Myrtila jo, je to narocny, ještě maj ty malý direcky a jde to blbě odsavat. Ona šla naštěstí kojit i v satku a pak to nakonec vzdycky nějak profoukla
Vše o těhotenství a dětech
Myrtila mladší měl navíc od porodnice dudlík na usínání, to bylo s rýmou taky naprd. Ale teď už je promořený a marodí stejně jako starší, i když je první rok ve státní školce.
Nas 5,5 lety uz by mel byt promoreny, ve skolce je tretim rokem. Ale moc teda neni, jen mozna ty rymy nemaji tak dlouhe trvani. Bohuzel kasel je z toho pak vzdycky. Navic v mezidobi dotahne tu prujem, tu bliti, no taky je vic doma nez ve skolce. Nepamatuju se, ze by moje deti byly porad takhle mimo obeh, ta imunita je asi opravdu narusena.
Kokoska vieš čo, ja som triedna osmakom, a tí bývajú príšerne chorí. Boli tento rok na lyziarskom, po ňom sa trieda držala 3 týždne a zas chorí.
Uz je duben, tak to snad nezakriknu, ale jsem celkem v soku, ze jsme celou prvni zimu ve skolce zvladli ve zdravi. Teda ja na podzim odpadla na par tydnu po navratu do prace s nejakou virozkou, ale dcerka se neskutecne drzela. Mame za sebou akorat teploty tyden pred vanoci a pak na jarni prazdniny. To v obou pripadech chybela ve skolce tri dny. Od ledna do konce brezna chodili kazde pondeli se skolkou do solne jeskyne a dcera je pry jedine dite, co tam bylo pokazde a nevynechalo. Tak se modlim, at ta nemocnost neprijde pristi rok v jine skolce
Zuzuli tomu snad ani nevěřím
Jen tak dál
Kokoska já na narušenou imunitu zas tak moc nevěřím, naše děti ani žádný zvlášť nemoce nemaj, ale podle mě se ta nudle proste driv brala za beznej detskej stav
Evaeva ale asi jsem to zakrikla ![]()
To, co jsem povazovala za vyrazku z toho, ze se vcera valela v trave (a ma po me sklony k pylove alergii), mozna bude pata nemoc, co ve skolce radi. Poslu fotky doktorce a uvidime ![]()
Akorat se pristi tyden zaciname stehovat, takze si to schovala na dobu, kdy se nam fakt nehodi mit doma nemocne dite, co nesmi do skolky ![]()
Potrefenáhusa no nevím. Naše pediatrička říká, že ty dva roky po kovidu ta nemocnost skutečně hrozně vystřelila. Ani mamka si nepamatuje, že by ségra byla takhle nemocná, a to je to deset let. To, co měli kluci ten první rok, bych běžnou rýmou nenazvala, tuberácký kašel, zelená nudle imrvére,...k tomu jsme se dopracovali letos. Nemyslím si, že je to poškozenou imunitou, ale normálně by se s tím děti setkaly už na hřišti, v menší dávce, a do školky šly už lépe vybaveni.
Zuzuli ta pátá nemoc může být rychlá. Tak vám malá pomůže ![]()
Evaeva naše dite tohle nemá, jen ty nudle. Já si ani nemyslim, ze bysme žili nějak zvlášť jinak, jako ten první rok cca nebyly ty obchody a nakupaky (ale tam my stejně s tema malejma detma nejezdime), já bych na ty kolektivní cvičení s miminama asi nechodila ani bez pandemie a na hřiště jsme normalne chodili, i jsem s ni bydlela několik měsíců v Praze, když jsme rekonstruovali dům, takže prolezla i pražský piskoviste. Ale udeřilo to až s tím sokolem a uzavřenou místnosti
Potrefenáhusa právě si myslím, že na tom hřišti se s tím potkáš, ale ne tak intenzivně, takže tě to třeba tolik neskolí. Což je teda moje teorie. My jsme se taky vyloženě nestranili, ale s nudlí si nikdo nedovolil jít mezi děti. Starší měl první rýmy už před kovidem, taky z uzavřených prostor, ale pak jak když utne a dva roky nic.
Pri baleni jsem dala pryc nektere hracky, se kterymi si mala strasne dlouho nehrala, jen se tu valeli a nikdo si jich tydny a mesice ani nevsiml. Pekne drevene hracky pro miminka jsem odvezla k nasim, zbytek sel bud na charitu nebo do kontejneru... No hadejte, kvuli jakym vecem tu mame skoro denne sileny rev? Najednou taha z pameti vsechny "ja potrebuju svoji drevenou stonozku, je to moje nejoblibenejsi hracka!" "potrebuju ten stary bublifuk"... ![]()
Zuzuli to je úplná klasika
u nás stačí, abych si v duchu pomyslela, že tohle bych mohla dát pryč
Nevím, jestli by naše dítě bylo bez covidu teď ve školce odolnější, ale my jsme se tehdy skoro s nikým nevídali, protože jsme obvykle byli ti jediní zdraví a všichni okolo nemocní, no tak teď se to otočilo
Ještě když jsem rok před školkou chodila se synem na dva kroužky, měli jsme za celý rok u obou asi dvě absence, kdy bylo blbě mně. Zato teď ho to kosí úplně neskutečně. Na to, že je v té školce jenom na dopoledne, a z toho jsou 2 h venku na zahradě, pokud zrovna neleje.
Máte některá zkušenosti s očkováním malych dětí (dcera 2.5 roku)? Brání se tomu pediatři nebo je to dnes už běžné? Já jsem docela "očkovací " a přiznám se, že zrovna neštovicim bych se docela ráda vyhnula...
Muslik u nasi doktorky uplne v klidu, davali jsme pred nastupem do skolky ve 2.5l. Myslim, ze Zlutaskovi museli do ockovaciho centra
Muslik Detem byly tak dva a pul, kdyz dostaly ockovani proto nestovicim, doktorka mi to sama doporucila. Pred nastupem do skolky jsem je nechala naockovat i proti zloutence.
Starší si stěžuje, že mu jsou ty sandály od keenu úzké
Loni je nosil celé léto, pohorky jsem mu taky chtěla koupit stejné. Obdobné jsem našla akorát sandály od koel, ale stojí skoro dvojku![]()
Muslik Nechávala jsem v tomto věku neštovice očkovat a doktorka jenom poznamenala, že to nebývá obvyklé, a že mi musí tu vakcínu objednat. Ony teda stejně nebyly, tak jsme na ni několik týdnů čekali.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články