Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dzizisketa
8945 příspěvků moje polička 31. května 2024 19:13

Dnes byl super den! Po půl roce jsme se viděly s kamarádkami - kolegyněmi a s našimi dětmi, ani jsme moc nezmokly. A odpoledne mi volala ředitelka soukromé mateřinky, kam jsem Šárku od září přihlásila, že ji berou! Tak to vypadá, že v září konečně naklušu zpět do práce!

Šárka měla piskaci tričko, byla mezi dětmi populární, chodili si k ní zapískat a všichni se tomu strašně smáli.

Offline dzizisketa
8945 příspěvků moje polička 31. května 2024 19:16

Malenge 

I autobusy a tramvaje. Loni jsme z Braníka jezdili právě retro autobusy, letos si Rostíček vybral vlak. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. května 2024 19:16

dzizisketa ty jo, pěkně. Na jaký úvazek? Mimochodem modrá kolegyně vypadá jako Daniela Písařovicová

My si užili moc fajn den dětí v DDM. Ani nebylo moc lidí a netáhneme moc výrobků domů. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 31. května 2024 19:40

Gatita letfenixa jazda vsetkymi prostriedkami hromadnej dopravy je u nas zazitok. U nas na malomeste si toho moc neuziju. Ak ste minuly rok stretli  v Prahe chlapca, co cely cas nadsene hlasil zastavky (oblubene bolo Svandovo divadlo :)) a v metre z neho vychadzali radostne vykriky, tak to sme boli my

Offline Myrtila
5316 příspěvků moje polička 31. května 2024 19:42

Syn dneska přišel úplně nadšený ze školky, měli tam pro ně naplánovanou akci s úplně nicneříkajícím názvem a byla z toho přehlídka hasičů a policie a jejich aut a vybavení když přišel domů, asi čtvrt hodiny mi vyprávěl, co tsm všechno bylo, to byl zatím asi nejdelší souvislý proslov vůbec a to měli včera klasický dětský den, jako dárek přinesl veliký bublifuk a taky z toho byl úplně nadšený

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. května 2024 20:16

U mladšího ve školce kreslili obrázek s názvem já a můj kamarád a syn nakreslil bráchu

Offline continuity
42965 příspěvků moje polička 31. května 2024 20:31

dzizisketatakových dětiček

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 31. května 2024 20:33

dzizisketa krásni ste!

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 31. května 2024 20:40

U nas na horach pripravili na dopoledne akci pro deti ze skolky - a ted se podrzte - zamestnanci mistniho Tesco Express Na namesti jim pripravili nekolik stanovist s ukoly, napekli domaci buchty, kazdy dostal diplom, zmrzlinu a balicek s ovocem, susnekou a bonbony Jsem z toho uplně paf. Náhodou jsme zrovna procházeli kolem i se synem a nechali ho taky soutěžit, buchet snědl nejvíc a zmrzlinu dostal taky

A dnes je to přesně rok, co máme chalupu. Tak mi to přišlo takové symbolické, že mě každý týden něcím tohle městečko překvapí

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 31. května 2024 20:48

MPLee z toho, jak tu o chalupě píšeš, mám pocit, ze u vas to tak proste mělo být, ze na vas čekala a ze takhle je všechno správně. Úplně z toho vždycky cítím spokojenost

Offline Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 31. května 2024 20:50

Tak mě starší ukecala a šly jsme na Veletrh vědy (i s mladší a bez kočáru. Bylo to super. Akorát já jsem teda úplně hotová. Dozvěděla jsem se tam tolik věcí, že jsem to vůbec nestihla vstřebávat. Pro děti je to tam velmi přátelské, jen je tam příšerný hluk. Radost z vydařeného odpoledne mi lehounce pokazil kelímek hranolků za 80. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. května 2024 21:37

Mohučankaty jo, super! Mně to dost láká, ale mimino by tam asi neusnulo:( Na jak dlouho to je?

Offline Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 31. května 2024 22:13

Evaeva těžko říct...záleží na tom, jak moc se kluci budou zapojovat do těch všech možných aktivit. Jen tak projít a nakukovat se to stačí relativně rychle. Ale už skoro každý ústav má na svém stánku aktivity i pro dost malé děti - od pastelek přes razítka po pexeso, ineraktivní tabule, na Ústavu termodynamiky třeba měli malý vzduchový tunel a ukázku, jak ve městě litá prach, přičemž to "město" předtím dítě postavilo z kostiček, jinde se dělá buňka z filcu, archeologové mají hezký ineraktivní kvíz, jeden z chemických ústavu zase ukázku zemětřesení (kýbl s mokrým pískem, do kterého děti postavily "město" a pak do něj zvenku ťukaly paličkami a pozorovaly, co se děje). Pak je tam hra, spojující více ústavů, děti musejí vyhledat informace a splnit úkoly, pak dostanou odměnu (to je asi spíš pro větší). My tam byly téměř tři hodiny a několik ústavů jsme vůbec neviděly, například historičák tam má staré auto (pocta Elišce Junkové), někde matlali něco ze sádry nebo z čeho, tomu jsem se vyhla obloukem (úplně stačilo, že hodná velká ségra poskytla malé razítkovací barvu, malá samozřejmě místo razítek použila ručičky )

Nevím, jak je mimino zvyklé spát, vznáší se tam ve vzduchu takový neurčitý bzukot a celkem halas z těch všech lidí v jedné obří hale. Ovšem je to zadarmo, takže lze volně vycházet a vcházet, a venku je prostor na ježdění s kočárkem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. května 2024 22:16

Mohučanka no zvažuju to. Ale chystáme se ještě na švp, tak asi fakt až za rok. Jak znám kluky, budou chtít všude Mimino je na tom momentálně tak, že spí velmi dobře, poměrně tvrdě a dlouho. Ale jen v postýlce V kočárku dá tak půl hodinku a musel by být venku. Ale děkuju za podrobnou recenzi.

Offline Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 31. května 2024 22:17

Výroba buňky

Offline Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 31. května 2024 22:20

Evaeva no, dcera si to užila už loni v šesti, ale letos víc. Což ovšem může být tím, že už to pro ni bylo známé prostředí. 

Není vůbec zač, jsem toho plná až přeplněná 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. května 2024 22:22

Mohučanka jo, já si myslím, že pro mladšího by to ještě úplně nebylo, tak si to nebudeme letos komplikovat.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 31. května 2024 22:30

Malenge jo, máme pocit, že sem patříme. Vlastně většinu času jsme tady a vždycky pri odjezdu z Prahy si říkáme, že jedeme domů

Vlastně nám  ani nevadí, že pořád něco opravujeme, v zásuvce jsme našli mrtvou myš a pod terasou jsem dnedka likvidovala vosi hnizdo

Offline Garfie
28517 příspěvků moje polička 01. června 2024 02:47

MPLee To je krásný! Někdy je to zvláštní, já vyrostla na hezkém místě, ale prázdniny jsem trávila na Valašsku a dodnes mám větší pocit "domova", když přijedu tam. Na stará kolena by se mi líbilo se tam vrátit nastálo. Ale nechci být za náplavu, těžké dilema!

Evaeva Taky mě ta Písařovicová hned trkla!

Offline Kokoska
34864 příspěvků moje polička 01. června 2024 07:11

MPLee mate to tam moc krasne! Mysi i vosy k venkovu patri, to se neda nic delat.