Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Jimik
příspěvků moje polička 22. května 2024 00:20
Reakce na letfenixa:

A už sme dali jednu 20-minútovú prechádzku po oddelení

​To je báječné, že se malý tak pěkně zotavuje.

Offline Garfie
28513 příspěvků moje polička 22. května 2024 02:58

letfenixa Samé super zprávy! (a ta kytka v jiném vlákně je taky )

rasaNori Hele a jakej je ten ostravskej Porg? Spíš ještě teda jestli máš nějaké kontaky mezi staršími dětmi. Rodina jedné zdejší kamarádky dostala nabídku na práci v Ostravě, vybírají mezi Ostravou a tuším Oregonem v USA. Mají dvě děti, 5.+7. třída...ale holky chodily do školy v USA, Tokyu a Soulu, přijde mi, že ta Ostrava bude velká změna, pro celou rodinu. Ode mě pochopitelně chtějí nějaké vyjádření, protože jsem jediná Češka, co znají.

Online rasaNori
8831 příspěvků moje polička 22. května 2024 06:06

Garfie jj, na gymplu má děti kamarád, a spokojený je hodně. No a nebo mají variantu zdejší TOIS, ale tam je vysoké školné, i kdyz vyuka ciste v aj. Víc tu toho není. 

Offline continuity
42960 příspěvků moje polička 22. května 2024 07:44

Garfie mit já výběr mezi Oregonem a Ostravou, tak vůbec neřeším, co je pro mě velká změna a začínám rovnou balit. Do Oregonu.

Už jenom ta příroda.

Offline Garfie
28513 příspěvků moje polička 22. května 2024 08:18

continuity Tak víš co, oni žijí v USA trvale, ale ona je Rumunka a po letech v Americe a Asii se jí asi po Evropě trochu stýská, hlavně ji láká, že by to měla blíž k rodičům...to je asi nejsilnější motivace. Ale já jí rovnou řekla, že to asi nemá význam, být to Praha, tak možná.

rasaNori Díky moc, i za kontakt, předám a uvidíme. :-)

Offline continuity
42960 příspěvků moje polička 22. května 2024 08:56

Garfie no přesně, být to alespon Praha, i když spojení do Bukurešti je taky vselijake, ale z Katowic nelita přímo nic. 

Já teda nechci podceňovat multikulti pospolitost v Ostravě a nikoho se dotknout, ale vzhledem k tomu, že jsem tam byla osobně svědkem jak Pražák málem dostal kvůli nerozuměni, které nezavinil, na budku, tak bych to asi důkladně přezkoumala i z tohoto pohledu.

Ale třeba mají Rumuny rádi, to nevím. 

Offline Karja
44609 příspěvků moje polička 22. května 2024 09:01

continuity Třeba nemají rádi z cizinců jen Pražáky:-D

Garfie Zas z Ostravy je docela možnost poznat tak nějak celou Evropu, pro děti bude ta škola asi lehká, tak budou mít prostor víc cestovat. Když v USA jsou doma.

Offline continuity
42960 příspěvků moje polička 22. května 2024 09:05

Karja

To je samozřejmě možné, Slováky rádi mají. (To vím protože jsem ten konflikt urovnala pomocí slovenštiny). Ale stejně bych se tímto směrem poptala, za mě jsou jakékoliv přehnané emoce (ať pozitivní nebo negativni) vůči jinakosti špatně. 

Jinak PORG není lehký ani omylem. 

Offline Karja
44609 příspěvků moje polička 22. května 2024 09:12

continuity No myslela bych, že oproti Japonsku si musí co se týče náročnosti jedině ulehčit:), jestli ne a je to obtížnější, tak je lituju předem a jela bych do Oregonu.....no ano, blbý je, že se poptají asi Garfie to je velká zodpovědnost, poreferovat o místní xenofobii!

Offline continuity
42960 příspěvků moje polička 22. května 2024 09:27

Karjaposlední rýpnutí do původu mám za sebou 14? dní nebo tak nějak. Jako poslala jsem ho s tím kam slunce nesvítí, i když to byl šéf mého šéfa, ale tiše jsem doufala, že jsem po 17 letech dostatečně integrovaná. 

Offline Aranel
6591 příspěvků moje polička 22. května 2024 09:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. května 2024 10:56

Máme tašku

Nám se s mužem nejvíc líbila ta nová Frii of norway, pěkně řešená, nevypadá tak monstrózně, ale kapacitně je stejná, cenově příznivá, asi jí bude mít málo dětí, i když se prý kupují dost. Ale syn měl jasno, tak máme Step by step

Offline DruI
5575 příspěvků moje polička 22. května 2024 10:59

Evaeva Kde jste nakupovali? Já zrovna přemýšlím, kam půjdeme pro tašku my.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. května 2024 11:05

DruI byli jsme v Dráčkovi na Palmovce a fakt doporučuju. Mají tam úplně všechny ty známé značky, paní se nám věnovala, dobře poradila, nenutila nám velké sety, dokonce se snažila nám nabídnout loňský model v akci (stejný typ, jiná barva - neprošel)

Offline Potrefenáhusa
38793 příspěvků moje polička 22. května 2024 11:06

Já ksem se tu nechala vystresovat vyberama zakladek (a středních škol ), tak jsem tu projela místní zakladku, nemá úplně dobrou povest, kroužky celkem slaby, tak jsem to tady včera řešila, a muž rika: vždyť je to až za 3 roky....no není, už za dva!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. května 2024 11:07

Potrefenáhusa no letí to, letí.

Offline Potrefenáhusa
38793 příspěvků moje polička 22. května 2024 11:07

Evaeva a jakou mate? Kamarádčina dcera má takovou modrou puntikovanou s chameleonem, ta se mi libila moc :-) (tu teda asi nemate :-)))

Offline Potrefenáhusa
38793 příspěvků moje polička 22. května 2024 11:09
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa no letí to, letí.

​strašně rychle 

Offline Pinot Noir
29848 příspěvků moje polička 22. května 2024 11:10

Mohučanka tak co škola v přírodě? Dostáváte fotky, nebo nějaké průběžné info? Zrovna jsem psala pohledy na každý den, tak jsem si na vás vzpomněla.

Zjistila jsem, že jedou do luxusního hotelu, úplně mu to závidím! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. května 2024 11:13

Potrefenáhusa tmavomodrou s bílými tečkami (jakože vesmír), je k ní magnetická raketa, ale to si myslíme, že hned ztratí Ale líbí se mi, je nadčasová a klidně by se mu mohla líbit až do té páté třídy.