Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44552 příspěvků moje polička 23. března 2024 20:33

Evaeva Hele přesně, my jsme to nasim taky zakázali, jenže když tam jdou třeba po školce, tak to je někdy donut, někdy jogurt s lentilkami, do toho tam vypijí každá půl litru nějaké sladké minerálky...jenže dost často už měly něco třeba ve školce. Naštěstí ji holky hodně a to sladké nesupluje hlavní jídla, ale kdybychom nebyli se sambem jak policajti, tak by tomu tak určitě bylo. Tuhle třeba babička donesla sambovi k svátku mimo jiné cokopiskoty a nějaké kompoty, takže jedno dítě vecerelo třešňový kompot a u druhého se hrozně divili, že ji nedovolím víc těch piškotů, když brečí, že je přece teprve půl 6, navečeří se po tom. No tak po balení cokopiskotu se ctyrlety dítě nají asi až tak v 8, ale ráno. 

Online Potrefenáhusa
38743 příspěvků moje polička 23. března 2024 20:35
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa já mám z ikei plastovou, mají dvě velikosti a má vyjímatelné "mističky". Samotná krabička těsní dobře, ale dát dovnitř třeba mokré borůvky a kousek buchty není úplný nejlepší volba. Ale děti jí nosily do školičky a pro tyhle účely sloužila dobře.

​to je ta stejná krabička, maj různý materialy toho spodku 

mne navzájem k sobě neproteklo nikdy nic 

Offline Karja
44552 příspěvků moje polička 23. března 2024 20:36

Potrefenáhusa A ta IKEA Ti přijde že těsní, že se tam dá dát trochu mokrý a suchý vedle sebe?

Jako doposavad jsem neměla problem s tím, že tahání 4 krabičky, vždyť se to  přece sni a já to nastosuju aspoň do sebe a mám menší batoh..nooo a teď to budu kupovat.:D 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. března 2024 20:38

Karja právě že, jak dřív jedli hezky, tak teď je to takové všelijaké, hlavně mladší si hrozně vybírá a starší prakticky přestal jíst maso. Takže každý den několik bonbónů nebo dva šátečky v půl šesté večer tomu fakt neprospívají. Když to bylo jednou za 14 dní, tak mi to bylo jedno, ale teď jim pořád tahám z kapes nějaké obaly. A oni už s tím samozřejmě počítají, takže babička úplně nemá to srdce jim to odepřít. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. března 2024 20:41

Potrefenáhusa mně jo, mladší si stěžoval, když jsem mu dala třeba brumíka a ty borůvky, že to má od drobků. Jablka byly v pohodě. Hlavně asi vadily ty drobivé věci. Do školy jim tu housku klidně nejdřív zabalím do fólie.

Online Potrefenáhusa
38743 příspěvků moje polička 23. března 2024 21:14

Evaeva u nás by asi boruvky od drobky nevadily :-))) 

nevsimla jsem si, ze by to nějak netesnilo, já s ni jsem spokojena, ale možná jsme nenáročný nebo nenosim drobivy/moc tekoucí věci 

(muž klidne nahaze k sobě toasty, okurky a jabka, protože je linej hledat ty přepážky, a pak se diví, ze nikdo nic neji - tak takhle uolne nenáročný zas nejsme)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. března 2024 07:29

Potrefenáhusařekla bych, že tousty a okurky to neudělají. Jogurt tam ale nedáš. Ale celkově jsem s ní byla spokojená.

Offline Garfie
28494 příspěvků moje polička 24. března 2024 07:52

Zuzuli Nene! Jinak ale hele, vcelku tam jsou kvalitní věci, buď ráda, já mám jednu tetu, ta vždycky nosila dětem strašný věci, takový ty levný čokolády, prakticky ztužený tuk a cukr. Hlavně aby toho bylo moc. 

Co se svačinek týká, jedna moje kamarádka si tvoří album na FB, část vám vyfotím pro inspiraci. :-)

Online Gatita
8606 příspěvků moje polička 24. března 2024 08:06

Evaeva ty dva satecky vecer jsou presne. Mne hodne pomahaji nasi, casto povyzvedavaji deti a pohlidaji, dokud neprijdu z prace. Jenze deti jsou hladove, nasi prinesou pytel sladkeho peciva, tak se nacpou - kazdy v pet odpoledne 2 satecky, a ja pak klohnim veceri zbytecne. Furt nevim, jestli to proste neprijmout a vecere odpiskat, ale detem moc nejedou obedy ve skole, tak bych chtela, aby mely vecer aspon jedno komplexnejsi jidlo.

Offline continuity
42854 příspěvků moje polička 24. března 2024 08:41

Gatita

Moje děti jsou schopné k večeři snít hemendex z dvou vajec, půl okurky a k tomu plátek toastoveho chleba. Takže já ty sladké svačiny tolik neřeším. Beru to tak, aby to cca vyšlo během dne. 

Nebo se domluvit s babičkou ať jim nosí něco jiného - třeba nějaké sýry, žervé by neprošli s nejakym slaným pečivem, krekrami? Ale musíš to asi vymyslet ty, ona to nosí, protože ji nic lepšího nenapadne a tohle je jednoduché a ví, že to děti sní. 

Offline viktorka_od splavu
49233 příspěvků moje polička 24. března 2024 08:45

continuity vzpominam kdy jsem se takhle snazila s moji maminkou - prosimte nenos ty koblihy, donuty apod, mohla bys jim treba donest nejake ovoce prosim.. no tak priste prinesla pytel koblihu a k tomu teda nejake hrozny

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 24. března 2024 09:06

Zuzuli naše 3 leté a roční dítě každé dostalo: velkou ovci kinder surprise, velký pytel haribo medvědů, 200g sáček čoko vajec, jeden navíc čoko berušky a druhý kačenky. Čoko figurku plněnou lentilkami, balíček lentilek, sáček čoko mincí, 4 lízátka klasická a 4 čokoládová. A to jen od jedné babičky, další 2 ještě něco asi donesou  Mrzí mě na tom nejvíc to, že jsem už nakoupila odměny pro koledníky. Asi to budu rozdávat rovnou v těch origo balení a budeme tu za prachatý pražáky  Já bych to samozřejmě taky sežrala velmi rychle, ale moc to nejde dohromady a tím, že se konečně snažím zhubnout... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. března 2024 09:07

continuity kdyby chodili domů, tak u nás mají jogurty, ovoce,... Moje tchýně jim to dává venku. Teď jsem jí právě říkala, že koláč fakt stačí jeden, tak uvidíme. Ty bonbóny už celkem omezila, obvykle dostanou jen jeden, ale to mně štve spíš za ní, že k ní hned běží a nemáš bonbón. Plus se teda bojím, že to neuhlídá a zaskočí jim.

Offline continuity
42854 příspěvků moje polička 24. března 2024 09:17

Evaevateď už tomu trochu nerozumím.

Asi chceš, aby s nima byla venku? Tak to musíte vymyslet řešení, aby to jídlo měli venku. Předpokládám, že nechce mít venku hladové děti. Nelze to jen zakázat, je potřeba nabídnout nějaké řešení - třeba, že jim to jídlo nachystáš do krabičky předem. 

Já když si beru cizí děti na hlídání, třeba na výletě, tak buď vyfasujeme nějakou svačinu a to jim dám nebo čekám, že to rodiče nebudou řešit a dostanou něco od nás a koupím cestou klidně hranolky. Ale vyfasovat děti na hlídání a ještě dostat ceres, že jsem je blbě nakrmila, tak už si je příště nevezmu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. března 2024 09:36

continuity bonbón není svačina. Já jí je dávám buď z domova po svačině nebo si je bere ze školky, opět po svačině. Jediný případ, kdy to dává smysl, je, když je vyzvedává po kroužku. To jim pak kupuje ty šátečky, mají to akorát na cestu domů, takže fakt nemusí být dva. Doma je nehlídá. Já ve skutečnosti to hlídání tolik nepotřebuju, občas je potřebuju dovést na ten kroužek nebo zpět, ale kolikrát za námi jen přijde ven, rozdá ty bonbóny a jsme tam takhle všichni. Ceres nedostává, i když párkrát jí muž řekl, že to s tím sladkým přehání. Tak se to ustálilo na jednom bonbónu, k tomu kolikrát dostanou i sušenku. Prostě mi to přijde zbytečný. Je to tak, ať jsou spolu venku hodinu, dvě, nebo když syna přivede z kroužku vzdáleném pět minut od domu. Ona jim chce udělat radost, si myslím. Ale když je to skoro každý den, tak se to poněkud omrzí.

Online Gatita
8606 příspěvků moje polička 24. března 2024 09:50

continuity ona to nosi, protoze to detem chutna, a nejsou to nijak spatne veci - buchty z pekarstvi a tak. Mne to nijak zvlast nevadi, spis je blbe nacasovani. Oni maji proste nejvetsi hlad mezi tou ctvrtou a patou, tak jim ta buchta prijde vhod. Blbe je na tom akorat nacasovani, protoze jim pak za hodinu cpu file s kasi, ktere je uz nezajima. V ty ctyri si samozrejme muzou dat chleba se syrem nebo ovoce, to vsechno doma mame, ale nemaji to tak radi jako sladke. Vadi mi na tom vlastne jen to, ze snidaji sladke sragory, ze svaciny sni jen buchtu, z obeda nic a misto vecere se zaplacnou dalsim sladkym pecivem.

Offline continuity
42854 příspěvků moje polička 24. března 2024 09:59

Evaeva

Aha rozumím. No je to asi můj pohled člověka, co si hlídání většinu dětství platil. Představa,že nám babičku u dětí na dosah denně je pro mě úplně mimo realitu. (To většinou pak donese ty bonbony najednou, množství zůstane stejné). 

Online žluťásek
8848 příspěvků moje polička 24. března 2024 10:00

Gatita já bych vyměnila to, co můžu ovlivnit. Sladké sragory jsou předpokládám nějaké cinniminis apod? Co kdybys místo toho koupila třeba křupavý musli s lyo ovocem? My kupujeme bez cukru, přijde mi to jako úplně v poho snídaně, s mlíkem nebo jogurtem. 

Na svačinu do školy sladký nedávám, nebo jen úplně výjimečně. Sladkou část zastoupí ovoce. Když chci přilepšit, jsou to jahody, borůvky, ne Brumík.

Takže když pak babička koupí odpoledne šáteček, neva mi to vůbec. Je to svačina a první sladký za den. 

Ale už jsem taky prosila samozřejmě, ať nekupuje kinder řezy, růžový donuty a podobný umělohmotný sladkostí, radši ten makovej koláč. 

Offline continuity
42854 příspěvků moje polička 24. března 2024 10:02
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. března 2024 10:03

continuity právě že o hlídání jde třeba jednou dvakrát týdně. Zbytek je její iniciativa (ale nebudu lhát, někdy mi to pomůže, i když to není nutné). Ona je teď hodně tady, odpoledne se nudí, tak chodí za vnoučaty.