Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 22. května 2024 11:16

Pinot Noir a taky musite psat ty pohledy a dopisy predem? Ja ted vypotila 3 a dalo mi to dost zabrat, do budoucnosti se nepise uplne snadno:)

SvP nas ceka za 14 dni a tesime se vsichni. Syn ty skolni akce bezmezne miluje, az me to prekvapuje, protoze je dost introvertni a tak. No a my rodice se tesime, jéje

Offline Potrefenáhusa
38793 příspěvků moje polička 22. května 2024 11:17

Evaeva tu znám :-) to je pěkná aktovka 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. května 2024 11:20

Gatita já se na psaní taky chystám, a přesně, co mám jako psát? Mamka říkala, že se to dělalo vždycky, i na tábor nám psala třeba jeden, dva pohledy dopředu. Ono to trvá než něco dojde.

Syn bude pryč jen 4 noci. Jsem zvědavá, jak to zvládne. Nejede žádný z jeho velkých kamarádů, ale on se hrozně těší. No já se ani moc netěším, protože tu tím pádem budu mít na krku mladšího. 

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 22. května 2024 11:23
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa tmavomodrou s bílými tečkami (jakože vesmír), je k ní magnetická raketa, ale to si myslíme, že hned ztratí Ale líbí se mi, je nadčasová a klidně by se mu mohla líbit až do té páté třídy.

​Tu máme taky, magnetický obrázky se ani nehnou, syn má pořád oba :) a přesně jsem doufala že si vybere tuhle, že si mi bez rakety zdá velmi nadčasová. Dostal na výběr jakoukoliv a okamžitě sahnul po týhle.

Offline Pinot Noir
29848 příspěvků moje polička 22. května 2024 11:25

Gatita můžeme je poslat i přímo tam, ale zvolila jsem možnost předat je učitelce předem.

Měli jsme napsat čtyři a nevím, jestli jim je dají po - čt, nebo út - pá, tak jsem psala tak velmi neurčitě, no taky jsem se trochu zapotila.

Jsem zvědavá, kolik se vrátí domů ponožek, tepláků, triček... Radši jsem přiobjednala spodní prádlo z Lidlu, aby si měl po návratu co obléct.

Offline Karja
44609 příspěvků moje polička 22. května 2024 11:32

žluťásek Teda a myslíte že je menší než nebo větší než ty superlehké od topgalu ENDY - ty mám vyhlídnuté já. Nemáte přehled takhle z hlavy? Evaeva 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. května 2024 11:33

žluťásek nám nabízela ještě takovou modrou s trochou zelené, skoro o 1000 levnější. Jako nebyla tak hezká, ale nevadilo by mi, kdyby si jí vybral

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. května 2024 11:34

Karja to bude stejné, všechny mají okolo 20l. Hele ale koukni se na ty frii, cenově jsou jako Topgal, ale na zádech sedí mnohem lépe.

Edit: tak zrovna tenhle Topgal jsme zkoušeli. Velikostně je to stejné. 

Offline Karja
44609 příspěvků moje polička 22. května 2024 11:36

Evaeva Děkuju, neznám tu značku, podívám se. Mně se na těch Endy nelíbí, že mi přijdou až moc dětské. Díky. A ty topgaly jsem si porovnala u segry, má dva modely a jeden je teda výrazně menší, asi opticky bych řekla, než litrově. 

Edit: Vážně? mně přijde ta friia mnohem větší, i tam píšou 20- 25l...no budu to muset nějak prozkoumat ještě:D

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 22. května 2024 11:40

Karja je tam rozdíl asi dvou cm, to nebude hrát žádnej rozdíl. 

Step by step 20*28*41

Topgal 19*28*39

Já jsem chtěla jednu hlubokou kapsu na všechno, aby nemusel hledat ve třech různých. Ta Step by step když se nahoře stáhne šňůrkou, tak nepůsobí tak objemně. Topgal nepůjde utáhnout, bude to pořád široká taška co jde jakoby daleko dozadu jestli chápeš jak to myslím. 

Ale jsou to drobnosti, vyberte co se bude líbit a sedět dceři. Ty odlehčený jsou myslím v pohodě všechny.

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 22. května 2024 11:41

Evaeva jo ta byla o litr levnější už loni, asi nějaká nepovedena edice, nikdo ji nechce ani se slevou

Online notna
9414 příspěvků moje polička 22. května 2024 11:43

Garfie Pokud je ta rodina znalá poměrů a situace v Rumunsku, tady by to pro ně nebyl kulturní šok. Dřív bych taky nechápala, jak může někdo, kdo není z východního směru, se dobrovolně stěhovat k nám. Ale poslední dobou narážím na příběhy, kdy jsou tady cizinci spokojení. Nedávno jsem trochu poznala rodinu jednoho anglického vojáka vyšší šarže a ten bydlel s rodinou už pár let nedaleko Brna, děti chodily do školy v Brně a těm se hodně nechtělo stěhovat zpět do Anglie. Byli v ČR moc spokojení. Předtím žili i v jiných zemích Evropy. Ale tady chtěli zůstat. Nevím, jestli se jim to podařilo, protože já se účastnila ze strany pronajímatele domu, kde bydleli a ten dům šel do prodeje, oni se stěhovali jinam.

A pak jedné známé syn chodí do třídy a kamarádí se s Američanem. Rodiče se přištěhovali sami od sebe, vybrali si z Evropy Brno. Jsou tu přes 10 let, tuším. Ti to udělali, protože nebyli v USA spokojení. Dle jejich slov tady máme větší svobodu, dobré zdravotnictví, bezpečnost. Děti chodí do českých škol.

A pak zrovna včera jsem mluvila s paní, která má vazby na International School of Brno a tam právě jsou většinou děti rodičů, kteří jsou tady kvůli práci a to prostředí je hodně mezinárodní. Jsem si při tom vzpomněla na tebe, protože paní mi líčila, že se účastnila jejich nějakého dne, kde rodiče vařili jídla své země. Říkala, že tam byla zastoupena Korea, Indie, Amerika a další.

Nejsem znalá poměrů v Ostravě, ale vzhledem k průmyslu tam, bych to zkusila prozkoumat, jaká je tam komunita cizinců a možnosti školství apod. Pravda ale já jsem ten typ, kdy blízkost rodiny by byla pro mne asi velkou prioritou.

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 22. května 2024 11:45

Evaeva ja tam psala porad dokola to same. A do jednoho dopisu jsem vkopirovala i nejake kreslene vtipy, uz jsem fakt nevedela co. 

U nas, kdyz jeden odjede, snizi se mira napeti, stresu a hluku o 99 %. Taky muzem neco v klidu podniknout jen s mladsim, oni jsou ted v hodne blbem veku na to, aby jim sedla spolecna aktivita. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. května 2024 11:46

Karja ta frii působila na zádech nejmenší, i se mi líbilo, že by šla jako batůžek na výlety. Ale dětská je taky. Tenhle Topgal je mohutný, řekla bych, že působí i větší než ta Hama, ale objem mají všechny podobný. Topgal má i nějakou řadu pro prvňáky, ty jsou menší, ale to jsme nechtěli, za dva roky zase kupovat další tašku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. května 2024 11:48

Gatita no jasně. Kluci si právě vyhrají spolu, na hřišti i doma. Třeba když dlouho uspávám mimino, tak ve dvou si poradí, když je tu jen mladší, musí být na tv nebo se mnou v ložnici, protože sám se bojí. Ale hluk je ve dvou mnoho větší, to jo.

Já píšu jen pohledy, tiskacím, tak spoléhám, že se tam toho moc nevejde.

Offline Karja
44609 příspěvků moje polička 22. května 2024 11:52

Evaeva Tak na to se podívám, tu řadu pro prvnáky jsem asi nenašla..žluťásek Mrknu na všechny informace. Zkoušet to nebudeme,dcera by si stejně vybrala tu, co se jí nejvíc líbí a kdoví kam bychom musely jet aby byl výběr. Naštěstí ona není žádný drobek ani do výšky ani do šířky zad, takže to není tak limitující. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. května 2024 12:15

Karja já jsem myslela, že menší je ta bebe a Didi, ale dle objemu jsou stejné, tak je to asi jen optický klam My je ani nezkoušeli.

Offline continuity
42960 příspěvků moje polička 22. května 2024 13:54

Na ty dopisy na tábory jsem jeden rok psala pohádku na pokračování. Byly tam jeden rok obě a napsat 14x něčeho, to se fakt nedalo. 

Offline dzizisketa
8943 příspěvků moje polička 22. května 2024 14:58

Teď jsem si na fb obce, kde jsem vyrostla, prošla hodnocení úspěšnosti žáků místní základky. Za mého dětství tam byl jen první stupeň, letos končili první deváťáci. A průměrné hodnocení výsledků v páté a deváté třídě jsou výrazně nadprůměrné, zvláště v matematice a v angličtině. Na normální vesnickou základku překvapivě dobré.

Offline Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 22. května 2024 16:35

Pinot Noir nedostáváme vůbec nic, kromě zprávy, že dobře dojeli. Až si říkám, jestli neexistuje nějaká tajná aplikace, kam paní učitelka dává fotky, a o které my nevíme, protože jsme nebyli na třídní schůzce ke škole v přírodě...

Mohla bych jí napsat, ale zas nechci prudit...Beru to, že žádné zprávy = dobré zprávy. Na druhou stranu mi to v dnešní době přijde trochu zvláštní.

Pohledy jsme taky psali