Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. května 2024 10:22

Myrtila já to věděla! Držím palce

S tchýní je to blbé, chápu, že tě to mrzí. 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 07. května 2024 10:24

Karja hele a co ma velkamala za duvod ze tam nechce? Rekne ti ho? Nebo se jen sekne? Jako visco, ono vysvetleni "je to tvoje babicka, ma te rada, musis ji mit taky rada" to prijde blby i mne. Proste jen proto, ze je to pribuzna, se rady mit nemusej. A kdyz si k ni babicka nenasla cestu, tak za to proste sklizi a at se nedivi. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. května 2024 10:26

711990 jo, souhlasím. Ale můžeš říct, že tě má ráda a chce tě vidět, táta tam taky jede, tak je to pro tebe povinné. Prostě jako s očkováním. Otázka je, jestli to bude mít na ten jejich vztah dobrý vliv. Podle mě ani ne.

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. května 2024 10:40

Myrtila My treba mame oboje prarodice skvely. Syn tam jezdi rad. Ale zatimco nasi jezdi i za nami, tak tchani byli u nas za sedm let dvakrat. Jednou je privezla svagrova. Oni ale nejezdi nikdy nikam, prestoze oba obstojne ridi, proste maji uz dopredu nervy, ze bude nekde uzavirka, snih, bourka, moc lidi (proste neco). Nedostali bychom je sem ani parem volu. A moc drzim palce

Offline Myrtila
5311 příspěvků moje polička 07. května 2024 10:45

Děkuji za přání, všechny se mi asi na mobilu nepovede zmínit třetinu a kousek mám za sebou a modlíme se, ať to dopadne. Zatím trávím dny hlavně blitím, pardon, pro to není jiný vhodný výraz.  

Garfie Jj, zvali, několikrát. Manžel je ještě vždycky láká na to, co bychom mohli mít k obědu, nebo co je tu zrovna za kulturní akci. A nic, no. 

Offline Karja
44569 příspěvků moje polička 07. května 2024 10:49

711990 Hele nějaký klasický kraviny, třeba jí neposlechla a babička jí za to vynadala/řekla to tátovi, nebo jí tam nechutná jídlo a cejtí tlak, že to musí tam jíst. Příklad, babička ji učesala, velkémalé se to nelíbilo, sundala to a zahodila gumičku, nebo řekla babičce, že s ní nechce jít na hřiště. K obojímu babička něco řekla, že se jí to nelíbí nebo to řekla tátovi nebo prostě to řešila. a to jí velkámalá prostě neodpouští,  Ale jako oni se jim docela dost věnují, pul zahrady mají s nějakýma dětskýma kravinama, vezmou je na hřiště, kde jsou věci které nemáme, mají tam jiné hračky než my doma...jako nesedí tam našponovaná na židli s rukama na stole, aby měla fakt objektivní duvod tam nejezdit. 

Offline Karja
44569 příspěvků moje polička 07. května 2024 10:53

Evaeva

Já si myslim, že ale přesně takhle to děláme. Zbytečně to nekomunikujeme, ani jí to neříkáme moc dobředu. Ale když je nějaký "problém" nebo mluví o tom obzvlášt negativně, tak jako ty jednotlivosti už se nějak víc povídají, že je babička hodná, tak proč by se o ní mělo mluvit ošklivě atp. Ale žádné přemlouvání ani uplatky nějak z podstaty se nekonají. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. května 2024 11:00

Karja mně to jako kraviny úplně nepřijdou, děti dobře vycítí, když nejsou přijímané. Já to znám, taky mám jednu babičku, které vadily přesně takové věci. Že jsem špatně učesaná, že jsme málo pozdravily,...

Offline Garfie
28495 příspěvků moje polička 07. května 2024 11:03

Myrtila Jo tak to je naprd. Moji tcháni taky neradi cestují, vůbec nikdy nechtějí přespat, děti si občas předáváme na půl cesty, ale teda když je vysloveně pozveme, přijedou vždycky. 

Offline Karja
44569 příspěvků moje polička 07. května 2024 11:08

Evaeva Já bych neřekla, že nejsou přijímané, to vůbec, oni je mají hodně rády. Jen prostě asi mají jiná měřítka na vhodné chování a bazírují na jiných věcech než my doma a pak je to pro ní takovej střet. Druhá babička je v tomhle spíš jako já, takže ona to prostě nezná. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. května 2024 11:12

Karja mně to právě přijde stejné jako s tou mojí babičkou. Taky mně (nás) má ráda, brávala nás do divadla, děda do planetária,... Ale vždycky si našla něco. I na ostatních ségrách a sestřenicích a to dítě to prostě ví. Ale jako s tím asi nic nenaděláš.

Offline Karja
44569 příspěvků moje polička 07. května 2024 11:19

Evaeva To neudělám a hlavně i když se to změní, tak v té dětské hlavě to prostě je. No uvidíme. Jako u našich taky nechtěla bývat a uplně se to změnilo najednou z ničeho nic, ale to prostě tak vyspěla a začala akceptovat jiná hlídání.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. května 2024 11:21

Karja jojo, je to tak

Offline Myrtila
5311 příspěvků moje polička 07. května 2024 11:25

Garfie No, naši tcháni, teda hlavně tchýně, právě cestují rádi, ona by nejradši pořád někam jezdila a chodila. Třeba na odpolední festival 20 km od nás se klidně vydali, i když to je sem od nich daleko (to teda bylo vloni v létě, ne teď). I proto mě to tak mrzí. 

Online continuity
42886 příspěvků moje polička 07. května 2024 11:27

Karjajá bych se v prvni řadě hecla a vyrazila tam s nima. Dětem můžeš říct, že taky chceš babičku vidět a nemají s kým doma být. A třeba i uvidíš, co jim vadí. 

Já chápu, že to je obětování volného času, ale pokud ty tam nejedeš/jedeš nerada/neochotně těžko přesvědčovat skolkovni děti, že ony by měly s radostí. 

Nebo druhé řešení je, že to bude s nima komunikovat zásadně sambo. Vůbec se do těch diskuzi nepouštěj, ať ten vztah řídí výhradně on.

Když to vezmu ze své strany: nikdy bych nepremluvila děti, že mají zavolat tchýni, já koncept denního telefonování, kdy si v podstatě jdeš pro výčitky a stížností, vůbec nechápu a s vlastní mámou mluvím tak 1x týdně. Muž se s dětma vždy nějak fomluvi a některé babičce zavolá. 

Online continuity
42886 příspěvků moje polička 07. května 2024 11:28

Myrtila gratuluji a držím palce!

Offline Aranel
6587 příspěvků moje polička 07. května 2024 11:32

Myrtila taky jsem měla tušení. Tak držím palce!!

Karja No, je to teda fakt těžký. Jako ze svejch zkušeností vím, že přítomnost bratranců/sestřenic dost pomůže, a taky až bude starší, tak si tu (dost spletitou) situaci líp vysvětlíte.

Líbilo se mi, jak tady někdo psal, že pokud chce babička, aby jí dvacetiletý vnouče volalo, musí si to "vysloužit" už v jeho pěti letech. Přesně tak to má moje babička. Druhé babičce jsem se přiměla zavolat tak na ty narozeniny.

Offline Garfie
28495 příspěvků moje polička 07. května 2024 11:41

Myrtila Chápu. A nedivím se, že tě to mrzí! 

continuity Dcera si letos zavedla, že jednou týdně volá babičkám a je to super, jak se s nima vůbec nevidíme, tak ty životy se hrozně vzdálily a přijde mi, že čím častěji spolu mluví, tím víc si mají co říct, protože ty svoje vzdálené životy víc sdílejí, obě strany....ale pochopitelně naše babičky jsou obě v pohodě, není tam žádné nucení ze strany dcery. Spíš si taky zoufala, že vlastně neví, co si s nimi povídat, tak jsem jí tohle poradila a moc se to osvědčilo. 

Offline Myrtila
5311 příspěvků moje polička 07. května 2024 11:51

continuity Aranel Děkuji

Offline Karja
44569 příspěvků moje polička 07. května 2024 11:59

continuity Řekla bych, že obojí děláme. Já tam taky jezdim, ne na každou návštěvu, ale jezdim a kolikrát i sama bez samba. (Což pro děti není nijak neobvyklé, ony jsou zvyklé, že se často jede někam na výlet, návštěvu s jedním rodičem a ten druhý pracuje, pro ně varianta - někam jedeme a mamka/taťka zustává doma je uplně normální, takže z toho nemůžou vycítit "aha, mamka tam taky nechce":-D). Sambo to řídí dost, ale když ti přijde brečící dítě do postele, že nechce jet k babičce, težko jí řeknu "hele běž si to řešit za tatínkem".