20:45

Evaeva

Je tam, že to nesmí znamenat přenášení odpovědnosti na rodinu. To je fakt v našem školství zábavná věta. 

Včera jsem přišla domů v půl osmé a do devíti se učila s dítětem. Druhá směna dostává úplně jiný rozměr, zlata večeře (tu jsem koupila cestou hotovou). A to je v sedmé třídě. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. března 2024 20:48

continuity no to je další věc a je to hodně špatně.

Offline dzizisketa
8936 příspěvků moje polička 19. března 2024 20:56

Uaaaa, domácí úkoly,moje noční můra budoucnosti. Už se vidím, jak vedu rodičovskou rebelii proti přetěžování dětí domácí přípravou. Protože Rosťa je přesně ten typ, co bude po škole potřebovat dvě hodiny venku řádění řvaní lítání.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. března 2024 20:59

dzizisketa

Akorát že nás to čeká už v září. A donutit syna dělat, co nechce, je hodně složité. A rozhodně to pak neudělá pečlivě (na to jsem zatím rozhodnutá kašlat)

Zápisy se blíží

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. března 2024 21:05

continuity Tak v sedmé by už mohla sama? Teda pokud nejde o vysvětlování něčeho a kontrolního vyzkoušení, to jsme dělali taky, ale né dvě hodiny teda.

Offline brrr
12313 příspěvků moje polička 19. března 2024 21:18

dzizisketa Evaeva Neplašte zbytečně předem. Kluci měli úkoly v první třídě na max. 10 minut. Od druhé třídy o úkolech staršího nevím nic, mladší to drží stále na 10 minutách, pokud nějaký úkol vůbec má.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. března 2024 21:28

brrr já v to doufám. Učitelky jsme obhlídli, tak snad se podaří, aby dostal nějakou z těch preferovaných.

Offline Mohučanka
7355 příspěvků moje polička 19. března 2024 21:38

dzizisketa Evaeva no domácí úkoly, ve kterých jde o procvičování, jsou na 10 minut max, spíše na 5 (i když minulý týden to trvalo asi hodinu a půl, ale valnou většinu zabral hysterický záchvat poté, co jsem odmítla prozradit, kolik je 9+6 aneb doma mám taky exemplář, co chce dělat jenom to, co chce). Na víkend a prázdniny úkoly nejsou žádné, jinak 1 denně maximálně. Ten papír je prostě úlet...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. března 2024 21:46

Mohučanka to by bylo fajn. I tak to totiž bude zásah do režimu rodiny, teď chodí domů se setměním (to je teda v šest), ale pak už se večeří, mejou,..  Jsem zvědavá, kdy to bude mastit.

Offline žluťásek
8848 příspěvků moje polička 19. března 2024 21:51

@Mohučanka hele já bych se s tím moc nemazala, nechala děti roztrhat na co nejmenší kousky papír, rozmočila a nic bych nemixovala. 

Ale chápu tvoje rozhořčení, takovýhle úkol bych ocenila jako kreativní projekt na druhý stupeň, ne u prvňáků, kde je jasný, že to sami nezvládnou.

U nás už díky bohu pominulo vybarvování, omalovánky jako úkol byly u nás fakt za trest.

Minule měl nakreslit do sešitu u různých smajlíků, co v něm vzbuzuje různé emoce. Tak tam u uplakaného smajlíka nakreslil písanku

Offline tv
4196 příspěvků moje polička 19. března 2024 21:52
Reakce na Mohučanka:

Poprvé mě trochu naštvala paní učitelka - úkol z prvouky, výroba ručního papíru (podle návodu z internetu, který jsem ani nepochopila ), s poznámkou "bude hodnoceno!". Na to fakt nemám energii, navíc nesouhlasím s úkoly, které jsou pro rodiče. Takže jsem řekla, že paní učitelce napíšu, ale ujal se toho manžel, takže tu známku z prvouky nakonec dostane on...

​To si delas prdel, ne?kolik dětí má tato učitelka?

Offline Mohučanka
7355 příspěvků moje polička 19. března 2024 23:27

tv jako vlastních? Má dvě...