Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7355 příspěvků moje polička 19. března 2024 23:30

žluťásek hehe, písanku, to by si mohl potřást rukou s mojí dcerou

Jinak manžel k tomu přistoupil taky tak - s dětmi rozcupovali noviny, připravené na čištění kočičích záchodů, nalili na to vodu a zejtra se prý uvidí...

Offline Mohučanka
7355 příspěvků moje polička 19. března 2024 23:33
Reakce na Evaeva:

Mohučanka to by bylo fajn. I tak to totiž bude zásah do režimu rodiny, teď chodí domů se setměním (to je teda v šest), ale pak už se večeří, mejou,..  Jsem zvědavá, kdy to bude mastit.

​No to je problém i u nás, před kroužkem psát úkol nechce (nedivím se, nechávám jí odpočívat), po kroužku je šest večer...a už se nechce. Nikomu nic.

Offline Karja
44552 příspěvků moje polička 19. března 2024 23:59

Mam jeden zdravotní. Boreliovy flek má takový ten ,,učebnicový tvar,, že? Jakože kolečko, přesný okraj....Dcera má nějakej divnej flek, prvně mi to ukazovala, vypadalo to jak nějaký kousanec, takové kolečko, klíště neměla, ale nemuseli jsme si všimnout, nepřihlíželo jsme je, to až teď, co jsme si o par dni později vytáhli klíšťata my dospělí...No ale říkala, že ji to nesvedi a bylo to jak nějaký flek od blechy, neviděla jsem ji, že by si to škrabala a teď ten flek je jak právě rozskrabany, ale jen jako vizuálně rozskrabany, ta pigmentace, taková hnědo červeno strakatá, ale jako na omak jde poznat že stroupky to nejsou a podrážděné jako na pohmat, to nemá, že by tam byly nějaké ty stopy škrábání.. Tak ale takhle ty boreliove fleky nebývají ne? Ani to není kolečko, z kulatého pupence je podlouhle, strakaté cosi... 

Offline luciole
1228 příspěvků moje polička 20. března 2024 00:17

No, já zírám s těmi úkoly. U nás učitelka v první třídě prohlásila, že na 1. stupni se žádné domácí úkoly dávat nemají, děti by se měly všechno naučit ve škole, maximálně doma dokončit to, co ve škole nestihly. Na 2. stupni si dítě úkoly psalo ve škole (přece nebude nosit učebnice a sešity domů). Doma dělá jen nějaké větší věci, projekty, prezentace, čtenářský deník, ten herbář atd. Mně dá akorát občas zkontrolovat třeba delší text, jinak o nich ani nevím.

Offline Garfie
28492 příspěvků moje polička 20. března 2024 02:37

Hele, ty dárky ve školce, to je zlo, nemůžete se nějak jako rodiče domluvit, že to dělat nebudete? Nebo idálně aby to zakázala školka!

Co se týká úkolů, v ČR to bylo v pohodě, max. do deseti minut, ale tady je to masakr. Co se oslav týká, děti nesmí nosit sladkosti (teda oni mají ve školním řádu zakázané i bonbony obecně ve škole), na elementary "slavili" vždycky na začátku měsíce všechny děti narozené v tom daném měsíci, na middle už se to neřeší vůbec. 

A úkoly, to je utrpení, loni syn (5. třída) trávil nad úkoly každý den dvě hodiny (a vůbec nepřeháním), letos je to lepší, jen úplně výjimečně donesou úkol na druhý den. Většinou dělají dlouhodobější projekty a můžou si líp rozvrhnout čas, nebo na nich dokonce pracovat o přestávkách nebo odpoledním doučování (učitelé jsou po vyučování hodinu k dispozici pro konzultace). V praxi to ale znamená, že na tom pracují z velké části o víkendech a my nemůžeme vyrazit nikam na výlet. :-( Podotýkám, že škola jim končí každý den v 15:30. 

Co se známkování týká, to se mi teda teď aktuálně chce skoro brečet. Syn třeba připravoval prezentaci do španělštiny o nějakém španělském svátku, věnoval tomu několik hodin a podle mě (s jsem si jistá, že i českého školství) to měl na 1, dostal 3. 

Minule dělal projekt o České republice do zeměpisu, hodnotily se tam tři složky, za gramatiku dostal 1, za grafickou stránku 2, za obsah 2-3, celková známka...za 3. 

Přijde mi to strašně drsný a trochu demotivující, teda pro mě, synovi je to ukradený. Oni ty známky ve škole zase až tak neprožívají, soustředí se spíš na slovní hodnocení.

continuity A co se učení týká, taky bych mu třeba ráda doma trochu pomohla, ale oni nemají žádné učebnice, všechno mají online a já ho ani nejsem schopná vyzkoušet třeba ze španělských slovíček, pokud mi to neřekne, ani netuším, co berou! Minule měli písemku ze skloňování sloves, musela jsem si ta slovesa, na která si "vzpomněl" hledat ve slovníku! 

Takové ty "úkoly pro rodiče" tady nejsou vůbec, ale to jsme naštěstí moc neměli ani v české škole. Minule měli online kvůli sněhu a japonštinářka jim odpustila hodinu se slovy "udělejte něco pěkného pro svoji rodinu a zítra mi o tom povyprávíte", tak to mi přijde třeba jako hezký úkol pro ten typ učitelek, co chtějí tmelit rodinu. :-) (syn upekl muffiny)

Offline letfenixa
10848 příspěvků moje polička 20. března 2024 04:55

Lukáško máva úlohy veľmi výnimočne, oficiálne má len ten, kto nestíha v škole, ale už párkrát nejaký mal, teraz naposledy z matematiky a prekvapilo ma, že zadanie znelo -urob súčet. Lebo keď je na 2.stupni chcem od žiakov vedieť,  čo je súčet, rozdiel,...., neveriacky na mňa hľadia. A môžu si čítať popredu zo šlabikara.

Offline ziginka
726 příspěvků moje polička 20. března 2024 06:27

Karja Kdyz mela dcera boreliozu, tak ten flek mel spis takovy nepravidelny tvar, ktery byl uprostred trochu vybledly.

Offline viktorka_od splavu
49230 příspěvků moje polička 20. března 2024 06:30

Karja ten flek muze vypadat jakkoliv, vubec ne jako ten boreliovy. utikala bych k doktoru rychlosti blesku a mamila antibiotika

Offline Potrefenáhusa
38742 příspěvků moje polička 20. března 2024 06:36

Karja měla jsem nepravidelnej flek bez centrálního vybledu

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 20. března 2024 06:55

Karjaukaž to doktorovi určitě. Muž měl flek vevnitř vybledly, ale rozhodně to nebylo kolecko.

Kousanec by se mel zmensovat v řádu týdne, pokud se to zvětšilo, řešila bych to. 

Takto to všelijak může vypadat, akorát ten tvar může být i hodně nepravidelný.

Offline Karja
44552 příspěvků moje polička 20. března 2024 07:26

viktorka_od splavu Letěla bych, jenže dvě hlavní indicie - tj. klíště a aspon trochu standardizovaný flek nemám. Mám nějaký flek nevím z čeho.a ta naše doktorka minulý týden nepoznala u kamarádky kluka takovou tu streptokokovou vyrážku, ačkoliv jí říkala i více indicií. Přijde mi, že tohle si musí rodič hodně vypozorovat sám. 

continuity Hele a ten boreliový flek se zmenšuje časem? Nebo ten zustává respektive se zhoršuje? Uvidím, kam se to pohne, ono to vypadá fakt barevně jak odřenina, je to fakt takové strakaté, nepřipomíná to barevností vůbec to výše uvedené.

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 20. března 2024 07:49

Karjaklíště nemusí být, některá jsou tak malinkatá, že je snadno prehlidnes. 

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 20. března 2024 07:54

Karja no on nakonec samozřejmě zmizi, ale v té první fázi se spíš rozlejza. Ale nesvedi, ani nijak nevadí. 

Ale fakt se tyhle kožní projevy nedají řešit on line. Může to být i nějaká opruzenina. Ta když se zmenšuje je akoby rozskrabana. 

Já nevím, máte tu doktorku nějak daleko?

Offline Garfie
28492 příspěvků moje polička 20. března 2024 07:55

Karja Hlásím neuroboreliozu bez fleku....ale spíš teda myslím (doufám), že je to nějaká odřenina. 

Offline Zuzuli
3750 příspěvků moje polička 20. března 2024 08:22

Garfie by me zajimalo, co se v japonsku nelibilo na obsahu prezentace o ceske republice od cecha, ze mu dali za 3

Offline Zuzuli
3750 příspěvků moje polička 20. března 2024 08:24

Mesice vodim rano do skolky dceru a odpoledne ji vyzvedava tatinek... Ale stejne se musela po ranu ucitelka divit, ze na odpoledni tvorive dilnicky, co poradaji, neprijdu s dcerou ja, ale manzel

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 20. března 2024 08:29

Zuzuli

Tohle prefeminizovane školství je fakt neštěstí. 

Třídní starší na druhém stupni natvrdo řekla, že chce kontakt na rodiče, ale preferuje maminky, protože je s nima lepší domluva. Dítě ji v té šesté třídě nějak vytrolilo, protože tohle u nás fakt nevedem, školu řeší, kdo má čas. Ale nezapsali jsme se úplně dobře, no.

Offline Karja
44552 příspěvků moje polička 20. března 2024 08:31

continuity nemáme, ale je to tak na tři hodiny, ale to nevadí, spíš si myslím, že se v tomto případě spíš stejně obrátí na mě, jak to vypadalo, nevypadalo a zda my ta atb chceme. Ještě to večer prozkoumám. Spíš jsem si chtěla udělat jasno o těch projevech. 

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 20. března 2024 08:39

Karja já ti nevím, není to spíš na změnu pediatra? Jak jakože chceš nechceš? Pokud ty doktorce takto (ne)věříš není to úplně dobře. Jinak jste tam spokojení? 

Už ten streptokok, co jsi o něm psala mi přijde podezřelý, navíc jsou dnes ty streptesty. 

Mně teda nepřijde úplně v pořádku a i ten přístup, že vám dítě na prevenci pořádně nevyšetří, protože řve, jak tu občas píšete.

Prostě já tam naklusu, vysvětlím, co se děje a doktorka řekne, co bude. Ta naše je spíš preopatrna, takže se nad nějakým vyšetřením nenervuji, většinou to dopadne dobře.

Offline Karja
44552 příspěvků moje polička 20. března 2024 08:53

continuity hahaha, změna pediatra, tak ten byl dobrej. Víš jak to vypadá tady s dětskými lékaři? Hrozně fakt hrozně, já vůbec netušim, kam pak budeme chodit až takhle lékařka přestane ordinovat. Nejsou zástupy, když má týden dovolenou a to ona si ji skoro ani nebere kvuli tomu, tak musíš na pohotovost, děsný. No hele, jinak jsme spokojeni,to nevyšetření jí vůbec neberu za zlé, naopak tam by se dalo napáchat hodně hodně škod... to vůbec není o řvaní, to je prostě příšerné, co se tam děje a je to spíš teda na práci rodiče než lékaře s tím něco udělat:D Tak jako mužeš jí naočkovat, vzít krev ale nemůžeš udělat nic a už vůbec ne z pozice lékařky, kde to dítě musí aspon trochu spolupracovat.