Anema já odvádět pozornost nechci, i se snažím nenápadně zastavovat babičky, když to zkouší. Ono jim to teda stejně nefunguje. Ale ocenila bych, kdyby se snažil ten vztek zvládat jinak než šíleným řevem. Přecejen už je mu šest a půl, není to žádné (ani přerostlé) batole. No přát si to můžu, že jo![]()
Vše o těhotenství a dětech
DruI Evaeva a znáte Ferda a emušáci?
MPLee já jo. Já si ale pořád myslím, že u nás by byl odpor to jakkoliv řešit (číst, povídat si o tom,...)
MPLee Jé díky, to jsem neznala, podívám se na to.
DruI hmhm, jak se do toho míchají jiní lidé, je to mnohem komplikovanější, chápu... Ale já si říkám, že za vztah dětí a prarodičů nemám zodpovědnost, i když hnusné chování by mi teda taky bylo nepříjemný. A proti některým věcem, kdy už to přesahovalo ten vztah (např. strašení) už jsem se taky ohradila.
Asi se to spíš snažím řešit vždycky stejně, tj. co nejlíp zrovna zvládnu bez ohledu na diváky, protože mi víc záleží na vztahu mezi mnou a dětma.
Evaeva ehm, já se utěšuju tím, že některý děti prostě hlasitý jsou bez ohledu na věk
.
Anema já to jakoby beru, ale byla bych radši, kdybychom se už posunuli. Celkem jsem se naučila to přecházet/počkat až to přejde (v tu chvíli už nemá cenu to jakkoliv řešit, hledat možnosti,...), ale stojí mně to dost sil. Navíc do toho vstupují potřeby dalších dětí, mladší se ho bojí, když řve u stolu. Odnést takového klacka už není jednoduché, navíc to je trest, takže to ještě eskaluje ten vztek. No prostě bych ocenila, kdyby sám chtěl hledat jiné cesty.
Mrakoplas Co nejaky krupky? Nemyslím ty uplne pro mimina, ale pro vetsi deti. Nejaky lyo nebo sušený ovoce? A moje ti deti maji radi i nakrajenou zeleninu, mrkev, kedlubnu, papriku, top je kysela okurka :-).
Anema Asi bych taky chtěla být ve svých reakcích konzistentní a nenechat se ovlivnit publikem. Tak třeba k tomu dospěju až budu jednou velká :o)
Vari s ovozelom ratam, vidis este chrumky mi nenapadli, tie pozeram neobsahuju ani stopy mlieka. Jezis ja tej jeho mame nezavidim, je sama na dve deti 3,5 a 4,5, obidvaja s potravinovymi alergiami a musi im chystat aj jedlo do skolky..ja mam problem jedno pohostenie navecer vychystat ![]()
DruI na mně má publikum spíš dobrý vliv, jakože se to snažím zvládnout co nejvíc v souladu se svými "zásadami". Ale naši rodiče mi do výchovy nekecají a žádné výrazné faily nedělají.
Ale myslím si, že nikdo nedokáže být pořád konzistentní. Některé dny jsou holt náročnější a pak ten pohár prostě přeteče.
Tady se ve škole párkrát do roka dělají akce, na které připravují jídlo rodiče. Ale za přísných podmínek, nesmí tam být čerstvé ovoce ani zelenina. Pokud je to koupené, musí to být v originálním obalu. Pokud se vaří doma, máme pokyny, jak postupovat (teplota vaření, hygiena, skladování a podobně). Jídlo nesmí obsahovat ořechy a nejlépe ani další alergeny, které se vyskytují ve třídě. Každé jídlo musí mít u sebe přesné složení ingrediencí.
Na zítřek na International day chystám bramborový salát pro dvě třídy, tak mi držte pěsti!
(vyprovokoval to spolužák dcery, který byl v šoku, že nemáme rýži víc než 2x týdně a ještě víc v šoku, když mu dcera řekla, že hlavní přílohou jsou brambory...
)
Potrefenáhusa u nás nesmí mít punčocháče, resp. musí mít převlečení, protože cvičí bosy a nesmí cvičit v kalhotkách/slipech
takový pravidlo se ke mne ještě nedoneslo, naše dite puncochace nenosí, tak možná proto...no, fakt bych ocenila nekakej soupis pravidel pro oblečení, i pro to jídlo
Evaeva DruI aby to nevypadalo, jak je to u nás ideální, tak u nás se mě zase starší snaží ve vzteku praštit, mladší to okoukává a včera šla docela ostře po nějaké holčičce, co jim při hrabání v písku "škodila". Já si teď fakt nemůžu na hřišti číst
. Je pravda, že vztek je ok, jeho některé projevy už ne. Já to mám bohužel taky, takže když to do mě vjede, nejradši bych je přetrhla a vím, jak těžké je to ovládat a přesměrovat i pro dospělého. Takže si myslím, že v tomhle věku mají ještě spoustu času se to naučit. A doufám, že se mi povede jim pomoct, aby to zvládly dřív a líp než já.
Ja jen ziram, jak pravidla nejake skolky maji.
Podle fotek se u nas cvici v backurkach, takze puncochace nebo ponozky nikdo neresi. Stejne jako to, ze holcicky mivaji saty. Na spani musi mit pyzamko. Konzumaci domacich buchet a ovoce vyresili tim, ze jsme jako rodice podepsali souhlas, ze to nase dite ve skolce smi jist. A kdyz ma nekdo narozeniny, mame pak ve skrince jeden bonbon, jednou tam byla jedna kinder cokoladicka, jednou cokoladova mince.
Jsem zvedava, jak si ja v zari zvyknu na novou skolku a nova pravidla
Anema No, čtení na hřišti je pro mě dost neznámý koncept :o) Náš mladší ještě furt nemluví a tak když chce komunikovat, tak do toho jde tělesně a teda kromě plácání ještě pořád ve vzteku kouše a to i cizí lidi. A to jsme teda hodně pokročili, protože měl období, kdy kousal od radosti.
A teda zase musím říct, že když se naštvu na některé z dětí a čtu mu levity, tak se vždycky jeden druhého zastávají. Velká ségra malého bráchu utěšuje a objímá a malej jde a plácne mě, že si dovoluju být na jeho ségru ošklivá :o)
Dneska je ve školce karneval....takže se dite probudilo s 39C ![]()
Mrakoplas A či nějaký jogurt na rostlinné bázi, třeba ovesný nebo kokosový, taky už jdou koupit i veganské nanuky a zmrzliny. Nebo jestli stíháš, tak by šlo upéct pár muffinů nebo upéct třeba vafle.
Zina to mi napadlo ze ci to zje. Vies ake su deti vyberave :D Piect vobec nebudem stihat, rovno z prace idem pre nich do skolky. Ale uz som napisala jeho maminke nech mi poradi :)
Anema ve vzteku bouchal mladší, ne cizí, ale nás. To se mi ale líp řeší, tam je jasná hranice. Staršímu totiž říkám takové věty, že může křičet, když je naštvaný, ale ne tak strašlivě a podobně, což je samozřejmě blbost. Já vím, že to přejde, ale to, že nemá žádnou snahu to ovládnout, mně štve.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články