Karja ja bych byla naopak spokojena, kdyby dr. rozhodnuti nechavala na mne
Vše o těhotenství a dětech
naše obě lékařky by nám řekli ať přijdeme za měsíc.
Zuzuli Mně se to líbilo, ale prý tam bylo málo informací. No asi bylo, jedna malá Číňanka měla 16 stránek jen o jídle!!!
Ale je jim 11 let, žádná seminární práce to není, předepsaný počet stran dodržel. To známkování je tady fakt hodně přísné, i děti říkají, že dvojka je jako česká jednička.
Karja Ten flek nemusí být učebnicový, ani tvarem ani barvou. Ale hned tak nezmizí, takže pokud během 2-3 dní nejeví nějakou změnu typu zmenšení/mizení/hojení, šla bych k doktorovi.
continuity No to víš, jenže my takhle za měsíc, za čtvrt roku už chodíme tři roky, to vůbec nemělo smysl, možná naopak. To není nějaké náladové rozpoložení. ted nás třeba čeká očkování povinné a je fajn, že vidím, že na to nespěchá, že říkala do 6 let, ale vím, že nějaký ten měsíc není nic za co by mi urvala hlavu, takže to nechám po zápise do školy, protože pak čekám zase veliký regres a to vím, že mi vyjde vstříc a píchne jí to třeba na chodbě, hned po příchodu, prostě eliminovat stres.
viktorka_od splavu Jo jako ona hodně je otevřená názorům a diskuzi. A i ti vypíše žádanku jinam, i když má třeba jiný názor, není o tom sama přesvědčena a tak. Jako to vůbec nebyl příspěvek o lékařce, chtěla jsem si prostě v hlavě utvrdit poznatky, co mám o tom borelkovým fleku, jak se to jeví a chová.
Karja L. fľak nemal, asi 3 týždne po kliešťovi mal zrazu obrovské uzliny na krku, k tomu v priebehu času také zvláštne nadchy, tak som to s googlom skonzulovala na boreliozu. Doktorka to odmietla, fľak nemal, na uzliny obklad z octanovej masti, z toho sa vyhadzal. Takže som jej opäť volala s tým, že ten test na boreliozu si zaplatím, ale chcem ho. No a měl to tam.
Zuzuli
(ale teda muže bych na dílničky těžko přesvědčovala
)
U nás tohle není, ale vždycky je mi líto, že slaví den matek a den otců ne.
letfenixa No právě, přijde mi, že je duležitý mít v tom jasno jako rodič, ale teda uzliny po klíštěti......
Zuzuli
(ale teda muže bych na dílničky těžko přesvědčovala
)
Já jsem doma mluvila o kremrolích a mladých matkách (to jsem jako hodně přikreslila:D).....někomu stačí málo:D. Ale on tam jde, když holky o to hodně stojí, ne uplně rád, ale chce jim udělat radost.
viktorka_od splavu myslíš, ze dr.Google tomu rozumí lip? Někdy to tak teda vypadá, ale já jsem s našim pediatrem naštěstí spokojena moc a fakt mám úplnou důvěru (když pominu nějaký nepodstatný drobnosti, typu rady ke kojení a řev po vigantolu)
Prosimvas a na boreliozu je normalne test, ne? Za jak dlouho po nakazeni to prokaze? Proc bych se mela naslepo rozhodovat chci/nechci antibiotika, pokud to jde nejak objektivne dokazat?
Karja Šla bych k doktorce, bych předpokládala, ze těch fleku už viděla hodně a ze řekne, co případně sledovat, jestli se dá vzít krev na test apod. Muj muž u borelizozy flek neměl, ani neví o klísteti. Kamarádky dcera měla flek na tváři ráno, když se vzbudila, považovali to za otlacenou tvar . Do odpoledne to zmizelo úplně, za dva dny měla obrnu licniho nervu, byla to borelioza. Nechci tím strašit, ale podle fleku bych se jako laik vůbec neridila.
viktorka_od splavujakože se máš rozhodnout jestli je to borelióza nebo ne?
711990 problém s boreliózou je, že ty protilátky se vytvoří až za dlouho. Lege artis je postup takový, že pokud je jasná ta skvrna žádný protilátky nikdo nevyšetřuje ani se na to nemá čekat.
711990 mne se udělal flek okamžitě, první odběr byl negativní. Pak zacal flek nepravidelně růst do stran (měla jsem klíště v podkolenni jamce), odběr za 14 dni už pozitivní byl. Stačily penicilinovy atb
notna Jo, já to pořádně ještě prozkoumám, zda tam přece jen tomu nebylo mechanicky nějak pomoženo.
letfenixa na Slovensku je vůbec léčba boreliózy srandovní. Máma měla ten flek a poslali ji na kožní. Naštěstí za ten měsíc nezmizel a kožní už to někdy viděla.
Tehdy jsem teda ještě pořádně nevěděla, jak to vypadá, muže jsem už hnala hned a dostal antibiotika hned ve dveřích.
711990 test nejdriv tri tydny po nakazeni, driv se nevytvori protilatky, to je fakt pozde. flek sam o sobe je jasna indikace k atb, akorat se ne vzdy udela. pak priznaky+info o klisteti jsou rozhodujici, jenze to rozhodnuti by za me mel udelat rodic Potrefenáhusa to neni o dr.google ale o zodpovednosti, myslim ze letfenixa by byla pro...
KarjaChápu te, člověk nechce nic zanedbat, ale na druhou stranu zase nechce letět se stipancem od mravence k doktorovi. Tohle dilema znám.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články