Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38742 příspěvků moje polička 20. března 2024 17:02

letfenixa já už mám koupenou zimní bundu na příští rok, identickou, jako doma už dvě máme (za to teda nemůže dite, ale ze se mi ta bunda porad hrozne moc líbí a celkove s ni jsem spokojena), jestli mi ji hodí na hlavu, tak nevim 

Offline DruI
5563 příspěvků moje polička 20. března 2024 17:02

Evaeva No, tak u nás teď naposledy vyvolalo silné emoce to, že ji ve školce předběhl spolužák ve frontě na okurku a to teda tak silné emoce, že to učitelku přimělo povykládat mi o tom, jak to bude mít dcera ve škole těžký. A to jsem si naivně myslela, že jsme tu nejhorší fázi emoční nezralosti už překonali.

Offline eM
1740 příspěvků moje polička 20. března 2024 17:10

DruI Napadá mě Nevrlý Ruda. Opičák na obálce je nasranej dost... ;)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. března 2024 17:19

DruI aha, no chápu. Syn to ve školce nedělá, jen s rodiči nebo babičkou. Teď dokonce na hřišti odešel stranou ode mě, babičky a bratrance a nějak to zvládl bez řevu. Ale to byl první takový případ. (Od té doby bylo samozřejmě x dalších záchvatů)

Online continuity
42853 příspěvků moje polička 20. března 2024 17:27

DruIknížku nevim, ale výborná je pohádka v hlavě. Naše děti to viděli až starší, ale ona dřív nebyla. 

To mé opravdu mrzí, že neudelali ten další dil o puberte.

Online continuity
42853 příspěvků moje polička 20. března 2024 17:32

DruI jo takhle, tak to se bojím, že knížka nevyřeší. Prostě to děti dělají. Nemají zralou nervovou soustavu a mechanizmus jak to zvládnout. Někdo je víc startovací a někdo méně. Co bude ve škole ať si úča nechá od cesty. 

Hlavně nevím čemu konkrétně věta: bude to mít ve škole těžký přesně pomůže. 

Pokud nějakou větu z dětství neznasim, tak tuhle. Ta vede před vším ostatním o několik délek. 

Offline Aranel
6578 příspěvků moje polička 20. března 2024 17:35
Reakce na Potrefenáhusa:

Evaeva já ji na pisek poustim asi v čemkoliv, když není mokro, teď to má stejně všechno prodreny na kolenou ze zatezovyho koberce ve školce, během 14 dnů ruply snad sestery 

​To se přesně řešilo u mojí mladší ségry a přišlo se na to, že když se ve školce hraje "na rodinu", ona vždycky hraje psa

Offline Potrefenáhusa
38742 příspěvků moje polička 20. března 2024 17:37

Aranel  

(já to vidím na ježdění autama - má prodreny jen jedno, na vsech levý)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. března 2024 17:40

Potrefenáhusa to je vtipný

Starší syn prodře i softchelky. Tepláky ven vůbec nenosí, ty jsou po týdnu na vyhození. Ale s auty moc nejezdí

Offline Potrefenáhusa
38742 příspěvků moje polička 20. března 2024 17:46

Evaeva ona to má 100% z interiéru 

Offline Zuzuli
3750 příspěvků moje polička 20. března 2024 17:46

continuity druhy dil V hlave o puberte ma byt v kinech letos

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. března 2024 17:47

Potrefenáhusajo, pochopila jsem 

Offline DruI
5563 příspěvků moje polička 20. března 2024 17:49

continuity V hlavě už viděla a díl o pubertě jde do kin letos (na ten chce jít taky :o) Ono je to s dcerou těžký, já už jsem myslela, že jsem ji naučila se tak nějak zklidnit a společně si situaci vysvětlit, ale teď je v nějaké regresi a když jí zkouším navrhovat jak se uklidnit, tak prostě vyloženě nechce spolupracovat. A knížky ona má ráda, tak jsem si myslela, že třeba návod z knihy by vzala spíš než názor od otravné matky :o)

eM To sice není přesně to, co hledám, ale jsem v pokušení to koupit manželovi, ten se tomu opičákovi hrozně podobá :o)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 20. března 2024 18:02

Potrefenáhusa haha nas to ma tiez z jazdenia autickami, ale vzdy pravu nohavicu (ale je lavak, tak mozno preto?). Takisto skolkove papuce maju zivotnost max dva mesiace

Offline Tabea
8067 příspěvků moje polička 20. března 2024 18:03
Reakce na Anema:

​Já už to řešit nebudu, sladkosti se omezily, tak snad to vydrží. To mi vadilo hodně. A teď si o mně maximálně bude někdo neznámej myslet, že jsem socka, když primeseme jednu věc, to přežiju

​já teda vždycky blahořečila (a pořád blahořečím) rodiče, co nic nerozdávali.
Ted dcera neustále nosí nějaký dárky od kamarádek, především teda od jedný. Tenhle týden dva schleich koně a loopšálu s koněma a ještě nějaký drobnosti. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. března 2024 18:28

DruIsyn to úplně odmítá nějak zkoušet ten vztek přesměrovat. Ale obecně se doporučuje to rozebírat mimo ty emoce. Nicméně Vlaďka Bartáková v jednom z těch podcastů říkala, že je děsně super jim dávat ty nástroje, jak to líp zvládnout, ale klidně se může stát, že si na to vzpomenou třeba až ve 12 nebo později Často si na to vzpomenu;)

Offline Anema
1276 příspěvků moje polička 20. března 2024 18:35

Tabea tak budu doufat, že je tu víc rodičů jako ty .

A věřím, že tvá dcera má radost, ale já bych nevěděla, zda a jak to oplácet, to je teda situace...

Offline Tabea
8067 příspěvků moje polička 20. března 2024 18:49

Anema já jí říkala, ať si nebere tolik věcí a že to kamarádce bude chybět, a že to určitě maminka neví. Argumentovala tím, že má koníčků strašnou spoustu a o šále maminka ví. Syn jí hrozil, že jejich mimino (teď 14 dní starý), až vyroste, nebude mít žádný hračky, když bude všechno u nás.
Ty muffiny, ovocný tyčinky, náramky, gumičky do vlasů, ... už ani nekomentuju...

Offline Potrefenáhusa
38742 příspěvků moje polička 20. března 2024 19:38

Tabea tak ten kosik jahod z toho asi vazne vychází nejlíp (snad tam nemaj nějaký alergický děti)

Offline Anema
1276 příspěvků moje polička 20. března 2024 19:44

DruI můj muž je cholerik, takže se umí vzteknout fakt fest kvůli "blbosti", a kdybych mu v tom jeho vzteku chtěla navrhovat nějaké způsoby, jak se zklidnit, tak taky nebude spolupracovat... Ale myslím si, že ani nikdo v silné emoci, jen u něj to můžu pozorovat častěji . Já vlastně taky ne, na nic racionálního nereaguju, maximálně jen větším vztekem. Jestli jsem tohle:

... když jí zkouším navrhovat jak se uklidnit, tak prostě vyloženě nechce spolupracovat.

pochopila špatně a neřešíte to během té emoce, ale pak v klidu, tak se omlouvám za příspěvek mimo.