Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38786 příspěvků moje polička 20. května 2024 12:36

Karja třeba by to třetí fakt nezlobilo  nebo by ti to bylo jedno

Online Zuzuli
3758 příspěvků moje polička 20. května 2024 12:42

Potrefenáhusa myslim, ze nadseni by ji asi preslo, kdyby zjistila, ze me uz nema sama pro sebe. Vcera vecer pri usinani mluvila o tom, jake to bude, az budeme mit to miminko. Tak ji rikam, ze kdybychom meli miminko, tak ja bych s ni nemohla kazdy vecer byt v pokojicku, nez usne. Ze by musela usinat s tatinkem. Tak prohlasila, ze tatinek bude uspavat sestricku a ja budu s ni

Ale je to ted porad. Den co den. Treba kdyz jedeme okolo Motola, ona vi, ze se tam narodila. Tak se pta, jestli by se tam nemohla narodit i jeji sestricka nebo bratricek. Nebo "mami, az se mi narodi sestricka nebo bratricek, tak mu dam tuhle hracku/budu vypravet pohadky".

Offline Mohučanka
7357 příspěvků moje polička 20. května 2024 12:47
Reakce na Jimik:

Zuzuli Závidím, že už znáte výsledky přijetí do MŠ. Na Praze 9 budou až 29.5. Tak jsem pořád v napětí. 

​Kam chcete jít? Já jsem koukala na naše nejbližší základky a letos je situace o moc lepší než loni. Na obě vzali všechny spádové děti a na jednu z nich i nespádové se sourozencem, zatímco loni losovali z 124 spádových 96 "šťastlivců".

Edit: tak jsem to dočetla až do konce. Na Praze 14 se nespádový nedostane nikam...Já ani nepočítám s tím, že bych mladší dceru dala do školky u nás, protože by se nedostala dřív než jako předškolák.

Offline Mohučanka
7357 příspěvků moje polička 20. května 2024 12:58
Reakce na Zuzuli:

Jimik ta devitka je asi hodne zoufala. Ja v praci nedavno koukala na jeden projekt, co se tam ma zacit brzo stavet a docela jsem zirala, jaka obrovska vystavba bytovek je mezi Kolbenovou a Podebradskou, ale skola a skolka zadna. A ta jedna, co tam postavil developer u vozovny Hloubetin je malicka a jeste soukroma se skolnym okolo patnactky mesicne.

​Ano, já jsem v této oblasti starousedlík, a co se děje v posledních 10 letech nemá obdoby

Školu postavili loni novou U Elektry, ale je malá letos losovali ze 110 spádových dětí 90, což znamená 30 prvňáků do tří tříd

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2024 13:06

Zuzuli já jsem prý taky hrozně stála o sourozence. Naši druhé dítě chtěli, ale dlouho to nešlo, potraty,... To muselo být pro mamku hrozně náročné. Ségra byla poslední pokus prý.

Offline continuity
42951 příspěvků moje polička 20. května 2024 13:09

Evaevanaše byli dvě a taky jsme to měli jednu dobu hodně na talíři. Muž to uzavřel slovy: někdo musí být poslední.

Offline DruI
5574 příspěvků moje polička 20. května 2024 13:14

Zuzuli No, třeba by ji to nadšení nepřešlo. Ta naše taky ještě pořád prohlašuje, že brácha byl nejlepší dárek k narozeninám, co kdy dostala ;o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2024 13:29

continuity kluci si vystačili, ale teď už se několikrát ptali, jak to, že už nechceme další miminka ale předpokládám, že nejmladší nám jednou vyčte, že je pořád sám zatímco kluci se mají vzájemně. No odkážu ho na tatínka

Offline Myrtila
5315 příspěvků moje polička 20. května 2024 13:29

Karja Tyjo, to taky koukám, že u vás přespolní předškoláci mají přednost. U nás má dvouletý místní víc bodů než přespolní předškolák, jsme vesnice s jednou školkou. 

Offline Karja
44608 příspěvků moje polička 20. května 2024 13:36

Myrtila ty jo, jako, tak to nechápu proč. Je to situace na kterou si stěžují i učitelky...myslela jsem, že je to tak dané prostě někde v zákoně. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2024 13:38

Karja pokud mají spádovou školku jinde, tak je musí vzít ta jejich, resp. jim úřad někde musí zajistit místo, když je předškolní rok povinný. Tak leda, že by u nich bylo málo míst a měli nějakou dohodu s vámi A nebo u vás zaspali a za bydliště žádné body nejsou.

Offline Jimik
příspěvků moje polička 20. května 2024 13:43

Mohučanka Já jsem juniora chtěla nechat v dětské skupině, kam chodí teď, jsou víc venku než uvnitř, je tam zvyklý a už jsme si ten denní režim nějak zaběhli. Jenže většina těch starších dětí bude odcházet, nebo to má aspoň v plánu a nechat 4 letého s nově nastoupivšími 2,5 leťáky mi nepřijde dobrý nápad, tak uvidíme jak se to utřese.

Offline letfenixa
10860 příspěvků moje polička 20. května 2024 13:44

Na Slovensku vlani dokonca zaviedli finančný príspevok pre rodičov detí, ktoré do 31.8. dovŕšia 3 roky a neprijme ich spadova škôlka. Takže mnohé mamičky sa na modrom koniku radia, ako docieliť neprijatie.

Offline letfenixa
10860 příspěvků moje polička 20. května 2024 13:46

Na našej škole je tento rok zapísaných viac prvákov ako vlani, cca o 20, takže budú 3 triedy. Predpokladám obdobnu situáciu aj na ostatnych školách. 

Kde to pozeráte, tie počty prihlásených/prijatých? U nás sa to podľa mňa nikde nezverejnuje.

Offline Myrtila
5315 příspěvků moje polička 20. května 2024 13:46

Karja Jak píše Evaeva , musí je vzít do jejich spádové školky, ne kamkoli si dají přihlášku. 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 20. května 2024 13:47

Mohučanka A ta Elektra je vůbec případ. Kapacita školky by stavebně byla na 3 třídy, ale otevírají jenom 2, protože radnice část budovy pronajala nějakému soukromému gymnáziu. Nevím na co tehdy mysleli, ale všem rodičům to přijde jako výsměch ze strany radnice.

Offline Myrtila
5315 příspěvků moje polička 20. května 2024 13:49

letfenixa A není to podmíněné tím, že to dítě nastoupí třeba do soukromé školky? Něco takového se zvažovalo tady, že by obec v případě nepřijetí tříletého doplácela rodině do ceny té soukromé školky, ale přiznám se, že nevím, jak se to dál vyvíjelo. 

Offline letfenixa
10860 příspěvků moje polička 20. května 2024 13:50

Jimik to sú nejaké malé škôlky. 

Tá, do ktorej L. chodil, má 9 tried. Väčšina škôlok v meste má okolo 6 tried.

Offline Potrefenáhusa
38786 příspěvků moje polička 20. května 2024 13:51

letfenixa naše skolka má zveřejněny anonymní seznam přijatých/neprijatych 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 20. května 2024 13:54

letfenixa no, pak je tu ještě jedna, která má 12 tříd a nepříliš dobrou pověst. Resp. velmi záleží do jaké třídy se dítě dostane. Jinak školky spíše menší.