Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Potrefenáhusa
38786 příspěvků moje polička 20. května 2024 10:22

Zuzuli je to tam fakt brutus, vyrostlo tam nový město 

Offline DruI
5574 příspěvků moje polička 20. května 2024 10:25

Potrefenáhusa Já myslím, že na těch sídlištích ani nemusí pořád bydlet stejní lidé, ale odstěhovávají a přistěhovávají se tam lidé v podobné životní fázi.

Ale  jinak u nás je taky dětí nějak míň. Výsledky ještě nemáme, ale ve školce tvrdí, že se dostaneme i když je malej koncem května. I když teda vliv bude mít i to, že tady v poslední době nevznikla žádná nová obytná výstavba, páč tu na to není moc místo :o)

Online Potrefenáhusa
38786 příspěvků moje polička 20. května 2024 10:27

DruI já se teď koukala, tady letos brali cca 30 dětí z 45, to je zhruba stejně jako loni a myslím, ze ti nepřijati budou možná podzimní děti 

loni to bylo nějak podobně, ale predtim brali snad 20 deti ze 70 přihlášených 

Online Zuzuli
3758 příspěvků moje polička 20. května 2024 10:31

Potrefenáhusa ja jsem ted sousedka Evaeva prave z tech novych developerskych ctvrti vedle sidliste. Tady se hodne spoleha na to, ze puvodni sidliste melo ty skolky na dnesni dobu predimenzovane, takze se deti zatim celkem vejdou. Vyhnulo se jim i ruseni skolek v devadesatkach, protoze tady to v te dobe bylo plne rodin s detmi a skolky byly plne. Takze ten velky narust obyvatel ted celkem odpovida tomu ubytku deti ve stare zastavbe a nejak to funguje. Diky tomu vzali i nase nespadove dite (mezi nami a skolkou na trinactce je sice jen 300 metru vzdusnou carou, ale taky silnice, ktera je hranice mestske casti) 

Ale v tech starsich castech, kde driv moc obyvatel nebylo, protoze to byly hlavne vyrobni oblasti, ktere se ted zastavuji bytovkami, je to fakt tragedie.

Jenze tohle se nemuze davat za vinu developerum, co tam ty bytovky stavi. Je to na strane mesta, aby si urcilo pravidla pro vystavbu a skolky a skolky zajistilo. Bohuzel to ale roky nikdo neresil. 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 20. května 2024 10:38

Zuzuli No tak na tu soukromou skoro koukáme z okna a i ta je narvaná.

Nová státní školka se letos otevírá U Elektry, to je těch 300 žádosti na 50 míst. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2024 10:44
Reakce na Potrefenáhusa:

Zuzuli zajímalo by mě, jestli by dcerce nadšeni vydrželo

Ale u nás těch světlých okamžiků už dost přibylo, starší teď vozí mimino na velký tatře po úzkým chodnicku okolo domu, na konci musí mimino vystoupit, starší tatru otočit a nechat segru nastoupit - jde jim to úplně skvele, ještě ji ani jednou nevyklopila, fakt spolupracujou (a pak se poperou u houpačky)

​Já ti to říkala 

Kluci si teď dobrých 15 minut hrají s miminem, taky dobrý 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2024 10:46

Potrefenáhusa no skoro to tak vypadá nadsázka samozřejmě, ale jinak si to neumím vysvětlit, proč je tady málo prvňáků. 

Nové velké developerské projekty se tu staví, ale ne přímo u nás, takže to ovlivňuje jiné školy v okolí.

Offline Jimik
příspěvků moje polička 20. května 2024 10:48

Zuzuli Že radnice zaspala je nad slunce jasnější, ale třeba náš developer tu školku radnici nabízel a ona ji nechtěla, tak je soukromá. 
A taky platil nějaké miliony jako příspěvek na výstavbu té školy (otevřela se loni) a školky U Elektry. Každopádně na tuhle novou infrastrukturu připadá asi 15 developerských projektů jen v nejbližším okolí a další jsou ve výhledu. Takže naprosto nedostačuje.

Musím říct, že až teď s dítětem si uvědomuji jak ta Solidarita, kde jsem vyrostla, byla geniálně vymyšlená. Všechno v dochozí vzdálenosti včetně veškeré infrastruktury. 

Online Zuzuli
3758 příspěvků moje polička 20. května 2024 10:49

Jimik tak zrovna tam, u te soukrome, se krom toho vezaku, co se uz zacina stavet, resi jeste dalsi dve bytovky na zapadni strane u psi loucky. Byty v oblasti se prodaly rychle, tak proti puvodnim planum zastavenosti, co jsem je videla poprve snad v roce 2017, jeste pridavaji dalsi domy. Ale skolka dalsi uz nebude. 

Online Potrefenáhusa
38786 příspěvků moje polička 20. května 2024 10:49

Evaeva podle mě je u nás spousta toho řevu už preventivniho a obrannýho, ale rasí ji furt dost 

ale naštěstí je malý dite takový bytelny a stabilní

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2024 10:50

Zuzuli já mluvila o škole kam jde syn, ta je spádová pro dva rondely. Spousta lidí tu fakt zůstala, bydlí v bytech po rodičích (nevím, kde jsou ti rodiče ) nebo prostě bydlí poblíž. Ale samozřejmě se sem lidi stěhují a zase se stěhují pryč.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2024 10:52

Jimik já myslím, že všechna sídliště jsou dost prorodinná. Tady z toho MČ taky těží. V devadesátkách se většinu školek podařilo udržet a díky tomu můžou tady do školek i malé zuzuli

Online Potrefenáhusa
38786 příspěvků moje polička 20. května 2024 10:54

Jimik mne přijde i sileny, ze celá Praha 9 má snad jen 5 (elektra je teda asi 6.) základních škol, z toho 3 jsou nahoře na proseku...já tady porad za ten návrat do Prahy tak lobbuju, ale tohle je fakt pekelný 

Online Zuzuli
3758 příspěvků moje polička 20. května 2024 10:54

Tak mi volala pani vedouci skolkove jidelny, ktere jsem posilala email, ze se mam zitra rano za nimi zastavit a i spolu s kucharkou domluvime stravovani dcerky na dalsi dny. Ze ji klidne neco rozmixuji a nejak do dame dohromady. 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 20. května 2024 10:55

Zuzuli Já vím, je tu kolem toho docela mela. Stávající obyvatelé na developera docela dost tlačí, občanská sdružení, jednotlivá SVJčka, o Rosale a dalších plánech developera víme. 
Teď se tedy hlavně tlačí na radnici, aby aktualizovala  demografickou studii a začala konat, protože do té školky koneckonců ještě "nemusí", ale se základní školou to bude totéž v bledě modrém.

A to ani nemluvím o tom, co tu chce postavit Metrostav. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. května 2024 10:56

Zuzuli Mne by zajimalo, jak je to u nas. Jsem taky z MC Praha 9. Kdysi jak pises vyrobni cast, proste periferie, za nami pole louky. A za posledni roky tu vyrostla nova sidliste. Jako bydleni je to hezke, vedle zameckeho parku a rybniku a i skola se pristavela. Ale to nemuze stacit. 

Offline Karja
44608 příspěvků moje polička 20. května 2024 11:10

Evaeva jo, já myslela, že je to všeobecné pravidlo,že předškolák má vždycky přednost, spádový, nespádový....

Offline Karja
44608 příspěvků moje polička 20. května 2024 11:12

Potrefenáhusa Zuzuli

Malamala tuto sobotu: "Mami, a proč ty nemáš tři díťata?"

"Protože už tak mám hodně práce, zlobíte  a to bych třetí mimino teda už nezvládla."

"Ale to třetí by nezlobilo!"

Offline Jimik
příspěvků moje polička 20. května 2024 11:25

Jos Jestli mluvíš o Kejřáku (?), tak tam pravé zavřeli v Nademlejnské soukromou školku a rodiče se to dozvěděli až po uzavření elektronického systému přihlašování do státních MŠ na Praze 9. Tady je to boj všude. Z mého pohledu je škoda, že Hloubětín za Kbelskou už není Praha 9, takže byť to máme přes silnici, šance se tam jako nespádoví dostat je nulová. Chjo...

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. května 2024 12:12

Jimik Ne tohle jsou zrovna Cakovice