Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38793 příspěvků moje polička 25. května 2024 11:00

Evaeva jo, je to narocny se tím prohrabávat, taky nenakupuju po jednom kuse 

Mrakoplas Jj, i mi přijde, ze ty starší děti nosej to oblečení dyl a víc to znicej, tak už je to náročnější to z druhy ruky poshanet než na mimina 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 25. května 2024 12:09

Evaeva Já jsem teď měla štěstí a nakoupila na vinted asi 20 ks dětskýho oblečení najednou, všechno hezký a zachovalý. Ale je to dost rarita, a přesně, vyzobávat trička po jednom fakt nechci.

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 25. května 2024 12:57

Vymyslela som, že zoberieme von karimatku a deku, a pôjde si dieťa polezat do prírody. Mám ešte tú buginu spred 2 rokov, ale nejde do úplného lahu. Existuje nejaká do rovna?

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 25. května 2024 13:04

letfenixa myslím úplně do rovna jde Valco, budou vědět Zina nebo Mohučanka myslím. Ten bys asi snadno sehnala i z druhé ruky. Váš malý lehký chlapeček se do něj myslím docela ještě vejde.

Offline Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 25. května 2024 13:27

letfenixa jo, valco jde sklopit do rovna. Ten náš je do 20 kg, ale pokud potřebuje mít L. i natažené nohy, tak to mu budou padat. Ten náš má od hlavy ke konci opěrky na nohy 85 cm. Taky není úplně 100% rovný, tedy když byly holky mimina, tak se vešly na to rovné místo, ale tam, kde navazuje ta opěrka na nohy, je to jakoby trochu zvednuté, čili to dělá hodně, hodně rozevřené V. 

Nebo by musel ležet a mít v kolenou pokrčené nohy směrem dolů, což nevím, zda je (pro něj) bezpečné, příjemné, a vlastně i možné.

Nešlo by si v nějakém obchodě s rehabilitačními potřebami půjčit "kočárek pro větší děti? Když jde půjčit polohovací postel, vozíček, a tak, možná se půjčují i takové kočárky? Vůbec teda nemám zkušenost, napadlo mě to teď.

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 25. května 2024 15:11

Mohučanka môžem sa opýtať, dobrý nápad. 

Alebo ešte počkám po MR, budeme vedieť viac. V pondelok naň ideme, potom budeme čakať na výsledky a potom kontrola na otropedii.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. května 2024 16:05

letfenixaještě by šla samodomo verze. Dát delší prkno na to Valco a na to karimatku. Nosnost bych tolik neřešila, pokud koupíš nějaký na dojetí, chvíli vydrží. Držím palce, jsou to starosti teda.

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 25. května 2024 18:23

Už som pozrela Valco na koniku, nosnost do 20 kg je u nás ešte na dlho , tá bugina, čo máme, je do 15 a dosť vrzga.

Mohučanka nohy nemusí mať rovno, má nimi hýbať, aj rukami.

Inak túto noc sa prvýkrát začal dvíhať do sedu, hneď ma to zobudilo.

Evaeva keď sme mali balkonovy kočík, presne sme tam mali dosku, ale vôbec neviem, kde sa podela

A hrá sa s lehom a mňa ten minecraft totálne nebaví

Aspoň úlohy robievame.

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 25. května 2024 19:49

Ešte som našla TFK joggster x, má rovnaký lah, ale dlhší ako valco. Nemala ho Pinot Noir ?

Offline Pinot Noir
29849 příspěvků moje polička 25. května 2024 19:54

letfenixa ne ne, my měli Baby Jogger, korýtkový, pro tedy vás nepoužitelný. 

Offline Zuzuli
3758 příspěvků moje polička 26. května 2024 10:59

Poprve v zivote jsem dostala ocr. Pracuju ve firme, kde jsem historicky prvni zamestnanec, co to ocr ma. Mohl by mi, prosim, nekdo dat navod pro blbce, co se s tim papirem dela? Odnesu ho do prace a zamestnavatel ho posle na socialku? Musi byt fyzicky a nebo staci naskenovat a original archivovat? Dekuju

Offline Zuzuli
3758 příspěvků moje polička 26. května 2024 11:03

A jeste jedna vec. Kdyz mam to ocr, nemusim byt jako na nemocenske stale pritomna v byte? Dcera ma ten zanet kycelniho kloubu, rada bych s ni aspon chodila na prochazky s kocarkem (pokud teda prestane rvat, ze je velka a do kocarku nechce ) . Do skolky nechodici nemuze, ma narizeny klidovy rezim

Offline Vari
2219 příspěvků moje polička 26. května 2024 11:10

Zuzuli Ja v tom taky tapala, nikdy jsem nebyla ani na nemocensky. Papir ti vystavi pediatr, jednu cast vyplnis ty, druhou zamestnavatel a ten to pak posle na socialku. Doma bejt nemusis :-).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2024 11:13

Zuzuliřvaní, že je na kočárek velký jsme měli taky. Ale po jedné cestě už mu to nepřišlo jako blbý nápad a chtěl vozit furt

Jak je dceři? Máte nějaké vyhlídky?

Offline Zuzuli
3758 příspěvků moje polička 26. května 2024 11:15

Vari jsem rada, ze v tom nejsem jedina. Ja dostala u pediatra papir, kde jednu stranu vyplnil on a druhou ja. Moje inicialy, inicialy ditete a cislo uctu. Nic, co by mel vyplnit zamestnavatel, tam neni. Tak ja to asi zkusim poslat mailem do prace a ucetnimu a ten snad bude vedet, co s tim

Offline Zuzuli
3758 příspěvků moje polička 26. května 2024 11:20

Evaeva uz ji to moc neboli, bezne cinnosti jako treba oblekani je bez revu. Ale stoji jen na jedne noze, vsude ji nosime. I kdyz pri chuzi jsem ji uz taky pristihla. Nebo skace po jedne noze ve ctvrtek mame kontrolu, snad to bude dobre. Snazim se ji udrzet v klidu, ale je to boj. Proto trochu spoleham na ten kocarek.

Jen je chudak, ze prijde ve skolce ted v pondeli o vylet do botanicke a pristi pondeli o celodenni vylet do zoo. 

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 26. května 2024 11:23

Zuzuli teď je jen první půlka papíru, druhou část dostaneš u ukončení. Přední část toho prvního listu výplní lékař, druhou část vzadu ty. Tam uvadis, kdo je s malou doma a kam chces poslat peníze. Kdyby některý den zůstal s dcerou doma někdo jiný, můžeš jít do práce a vyznacis tam, které dny jsi pracovala (to je myslím si na tom druhém listu, nejsem si jistá). Jednou se i můžete vystřídat, jakože třeba tři dny jsi na OČR ty, zbytek manžel.

Ven můžete neomezeně. 

Platí se prvních devět dní včetně víkendů, zbytek už jsi doma zadarmo a funguje to jen jako omluvenka z práce.

Offline Zuzuli
3758 příspěvků moje polička 26. května 2024 11:23

Evaeva ale pozitivni na te situaci je to, ze jak jsem s ni uz treti den zavrena doma, tak jsem s muzem vcera konecne dovybalila posledni krabice ze stehovani. Takze dneska na nase mesicni vyroci v novem byte tu konecne neni ani jedna jedina krabice a je tu uklizeno.

Jo a taky jsem s ni byla v patek na nakupu a poprve v zivote cely nakup sedela v kosiku a nezdrhala. Uzasny to bylo

Offline Zuzuli
3758 příspěvků moje polička 26. května 2024 11:24

žluťásek dekuju

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2024 12:04

Zuzuli těch výletů je škoda. Ale třeba bys mohla jít s ní, jestli o to teda stojí(š). Hlavně, že to vypadá dobře a bude brzy fit. Udržet klidový režim je nadlidský úkol.