Potrefenáhusa hmmm, my nesmíme nic nebaleného a ani domácí výrobky... Ovoce podle mě taky ne.
Vše o těhotenství a dětech
Anema No, ono nám chvíli fungovalo, že jsme spolu zhluboka dýchaly a počítaly si. Ale jinak jo, snažím se jí to vysvětlovat i v klidu, ale fakt se u toho občas cítím jako bych mluvila do stěny :o(
Ono teda hodně pomáhá, když je dost vyspalá, najedená a napitá, akorát to znamená, že ji musím nutit pravidelně jíst, pít a chodit včas spát a to ji taky uvrhává do emocionální nepohody ![]()
Anema my jsme mohli donést ovoce, ale muselo být koupené (ne ze zahrádky) a nesmělo být pokrájené.
DruI třeba to není regres, ale krok na další stupínek a začíná být čím dál víc nezávislá? ![]()
Ale s tím jídlem a odpočinkem to chápu, na hlad je citlivá moje starší a na únavu zase ta mladší. Ta dneska nějak přes den neusla, takže v šest byla už nesnesitelná, tak jsem ji holt uspala v takovej blbej čas, spí teda pořád, jsem zvědavá, kdy bude budíček... Já jsem na tu prevenci marná, takže pak až hasím ty krizové stavy
Mohučanka ty jo, možná se na to ještě zeptám, teď nějak nemůžu přijít na to, proč by takové ovoce jako u vás vadilo
. Ale za ty dva roky nebylo ještě ani jednou...
Anema mi to s tím domácím jídlem přijde fakt směšný. Na narozeniny nesmíš upéct ani domácí sušenky nebo jiný nekonfliktní jídlo bez krému apod. rizikových součástí, nemůžeš koupit jahody ani donést jablka ze zahrady. Ale na besídku najednou cukroví neva (pečený na začátku prosince a skladovaný bůhvíjak
), na všechny odpolední akce pro rodiče jsme vždy byli vyzváni donést občerstvení.
žluťásek u nás se domácí pečivo nosit smí a ovoce též, dokonce to kuchařky naporcují. U toho pečiva spíš vidím problém v těch alergiích, proto to asi dávají domů, nějaké ořechy nemusí být vidět.
žluťásek to je fakt, taková besídka u nás taky byla
. Ale já už jim do toho fakt nebudu rejpat, max. se zeptám na to ovoce, co jsem chtěla nejvíc, jsem snad vymohla.
DruI na mladšího jednu dobu fungovalo pomalé počítání (vlastně tím zklidnil dech), ale on má jednak úplně jiné ty vzteky a pak starší se nechce uklidnit, resp. nechce zkoušet naše nápady, podle mě protože z nás cítí, že bysme si to přáli my. Přiznám se, že ač se snažím, nedokážu ty stavy úplně přijímat. Podle mě to nebude fungovat, dokud to nebude sám vidět jako problém.
žluťásek No bereš mi tu myšlenku z klávesnice! U nás ve školce je podobně schizofrenní systém ![]()
Anema podle mě je rozdíl v tom, že tam jsou s rodiči a platí jiná pravidla. A abych se trochu zastala školek, tak některé ty věci chce hygiena. Třeba jim nemůžou vyndat lehátka, aniž by se děti nepřevlékly do pyžama ![]()
Evaeva no já právě vím, že to není jejich výmysl, že to jsou nesmyslná pravidla.
To ovoce je ale moc vtipné, čím by tak mohly být nebezpečné mandarinky od rodičů vs.mandarinky ve školce k svačině.
Já jsem na nějakou letní besídku přinesla jahody, borůvky a hroznové víno, to udělalo jen puf a bylo to pryč, děti to vdechly během okamžiku ![]()
Evaeva Taky není špatné počítání pozadu, na to se musí víc soustředit a odvede to pozornost od problému. Vůbec to odvedení pozornosti docela funguje, ale musí to člověk stihnout těsně předtím než začne emoční křivka najíždět strmě nahoru a já se přiznám, že občas už na to odvádění pozornosti prostě nemám energii, i když je mi jasné, co bude následovat.
Třeba jim nemůžou vyndat lehátka, aniž by se děti nepřevlékly do pyžama
Fakt? U nás se teda předškoláci už nepřevlíkají, jenom si na odpočinek sundavají tepláčky.
žluťásek no, na Slovensku sa teraz stalo v jednej ZŠ, že v školskej jedálni dali deťom jahody, ktoré sú vraj infikované vírusom, ktorý spôsobuje hepatitídu A. Bolo vydané varovanie, aby sa táto šarža jahôd stiahla, ale bolo to neskôr, ako jahody rozdávali v škole. Rodičia dostali upozornenie, aby sledovali zdravotný stav, bude ich kontaktovať aj hygiena.
DruI na odvádění pozornosti pozor, to dělala máma mně a sice to vypadá jako funkční, ale není. Mám teď strašný problém si všimnout, že se mi něco děje. A vztek se hromadí a hromadí, fakt tím nezmizí, jen bouchne o půl dne později. Vztek není nepřítel, je to signál, že něco není ok, a je lepší reagovat na tu primární příčinu hned, než pak složitě přemýšlet, co by to mohlo být.
Poradite co kupit ako drobné pohostenie pre 5 rocneho, ktory nemoze mlieko (iba rastlinne) a vajicko? Pride sa k nam zajtra hrat mladsieho kamarat. Jeho maminka pisala, ze mu jedlo zabali, aby som si nerobila starosti, no predsalen by som rada okrem ovocia este nieco v zalohe mala.
žluťásek já včera slyšela říkat učitelku nejakymu rodiči, ze nesmej mít při cvičení sukně a saty, ze se musej prevlict, tak možná se mi osvetlilo, proč se dite odmita rano oblict do čehokoliv krom tricka a legin
Anema Tak já s tebou v zásadě i souhlasím, ale ve chvíli, kdy jsme někde, kde jsou výrazné projevy emocí nežádoucí, tak se o to odvádění pozornosti aktivně snažím. Modelově třeba návštěva u tchánovců, kteří na emocionální výlevy reagují většinou hnusně, tak nechci dceři kazit dojmy z babičky a dědečka.
Potrefenáhusa u nás nesmí mít punčocháče, resp. musí mít převlečení, protože cvičí bosy a nesmí cvičit v kalhotkách/slipech
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články