Mulen Naší je sedm, ale ty přehnané reakce má taky. Bojím se, že je to povahou a prostě se s tím musí naučit pracovat. Koneckonců, musím přiznat, že má tu povahu z větší části po mně a já se to nakonec asi nějak naučila udržet v rozumných mezích.
Vše o těhotenství a dětech
Karja presne jak popisujes obe dcery, tak bych popsala Tondu a jeho bff kamosku. On je jako tvoje mladsi, je divokej, snadno se rozcili, zlobi, ale nic si z veci nedela a rychle zapomina. Ona je presne jako tvoje starsi a jako tady zminuje Mulen a Tabea.
Z niceho nic se rozbreci, je hodne citliva, ale dokaze se rozptylit, najednou z nuly na sto scena ze se ji stejska po tatinkovi/babicce/teticce...casto mi prijde, ze tyhle scen, jsou spis jen nejaka snaha najit duvod pro to, proc se aktualne necejti dobre. Ze zatimco moje dite to vyventiluje tim "zlobenim", ale tohle dite placem a snahou najit nejakej duvod "nemate me radi, stejska se mi".
A je to fakt challenge s nima pracovat naraz. Jinak my Tondovi rikame rovnou kdyz mu za neco vynadam, ze ho mam rada i kdyz se na nej zlobim. A on uz mi to zacal vracet
tudle mi rekl - neudelam to, zlobim se na tebe, ale mam te rad. ![]()
711990 to je přesnej popis, u té holčičky. Tonda je borec
. Julince taky říkýám, že ji mám ráda, i když ji něco vyčtu, ale jako by tomu nevěřila :(
DruI myslím, že se tím budeme muset naučit pracovat všichni, ale jak říká Karja , radši ji objednám. Moje třináctiletá neteř teď bojuje s psychickou poruchou, aktuálně je v léčebně. No není to sranda.
Mulen ja jsem si puvodne rikala, ze je to proste rozdil holky/kluci, ze proste holky umej bejt takovy dramatictejsi, ale asi je to spis typ povahy, ze to co jedno dite hned pusti z hlavy, tomu druhymu to srotuje a jsou potreba jiny metody, jak s nim pracovat. Coz by terapie mohla resit, ze by vam i dceri poradili, jak k tomu pristupovat.
Mulen Přesně, jako seger kámošky taky mají ted s těma holkama potíže v té pubertě a přijde mi, že to jsou fakt jiné potíže než dřív, když my jsme byli mladý.. žádný chlast, cigára záškolactví, ale psychické problémy, ruzné ty sebedestrukce, sociální problémy. Jako třeba to dělám špatně, ale myslim si, že nějaká opatrnost a uvědomění ze strany rodičů je takovej první krok prevence.
Mulen Já myslím, že psychologem nic nezkazíš, obzvlášť když už jste chodili a dcera ví, do čeho jde.
DruI jj, říkala tomu doktor přes dušičku a sama tam chtěla.
Mulen myslím, že i ten návyk vyhledat psychologa, když cítí, že potřebuje, se jí může v budoucnu hodit.
Evaeva asi jo, než aby se v tom člověk plácal sám...
Mulen jj, mě třeba překvapilo, že kamarádka řešila něco s dcerou a říká jí "dobře, ještě zítra zajdeš za školní psycholožkou" a ona fakt šla:-D. tak na tohle to taky bude nácvik dobrej kdyžtak;-)
Karja to bude, protože ja bych to treba neuměla ![]()
Karja Ty kroužky jsou pohoda, když se tam nemusí povinně. Velkémalé přeju, nebo možná spíš tobě přeju, aby měla fajn učitele ve škole. Z vlastní zkušenosti s dcerou podobné povahy vím, jak to může zaskřípat, když nesedne učitel. My jsme teda měli převážně štěstí, ale když to jednou narazilo, bylo to fest náročný přesvědčit dceru, že do té školy se fakt chodit musí.
711990 tonda mi připoměl naší.. "maminko, máš mě ráda? Jo? Nejvíc na světě, žejo?! I když zlobim, mě miluješ? To je dobře. Tak já teď patlám jogurt na zeď!" ![]()
![]()
MPLee by jeden myslel, ze když jsou schopny takovýho proslovu, tak maj už mentální kapacitu nedelat takovýhle hroznosti...a vono ne, co
Potrefenáhusa já myslím, že prostě v tom nevidí žádnou hrůzu. Však čemu vadí jogurt na zdi?
Jim ne. Jediný diskomfort a nebezpečí z toho plynoucí je naštvaná matka. Takže malá mplee si spočítala, že se to vyplatí.
MPLee tyvago tak to je hustá holčička ![]()
Já mám takhle zaznamenaný dialog:
Kryštůfku, proč je tady zase ta loužička, vždyť máš tady nočníček. - Kitůfek počeboval vyčůat se na podahu.
Potrefenáhusa Evaeva hele ona ro ví, ví to moc dobře. Ale stejně to udělá. Jako dneska vzala fixu a počmárala lavici u stolu "protože já si chci dělat co chci mami!" ![]()
edit: ale jako práskla se sama, když si máčela v umyvadle ručník, aby to mohla po sobě umýt. Že nedošáhla pro hadr.
MPLee
no a milujes ji nejvic na svete? Milujes!![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články