Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 26. května 2024 23:34

Karja branit mu nebudu, kdyz konecne o neco projevil zajem, tak mu to nezatrhnu. Ale vis co, ti kluci jsou u nas na vesnici do toho zazrani, trenuji, chteji vyhravat. Syn je takovej vlaznej, nema rad fyzicky kontakty, nerad nekam pravidelne chodi, no tak snad to pro nej nebude nejaky reputacni riziko, chodi tam spoluzaci. 

Offline Potrefenáhusa
38793 příspěvků moje polička 26. května 2024 23:35

Vari a cos vybrala? Tady je akorát keramika ve školce. A ještě chodíme do sokola 

Offline Pinot Noir
29849 příspěvků moje polička 26. května 2024 23:35

Evaeva a jo, to je fakt, nám do desáté zbývá pořád spousta času.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2024 23:38

Pinot Noir já věřím, že až se ten první rok zaběhneme, taky už to půjde líp i s dřívější večerkou. (Tady v družině v pět už nikdo nebude, to je jako ve školce, ve čtyři už je mladší poslední a u staršího je pět dětí)

Offline Pinot Noir
29849 příspěvků moje polička 26. května 2024 23:47

Evaeva u nás je to tak, že buď do družiny nejde vůbec, tj. přideš pro něj ve tři, nebo jde a pak je tam do pěti, protože je na nějakém kroužku. Družina bez programu vlastně neexistuje, vždycky je v nějakém kroužku. Pokud potřebuješ vyzvednout mezi třetí a pátou, musela by ses předem domluvit, zvonit tam, přerušíš jim líhnutí motýlů nebo sestavu capoeiry, no prostě je to opravdu jen výjimečně a očividně to není úplně vítané.

Viktor ve tři vždycky spí, takže já mám vyřešeno.

Offline Vari
2219 příspěvků moje polička 26. května 2024 23:58

Potrefenáhusa Robotiku, anglictinu a chci jeste sport, takze nejspis gymnathlon. Mala chtela na tanecky, ale jenze ty pristi rok nejsou a v dobe robotiky tam nic vhodnyho neni, tak na ni budou chodit oba.

Offline Karja
44612 příspěvků moje polička 27. května 2024 00:12

Gatita Hele fakt uvidíš, že takovej tam není každej. Jeden můj synovec to taky žere, furt to žerou všichni, sambo tam občas jezdil s holkama a říkal, jak ti trenéři křičí...no jako bylo to dobrý, nebylo to přehnaný nijak a moc jim to teda ani nešlo ve výsledku:-D A fakt tam jsou i ti vlažní kluci, i kluci co jim to moc nejde. Jako ten fotbal je strašně spopularizovaný asi reklamou a všim tim okolo, ale myslím si, že ne nadarmo to ty kluky baví, nějakej duvod to mít musí. Já mu přeju, at ho to baví, synovci se tím hodně zabaví, protože ten jeden vlastně si chodí někam kopat každej den nebo k němu přijde kamarád, i když nemá trénink, myslim, že je to jeden z mála způsobů jak ty děti zabavit samostatně.

Offline Karja
44612 příspěvků moje polička 27. května 2024 00:15

Pinot Noir No on Viki moc nemluví vid, když se mu děje bezpráví? Protože my jí znehybnili, ale pusa zavřít nešla a nebylo to hezký! Navíc má zas rozšířenej novej repertoár od posledně....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. května 2024 00:16

Pinot Noir to je dané tou školou no. Tady mají program v družině cca od 13 do 14, pak chodí ven a pak jsou asi ty kroužky/volná zábava. Já se právě obávám, že mimino bude spát od 11 do 14 jako kluci. Akorát že bych je ráda před tím dostala domů, zatím moc nevím jak

Offline Pinot Noir
29849 příspěvků moje polička 27. května 2024 00:22

Evaeva uvidíš, no. Jako jsou to manévry i se dvěma, natož s miminem k tomu.

Offline Pinot Noir
29849 příspěvků moje polička 27. května 2024 00:27

Karja to asi záleží na klubu, tady ve Kbelích je vyhlášený fotbal pro tyhle nejmenší, a je to masakr, dvakrát týdně trénink, plus soboty zabité pro celou rodinu zápasy, interní boje a tlačenky, soutěživost rodičů, mně to zní úplně děsivě. Ríšovi jsem to rozmluvila, on je taková umělecká duše a chtěl tam jen kvůli spolužákovi. Nedávno jsem se dozvěděla, že ten spolužák s tím navíc skončí, jeho máma říkala, že je to pro rodinu nezvladatelná zátěž. A to je fakt kluk, takový ten fotbalista od pohledu.

Offline Karja
44612 příspěvků moje polička 27. května 2024 00:39

Pinot Noir Jo, to určitě záleží na urovni toho klubu, proto jsem se Gatita ptala, jestli je to nějaký vyhlášený klub nebo tak. Popsala to tak vesnicky:-D. Synovci taky mají dvakrát tydně trenink, to si odchodí samostatně a jednou zápas, ale tady jak se všichni znají, tak jedou klidně s rodičem kamaráda, střídají se, plus někdy hrajou doma, což je potom jen na dopoledne. Ono bohužel každej sport je s těma víkendovejma zápasama...u tohodle fotbalu je ještě dobrý, že jezděj fakt blízko, když nehrajou žádnou velkou uroven, tak prostě kopou v rámci toho okresu. Ta neteří házená je teda mnohem šílenější....jenže u toho sportu to tak asi je, že v těch prvních letech je potřeba nějaká součinnost od rodiče.

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 27. května 2024 00:47

V našej škôlke nebola škôlka v prírode,  a naša škola to má u stvrtakov. Prvákov sa mohla týkať len noc v škole,  ktorá je úplne dobrovoľná a pripravuje ju p.vychovávateľka.  rezolútne zamietol o tom čo i len hovoriť.  Práve teraz sa ma drží ako kliešť, presne tak, ako sa mal držať toto stromu a nedržal

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. května 2024 00:49

Karja tady v okolí jsou všechny oddíly fotbalu takové, tréninky 2x týdně minimálně, zápasy,... Synovec má fotbal rád, ale kvůli tomuhle chodit nebude. A já jsem ráda, že starší chce na atletiku. Zatím ho nechám v DDM, ale i pak to jsou asi čtvery závody za sezónu celý první stupeň. Ale teď hledám vhodný sport pro mladšího, nějak ho nic nebaví.

Pinot Noir no jo no. Ale mladší ve školce nespí, tak mi přijde zbytečné, aby tam trávil ten čas. Chci mu teda domluvit, aby si mohl trochu hrát, ale stejně. A u staršího ty úkoly. Zatím mám plán trochu zapojit tchána (má přes týden volno) a holt střídat spaní mimina v postýlce s kočárkem (kde se moc nevyspí). A naučit staršího brzy chodit samostatně. Ale uvidíme, tuhle jsem se bavila s maminkou synova spolužáka, co má taky tři kluky, nejmladší skoro na den o rok starší, že je vyzvedává po obědě díky tomu, že nejmladší pořád v roce a půl spí 2x denně. Tak třeba se zadaří

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 27. května 2024 01:55

Evaeva u nás je téměř vždy pro jednu věkovou kategorii jen jeden kroužek denně (jakože třeba judo od dvou do tří je pro prvňáky až třeťáky, od tří pro větší děti apod)

Ale syn je v družině úplně spokojený, když nemá kroužek, jde s nimi ven, pak si tam ještě spokojeně hraje. Já mu to odpoledne nechci už moc organizovat podle sebe, jsem ráda, že má čas si i jen tak pohrát s kamarády, vyměnit pokemony, zahrát hru. Takže jestli bude chtít kroužky dva nebo tři je mi celkem jedno, ať si vyberev co chce. 

Offline Potrefenáhusa
38793 příspěvků moje polička 27. května 2024 06:59

Evaeva naše v roce a půl spi dvakrát denně, tak třeba pokryjete celou první třídu 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 27. května 2024 07:02

dzizisketa to musela být hezká akce! A až bude mít všechna písmenka, tak začne získávat obi, nebo je to daný věkem?

Offline Potrefenáhusa
38793 příspěvků moje polička 27. května 2024 07:10
Reakce na Vari:

Potrefenáhusa Robotiku, anglictinu a chci jeste sport, takze nejspis gymnathlon. Mala chtela na tanecky, ale jenze ty pristi rok nejsou a v dobe robotiky tam nic vhodnyho neni, tak na ni budou chodit oba.

To jsou dobrý, v našem případě se to vůbec neumim představit

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. května 2024 07:20

Potrefenáhusatamti kluci vstávají brzy, takže je to tím. U nás se vstává o dvě hodiny později (ale u vás taky). Zatím jde hodně ve stopách bráchů, tak uvidíme. Ono by stačilo, kdyby vydržel do jedné vzhůru. No tu jednu zimu nějak překlepem, pak už vydrží.

Offline Myrtila
5316 příspěvků moje polička 27. května 2024 07:21

Vari To je hustý, robotika pro taková mrňata! Kéž by něco takového bylo i u nás, syn by byl nadšený, ale tady je to až pro starší.