Garfie tak u nás to není o tom, žeby ji neměli co říct. Ale po každém sdělení následují hodnotící soudy, takže dítě ji nechce říkat ani to, že není ve škole, protože ji bolí břicho, natož nějaké důvěrnosti.
Vše o těhotenství a dětech
continuity Já vím, u vás a u nás je úplně jiná situace. No můžou si za to ty babičky samy, je to smutný....
Garfie ségra s babičkou vyplňovala takovou tu knížku Babičko vyprávěj. Každý týden si volaly. Poslední kapitola zůstane nedopsaná.
To je smutné, ale vlastně je to i trochu symbolické....
Garfie je to hodně symbolické! Já myslím, že to bude skvělá vzpomínka, akorát jsem ještě neměla odvahu to otevřít. Taky je dvě dělil větší rozdíl než nás, i když k sobě měly hodně blízko. Ke konci navíc byl kovid a pak babičky nemoc, tak se tolik nevídaly. Tohle vymyslela ségra s byl to opravdu skvělý nápad.
Evaeva Je to moc hezký!
Evaeva prave. Jako proste jede se tam, tak se tam jede, ale nepocitala bych, ze to bude nejak utuzovat vztah no. A souhlasim s continuity , u nas jede to telefonovani a ja to moc nechapu a ridi to sambo. Proste kazdej se starame o ty vztahy na svoji strane. Karja Ale ja nepremlouvam Tondu, aby volal dedovi, kdyz ja mu sama nevolam. Ale zase vi, ze ho vozim k doktorovi a nakupuju mu a toho se ucastni. Proste nebereme to jako navstevovani dedy. Je tam nuda, deda ho prudi, atd. Ale jezdime tam delat a zarizovat veci, to proste bere lip.
Jinak k tomu stretu, Tonda je podobnej a pohadal se tedka s mym tatou, kterej na nej vyjel dost zbytecne, ale ma proste spojence v my mame a ty si postezoval, ze na nej byl deda osklivej a vyresili to spolecne no. Tam je asi blby, ze ma mozna velkamala pocit, ze to bylo nefer a ze se za ni nikdo nepostavil?
711990 Ona má asi problém, že jsou tam jiná pravidla a celkově má problém s věcma, co se jí dějí proti vůli, špatně to akceptuje. A od nás nějaké ty zákazy, příkazy lépe akceptuje, jako vzteká se, ale zapomene nám to;-)
Karja no a jeto teda nutny, aby ji tam do neceho nutili? jako moji rodice treba byli minimalne za myho detstvi hodne prisni, fyzicky tresty a tak. no a vnoucata uplna volnost, rozmalovani maximalni:-)
viktorka_od splavu Hele nevim, mým dětem asi vadí skoro všechno, oni se hodně umírnili ti prarodiče, myslim si, že je to tam v pohodě uplně, ale ty starší dceři už asi prostě vadí kdeco, už to má nějak v hlavě.
Karja já myslím, ze to vadí většině dětí ![]()
edit: i dospělých!
Myrtila Taky jsem to tušila. Držím palce, ať je všechno v pořádku.![]()
Myrtila gratuluji! Já teda tuhle zprávu brala za dávno zveřejněnou. ![]()
Karja já nevím, kolik času tam tráví, ale jestli je třeba nutné, aby tam jedla, co nechce atd. Jako jestli je tam jeden den za mesic, tak bych to prostě nechala být, ať prostě nejí, neděkuje,... Tím nemyslím jí nějak rozmazlovat, ale prostě to neřešit. Ale to je úkol samba ten jejich vztah, ty to řešit nemůžeš už jen kvůli tomu, že tam pokaždé nejseš.
Myrtila jojo, taky bych řekla, že tě propálilo to kafe nebo něco takovýho? Je to super zpráva, gratuluji teda potichu! To bude dobrý, už to dobliješ a přečkáš;-)
Děkuju ženy
No, nechtěla jsem to sem psát moc brzo, obavy byly a jsou, ale některým náznakům jsem se nevyhnula, třeba tomu odčervení ![]()
Já mám taky něco - syn mi začal sám od sebe říkat "mám tě rád maminko".
V porovnání s obvyklým slovníkem (řeší co dostane k jídlu, hlásí celej den zastávky a vzteká se, že něco "nejdenejdenejdeeee!!" a "tohle nebudu dělat") je to úplný zjevení.
Z našeho synka už to taky vypadlo, bylo to teda ve stylu maminko jád, ale měla jsem na krajíčku. U nás je velkej svátek i ta maminka, přes den na ni není moc šance, to je přesně "nechce-chce-srslina-astávka-nechce, nechce", ale večer při uspávání se občas ozve "maminko" a potom teda dotaz na to, kde je pes nebo kde je měsíc.
Myrtila Já si vybavuju něco s nosní konvičkou ![]()
Myrtila Také gratuluji ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články