Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Jimik
příspěvků moje polička 20. května 2024 15:18

letfenixa Já s tebou ve všem souhlasím, nejsme ve sporu. Jen říkám, proč právě pro mě tahle školka nebyla volbou. Ta školka s 12 třídami se snaží, ale rozdíly mezi jednotlivými třídami jsou výrazné od silně autoritativního po respektující přístup a všichni samozřejmě chtějí do té jedné nejlepší třídy.

A přetlak na místo je v ní úplně stejně velký jako ve všech ostatních. Ani v ní se 4 letí nedostanou automaticky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2024 15:30

continuity asi tak

Offline Zuzuli
3758 příspěvků moje polička 20. května 2024 17:35

Jak se nekdo nedavno ptal, kde jsou v Praze hriste s trampolinou, tak hlasim, ze v Reporyjich na hristi u nadrazi jednu maji

Offline Muslik
564 příspěvků moje polička 20. května 2024 20:03
Reakce na Zuzuli:

Jak se nekdo nedavno ptal, kde jsou v Praze hriste s trampolinou, tak hlasim, ze v Reporyjich na hristi u nadrazi jednu maji

​díky! To jsem byla já! Zatím jsem zvládla jen ty trampolíny a skluzavky nahore v Kinskeho zahradach. A o tomhle zrovna vím, máme v Reporyjich na namesti kamarády, občas tam jezdime

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2024 20:05

Muslik já jsem teď viděla takové ty mini trampolínky v zemi na Barrandově před školou. Není to klasické hřiště, ale ten prostor je moc zajímavě řešený, byly tam i takové velké "trychtýře", přes které se zřejmě dá povídat a další neotřelé věci.

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 20. května 2024 20:45

Evaeva Ty trampolíny v zemi jsou na Barrandově u školy a pak ještě kousek od polikliniky, tak je u nich i menší hřiště.

a chci se tě jako odbornici na DDM zeptat, jestli nemáš představu, kdy se tak spouští přihlašování na kroužky, já loni nakoukla v nějaký čas, který se mi zdál přiměřený a všechno bylo plné, tak teď pořád šmíruju

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2024 20:49

Malenge u nás spouští cca v půlce června. Koukni se na stránky, u nás už ta informace visí docela dlouho, tak možná to bude i jinde.

Offline DruI
5574 příspěvků moje polička 20. května 2024 20:57

Malenge U nás spouští zápisy na kroužky každý rok 15.6. od 9:00 a teda informaci propagují nejmíň měsíc předem.

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 20. května 2024 21:03

Evaeva DruI díky! U nás právě každý den aktualizuju stránky a pořád nic, docela mě to překvapilo, budu hlídat dál.

Offline Myrtila
5316 příspěvků moje polička 20. května 2024 21:11

Malenge U nás je spouští taky někdy v červnu, ale zároveň ti, co se na ten kroužek už proboxovali v předchozím období, se mohou přihlašovat už o týden napřed. Takže ti, aspoň našem případě, obsadí obvykle většinou kapacity.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2024 21:45

Myrtila u nás mají taky stávající přednost, ale řeší se to až najednou. Ale na většinu kroužků není problém se dostat, pokud se člověk hlásí hned při spuštění. Narozdíl od táborů, ty byly letos pryč za pět minut.

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 20. května 2024 21:45

Myrtila tak to jsem číst nechtěla  doufám, že toto uspořádání nevedeme...

Offline DruI
5574 příspěvků moje polička 20. května 2024 21:53

Malenge Zkus jim napsat, kdy budou mít začátky zápisů, určitě mají nějaký infomail. A teda u nás mají taky stávající účastníci právo předzápisu, ale myslím, že z každého kroužku vždycky někdo vystárne ;o) A taky mám podezření, že lidé teď na kroužcích víc šetří, protože předloni byly plné skoro hned a loni se na pár kroužků dalo zapsat ještě v září.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2024 21:59

DruI u nás se vedou i návaznosti, takže když zestárneš, máš přednostní místo jinde. Ale vždycky jsem všechny umístila, kam jsem chtěla, dokonce i do DS, kde je největší nátřask. Takže bych neházela flintu do žita. A u těch větších dětí mi přijde celkově volněji.

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 20. května 2024 22:03

Evaeva tyjo a to se zapisuje na kroužky v červnu, když ještě nevíš rozvrh od září? To je drsný. 

Já v tomhle velebím naši školu, nabídka kroužků přímo v budově je velmi bohatá. Lektoři si malý děti vyzvedavají přímo ve třídě, pak je odvedou zpět do družiny. Nejsou to kroužky školy, je to nějaká externí organizace, co zajišťuje kroužky ve školách v okolí. Je tam hudba, sport, hry, jazyky, výtvarný věci, přípravy na přijímačky... Ten systém mi přijde fakt skvělý. Jen teda cena není úplně moc na úrovni DDM, to je škoda

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2024 22:22

žluťásek to je u nás taky, ale syn chce atletiku a robotiku (ta teda nebude z DDM), obojí na té spádové škole, kam nejde Já se budu snažit ho vyzvedávat co nejdřív, budou mít maximálně pět hodin (většinou čtyři) a kroužky budou nejdřív od tří, takže rozvrh vůbec nehraje roli. Na atletiku bych je navíc dala ráda oba. Tyhle kroužky ve škole asi budeme využívat až později, až bude úkoly sekat klidně v sedm před večeří.

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 20. května 2024 22:27

Evaeva my sekáme ty úkoly v půl sedmé, po škole mu dávám voraz, jdem ven, hraje si, čte si... Po šesté začínám připomínat, on tak půl hodiny hučí že nechce, pak dva řádky píše sto let a pak si musí jít odpočinout, což znamená nějaký divoký cvičení nebo tanec podle YouTube

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2024 22:32

žluťásek no právě. My po kroužku býváme ještě venku, tak bych ráda oraz i úkoly zvládla před tím. Taky večer je tu dost fičák, ale uvidíme, třeba to půjde dobře.

Offline Mohučanka
7359 příspěvků moje polička 20. května 2024 23:08

žluťásek haha, taky sekáme úkoly až večer. Po škole odpočinek, pak kroužek...nemám to srdce nutit k úkolu před kroužkem. I když je to obvykle úkol na 5 minut, tak dcerka je schopna zaseknout se na půl hodiny nad 8+7, protože nechce, neumí, je to úplně blbý...

Offline Mohučanka
7359 příspěvků moje polička 20. května 2024 23:16

A cítím se momentálně dost provinile, dcera odjela ráno na školu v přírodě a já si na ní vzpomněla až v 10 večer, když konečně usnula malá (která si na ségru nevzpomněla vůbec, nebo to aspoň nevyjádřila verbálně ani posunky). A vzpomněla jsem si ve spojitosti s tím, že je super, že ráno nevstáváme do školy je to normální, že jo.

Vím, že dobře dojeli a že jede 5 dozorců na 21 dětí, to mi přijde jako dobrý poměr.