Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 07. června 2024 00:36

Myrtila to je děs. Naši tcháni jsou docela otrlí, teď už mají nějaké zdravotní komplikace, kvůli kterým nemůžou hlídat prakticky vůbec, ale Ríšu hlídávali i nemocného celkem často a většinou to dali bez úhony. Ovšem zápal plic jsme dědovi taky způsobili, Ríšův kašlík byl ve skutečnosti pneumokok a děda byl 10 dní na Bulovce. . To jsem měla výčitky hodně.

Offline Myrtila
5316 příspěvků moje polička 07. června 2024 01:39

Kokoska Aha, já si z toho, nevím proč, vyvodila, že jde o hlídání na konci nemoci, když už jsou celkem OK, ale nemůžou ještě do kolektivu.

Offline Myrtila
5316 příspěvků moje polička 07. června 2024 01:44

Pinot Noir No, to si pamatuju, že jsi tu kdysi psala, to je blbá situace, ale ono se tomu nedá úplně předejít, i když je nehlídají přímo nemocné - jak píše Kokoska , nebo i teď u nás s tím tchánem, ještě na pohled zdravé dítě už roznáší nějaký šílený moribundus. 

Jinak teda, naše aktuální situace, k soplům se přidal kašel, dneska jsem ještě nespala, aneb nemocím zdar! Teda zmar

Offline Myrtila
5316 příspěvků moje polička 07. června 2024 01:50

A když tu už jsem a nespím, tak se zeptám, máte někdo elektrickou odsavačku na hleny? A mohly byste mi kdyžtak nějakou (ne)doporučit? Každou nemoc o ní přemýšlím, jak by se mi hodila, po nemoci to odsunu, že máme přece tu na vysavač, ale minimálně na odsávání v noci by se mi asi i u toho tříletého hodilo něco, co ho neprobudí tak moc, jak zvuk vysavače. A pak to určitě využijeme i na č. 2. 

Našla jsem třeba tuhle Canipol

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. června 2024 07:39

Myrtila myslíš, že ho neprobudí to odsávání?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. června 2024 07:42

Kokoska jojo, úplně se tomu vyhnout nedá, tahají furt něco 

Offline Potrefenáhusa
38809 příspěvků moje polička 07. června 2024 07:47

Evaeva naše mimino to neprobudilo, taková ta malinka na odsavani pusou, co je tak pro ty novorozence 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. června 2024 08:07

Potrefenáhusa my vlastně nikdy ve spánku neodsávali, oni vždycky řvali a nespali

Offline Myrtila
5316 příspěvků moje polička 07. června 2024 11:36

Evaeva To ho probudí, ale slibuju si od toho, že nebude řvát tak strašně, jako když mu rozespalému pustím u hlavy vysavač, ten náš je dost hlučný. A v noci, jak je rozespalý, ani nechce moc smrkat. Jenom mě zajímá, kdyby měl někdo zkušenost, jestli to ty sople fakt odsaje i většímu dítěti. (A pak třeba, kdybych odsávala v noci jenom jednomu dítěti, to druhé by to třeba nemuselo probudit? Protože vysavač by je určitě probudil i přes dvoje dveře.)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. června 2024 12:01

Myrtila budit se navzájem nemusí, u nás se nevzbudí ani řevem, natož vysavačem. Ale chápu.

Offline Muslik
564 příspěvků moje polička 07. června 2024 12:30

Máme elektrickou odsavacku Braun BNA 100, podotýkám že nemám žádné srovnání s jinými, a nepoužívám ji naštěstí moc často, ale za mě dobry

Offline Muslik
564 příspěvků moje polička 07. června 2024 12:39

Třítýdenní dovolená skoro na obzoru a ve skolicce začaly řádit neštovice. V létě! Já se fakt picnu. Očkování sem samozřejmě zatím nestihla. Grrr.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. června 2024 12:56

Muslik neštovice jsou bohužel v létě často. Držím palce! (Naočkovat se dají i po případném kontaktu s nakaženým, může být minimálně lehčí průběh)

Offline Blaire
74 příspěvků moje polička 07. června 2024 13:17
Reakce na Myrtila:

A když tu už jsem a nespím, tak se zeptám, máte někdo elektrickou odsavačku na hleny? A mohly byste mi kdyžtak nějakou (ne)doporučit? Každou nemoc o ní přemýšlím, jak by se mi hodila, po nemoci to odsunu, že máme přece tu na vysavač, ale minimálně na odsávání v noci by se mi asi i u toho tříletého hodilo něco, co ho neprobudí tak moc, jak zvuk vysavače. A pak to určitě využijeme i na č. 2. 

Našla jsem třeba tuhle Canipol

​Máme Braun a jsem moc spokojená, ale nemám zkušenost s vysavačem, takže nemůžu porovnat. Syna to teda vzbudí (ne hluk,ale to odsávání). Má 5 měsíců. 

Offline Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 07. června 2024 13:19

Když jsem dnes vyzvedávala Viktora ve školce, nějaké dítě v jeho třídě zrovna zvracelo. Já nechci žádnou nemoc, mám strašně moc práce! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. června 2024 13:20

Pinot Noir třeba mu jen nesedl oběd. No budu držet palce.

Offline rasaNori
8831 příspěvků moje polička 07. června 2024 14:23

Děti si dnes ve školce měl vyzvednout muž, no tak pro ne pojede tchán, protoze muž klasicky nestíhá. Vikend je ma muz a od pondělí do nedele jsou u babicky na chate. A od soboty do středy jsme byly s partou na Lužických jezerech, 8×matky s dětmi od roka do 10 let, takže chorobek tam letalo mnoho, tak jsem zvědavá jaký budou tenhle týden zprávy z domova... protože taťka vždy lapne vše, co kolem něj proletne a naše holky jsou chodící inkubátor chorobek 

Offline rasaNori
8831 příspěvků moje polička 07. června 2024 14:25

Pinot Noir hm, takhle se posledně malý dítě zminilo, že nějaká holčička ve školce blinkala, a v noci začal šavlový tanec

Offline Myrtila
5316 příspěvků moje polička 07. června 2024 15:04

Evaeva Dvojku teprve uvidíme, ale jednička má dost lehké spaní, myslím, že se s mužem dobrovolně společně přestěhujou do pokojíčku

Muslik Blaire Děkuju, podívám se na ně

Jinak neštovice se dají dát i první dny, kdy se dítě s nákazou setkalo, je tam nějaká pravděpodobnost (z hlavy nevím), že to to dítě stihne ochránit. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. června 2024 15:07

Myrtila no jo, jsou z opačného spektra než naše rodina.

Ale když byl mladší mimino bylo to fakt neuvěřitelné. Jednou na chalupě v noci kvůli rýmě řval tolik, že i moje babička se přišla podívat, co se děje. Což nikdy neudělala. A starší u toho spokojeně chrupalTeď, jak už jsou starší, už to samozřejmě úplně takhle nefunguje, ale pořád dobrý.