Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2024 23:17

Mohučanka to víš, že jo! Užijte si s malou volno.

Offline Pinot Noir
29848 příspěvků moje polička 21. května 2024 00:41

Mohučanka Ríša jede v pondělí, jsem zvědavá, jak to (oba) zvládneme.

K úkolům: u nás se dělají až kolem osmé, ze školy přicházíme každý den o půl šesté, pak trampolína, Lego, kreslení, večeře u tabletu, pět rvaček s Viktorem, nájezd na tátu, který dorazí mezi šestou-sedmou, moc prostoru už tam není...

Online letfenixa
10860 příspěvků moje polička 21. května 2024 01:55

Mohučanka a naši prváci ešte ani 8+7 nemali, celý 1.rok počítajú do 20 bez prechodu cez desiatku toto som sa dozvedela na tristvrterocnej porade, a už som ho také príklady skúšala, lebo som to nevedela.

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 21. května 2024 07:38

letfenixa ja vubec nevim, co se syn v prvni tride ucil. A i ted mam jen dost mlhavou predstavu, kdyz kontroluju ukoly. Prijde mi, ze to s ucenim moc neprehaneji. Porad nekde trajdaji nebo nacvicuji na nejake vystoupeni. Vyrabeji rekvizity, uci se kvanta replik, ale jestli jim zbyde cas i na matiku a cestinu, moc netusim. No asi jo, protoze ty sesity s ukoly se v prubehu roku upgraduji z prvniho na treti dil, ucitelka obcas posle nejake knihy domu, ze uz maji hotovo. Ale nevim, jestli bych si nemela nekde zjistit, co treba maji druhaci na konci roku umet? A da se vubec z tech ramcivych planu neco zjistit? Jakoze treba, ja nevim, druhak ma umet scitat pod sebe a poznat prvni tri slovni druhy

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. května 2024 07:45

Pinot Noir no jo, u nás už musí být v osm v posteli. No jsem zvědavá, úkoly se nám do denního režimu moc nehodí

Offline Makara
3634 příspěvků moje polička 21. května 2024 07:47

Gatita fakt to potřebuješ vědět? Já měla celou školní docházku děti jen mlhavou představu a všechny se dostaly na vysokou...

Offline Pinot Noir
29848 příspěvků moje polička 21. května 2024 07:47

Evaeva no, nám taky vůbec

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 21. května 2024 07:57

Makara obcas zpanikarim, ze se malo zajimam. Jinak mi samozrejme vyhovuje, ze to bezi samospadem.

Offline Makara
3634 příspěvků moje polička 21. května 2024 08:37

Gatita víš co, kdyby na té škole bylo něco zásadně v nepořádku, tak se o tom bude mluvit. Pokud se děti účastní olympiád, soutěží, dostávají se na střední, tak je to asi jedno, jestli se nějakou dovednost učí v první nebo druhé třídě.

Online letfenixa
10860 příspěvků moje polička 21. května 2024 08:48

Gatita na Slovensku sa preberá strašne málo, keď som zacala učiť, deti prišli z 1.stupňa s vedomosťami, ktoré teraz preberame v 5.triede. naši prváci rozhodne netrajdaju ani nenacvicuju, fakt sa učia, ale zas aj zo škôlky prídu oveľa menej naučení ako dávnejšie. L.triedna povedala, že až v apríli je trieda taká, ako bola naucena, že ju máva v októbri. Jeden L.spoluziak ide prepadnúť, alebo je v hre ešte aj špeciálna škola. 

Online letfenixa
10860 příspěvků moje polička 21. května 2024 08:52

Gatita keby L.nebyval chorý, ani neviem, čo sa učia. Úlohy mal za celú dobu asi 5-x.

Offline Garfie
28512 příspěvků moje polička 21. května 2024 09:13

letfenixa Fakt? Změnily se tak osnovy? Mně se zdá, že naše děti tady v JP mají teda matiku dost nabušenou, syn teď v 6. třídě probírá pravděpodobnost, já si teda myslím, že jsme se ji učili až později? Ale možná si to už jen nepamatuju...

Online letfenixa
10860 příspěvků moje polička 21. května 2024 09:28

Garfie osnovy sú zmenené úplne, niekedy sa zdá, že to ťahali z klobúka. Kombinatorika, štatistika a pravdepodobnosť je zaradená v každom ročníku, aj fin.gramotnosť, s postupne sa zvysujucou náročnosťou. 

Offline 711990
18314 příspěvků moje polička 21. května 2024 09:30

Garfie tyjo pravdepodobnost jsme urcite meli az na vyssim gymplu

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 21. května 2024 09:35

711990 myslim, ze jsme se to ucili 2x Urcite nekdy na konci gymplu, ale mam dojem, ze jsme se o to otreli i na zacatku. Kazdopadne jsme ale byli uz velci, zadny prvni stupen.

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 21. května 2024 09:49

Makara vis co, mne neni uplne do skoku, kdyz vidim, kolik sikovnych deti v mem bezprostrednim okoli se nedostalo na skolu (bavime se teda o 8g, takze zadna tragedie, ale v devitce to nemusi byt lepsi). A jsou to sikovne deti, chytre, co se i pripravovaly, ne ze to sly jen tak zkusit. Ja jsem s nasi skolou moc spokojena, co do atmosfery a tak, ale nerada bych v osmicce zjistila, ze nemame zaklad. Si myslim, ze je potreba mit trochu prehled, co to dite umi. Je to mistni skola, nechlubi se zadnymi cisly uspesnosti. No neni nad to stresovat se deset let dopredu

Offline rasaNori
8831 příspěvků moje polička 21. května 2024 10:01

Gatita haha jen co jsem úspěšně nastrkala starší do první třídy, ceka nás to za rok podruhé, s tím že malý dítě vykrikuje že chce na stejnou školu jako segra, ale tam to v jejím případě vidím velký spatny   

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 21. května 2024 10:02

rasaNori proc?

Offline Karja
44609 příspěvků moje polička 21. května 2024 10:14

GatitaJá si myslím, že pak můžeš v osmičce dohnat hodně přípravným doučováním, pokud budeš mít pochybnosti. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. května 2024 10:16

Gatita já myslím, že dneska ty rámcové programy nevypadají tak, že se dočteš, že v první třídě má umět sčítat přes desítku, v druhé psát tvrdé y po r,... jsou mnohem volnější. Každá škola si je dělá podle sebe. Což je právě prý problém ve vztahu k těm přímačkám, protože to klidně nemusí mít vůbec probrané a bude to odpovídat RVP.