Myrtila to je děs. Naši tcháni jsou docela otrlí, teď už mají nějaké zdravotní komplikace, kvůli kterým nemůžou hlídat prakticky vůbec, ale Ríšu hlídávali i nemocného celkem často a většinou to dali bez úhony. Ovšem zápal plic jsme dědovi taky způsobili, Ríšův kašlík byl ve skutečnosti pneumokok a děda byl 10 dní na Bulovce.
. To jsem měla výčitky hodně.
Vše o těhotenství a dětech
Kokoska Aha, já si z toho, nevím proč, vyvodila, že jde o hlídání na konci nemoci, když už jsou celkem OK, ale nemůžou ještě do kolektivu.
Pinot Noir No, to si pamatuju, že jsi tu kdysi psala, to je blbá situace, ale ono se tomu nedá úplně předejít, i když je nehlídají přímo nemocné - jak píše Kokoska , nebo i teď u nás s tím tchánem, ještě na pohled zdravé dítě už roznáší nějaký šílený moribundus.
Jinak teda, naše aktuální situace, k soplům se přidal kašel, dneska jsem ještě nespala, aneb nemocím zdar! Teda zmar ![]()
A když tu už jsem a nespím, tak se zeptám, máte někdo elektrickou odsavačku na hleny? A mohly byste mi kdyžtak nějakou (ne)doporučit? Každou nemoc o ní přemýšlím, jak by se mi hodila, po nemoci to odsunu, že máme přece tu na vysavač, ale minimálně na odsávání v noci by se mi asi i u toho tříletého hodilo něco, co ho neprobudí tak moc, jak zvuk vysavače. A pak to určitě využijeme i na č. 2.
Našla jsem třeba tuhle Canipol
Myrtila myslíš, že ho neprobudí to odsávání?
Kokoska jojo, úplně se tomu vyhnout nedá, tahají furt něco
Evaeva naše mimino to neprobudilo, taková ta malinka na odsavani pusou, co je tak pro ty novorozence
Potrefenáhusa my vlastně nikdy ve spánku neodsávali, oni vždycky řvali a nespali ![]()
Evaeva To ho probudí, ale slibuju si od toho, že nebude řvát tak strašně, jako když mu rozespalému pustím u hlavy vysavač, ten náš je dost hlučný. A v noci, jak je rozespalý, ani nechce moc smrkat. Jenom mě zajímá, kdyby měl někdo zkušenost, jestli to ty sople fakt odsaje i většímu dítěti. (A pak třeba, kdybych odsávala v noci jenom jednomu dítěti, to druhé by to třeba nemuselo probudit? Protože vysavač by je určitě probudil i přes dvoje dveře.)
Myrtila budit se navzájem nemusí, u nás se nevzbudí ani řevem, natož vysavačem. Ale chápu.
Máme elektrickou odsavacku Braun BNA 100, podotýkám že nemám žádné srovnání s jinými, a nepoužívám ji naštěstí moc často, ale za mě dobry
Třítýdenní dovolená skoro na obzoru a ve skolicce začaly řádit neštovice. V létě! Já se fakt picnu. Očkování sem samozřejmě zatím nestihla. Grrr.
Muslik neštovice jsou bohužel v létě často. Držím palce! (Naočkovat se dají i po případném kontaktu s nakaženým, může být minimálně lehčí průběh)
A když tu už jsem a nespím, tak se zeptám, máte někdo elektrickou odsavačku na hleny? A mohly byste mi kdyžtak nějakou (ne)doporučit? Každou nemoc o ní přemýšlím, jak by se mi hodila, po nemoci to odsunu, že máme přece tu na vysavač, ale minimálně na odsávání v noci by se mi asi i u toho tříletého hodilo něco, co ho neprobudí tak moc, jak zvuk vysavače. A pak to určitě využijeme i na č. 2.
Našla jsem třeba tuhle Canipol
Máme Braun a jsem moc spokojená, ale nemám zkušenost s vysavačem, takže nemůžu porovnat. Syna to teda vzbudí (ne hluk,ale to odsávání). Má 5 měsíců.
Když jsem dnes vyzvedávala Viktora ve školce, nějaké dítě v jeho třídě zrovna zvracelo. Já nechci žádnou nemoc, mám strašně moc práce! ![]()
Pinot Noir třeba mu jen nesedl oběd. No budu držet palce.
Děti si dnes ve školce měl vyzvednout muž, no tak pro ne pojede tchán, protoze muž klasicky nestíhá. Vikend je ma muz a od pondělí do nedele jsou u babicky na chate. A od soboty do středy jsme byly s partou na Lužických jezerech, 8×matky s dětmi od roka do 10 let, takže chorobek tam letalo mnoho, tak jsem zvědavá jaký budou tenhle týden zprávy z domova... protože taťka vždy lapne vše, co kolem něj proletne a naše holky jsou chodící inkubátor chorobek
Pinot Noir hm, takhle se posledně malý dítě zminilo, že nějaká holčička ve školce blinkala, a v noci začal šavlový tanec![]()
Evaeva Dvojku teprve uvidíme, ale jednička má dost lehké spaní, myslím, že se s mužem dobrovolně společně přestěhujou do pokojíčku ![]()
Muslik Blaire Děkuju, podívám se na ně ![]()
Jinak neštovice se dají dát i první dny, kdy se dítě s nákazou setkalo, je tam nějaká pravděpodobnost (z hlavy nevím), že to to dítě stihne ochránit.
Myrtila no jo, jsou z opačného spektra než naše rodina.
Ale když byl mladší mimino bylo to fakt neuvěřitelné. Jednou na chalupě v noci kvůli rýmě řval tolik, že i moje babička se přišla podívat, co se děje. Což nikdy neudělala. A starší u toho spokojeně chrupal
Teď, jak už jsou starší, už to samozřejmě úplně takhle nefunguje, ale pořád dobrý.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články