Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8092 příspěvků moje polička 15. června 2024 23:30

Gatita tak jsem šla na tu operu.

Offline Tabea
8092 příspěvků moje polička 15. června 2024 23:32

Malvin moje děti bych zas nepřemluvila na nic jinýho, než pohybový kroužky.

Offline letfenixa
10862 příspěvků moje polička 16. června 2024 08:21

O kruzkoch veľa premýšľam, L. chce byť len s mamou a mama chce čas aj pre seba, na výtvarnú do zuš už rezolútne odmietol chodiť, tak som povedala, že 2 v CVČ. Mne by sa páčilo, keby chodil do skautu, nechce. Ako, on sa doma prehrá, ale chcela by som, aby mal návyk na krúžok. Športový nula bodov. 

Online Potrefenáhusa
38816 příspěvků moje polička 16. června 2024 08:32

letfenixa skaut je dobrej a zabere hodně času :-) já už mám dite zapsany na cekacce do benjaminku, tak uvidíme 

Něco sportovního bych chtěla taky, ale tady ty možnosti nejsou moc velký, chodí druhym rokem do sokola, ale to by se nejspíš krylo s tím skautem, kterymu davam prednost a pak tu mám ještě doporučený jedny sportovky v okolí, ale ty jsou zase v dobe, kdy ma naše skolka jedinej kroužek keramiky (jako ne jedinej keramiky, ale jedinej, jinej tu není, ještě predskolaci maj plavání.) Ale kdyby to byla skolkova keramika a skaut, budu zcela spokojena, zas mne na skolkovy dite i tohle přijde azaz 

Offline Myrtila
5318 příspěvků moje polička 16. června 2024 08:46

letfenixa Potrefenáhusa My bychom pro syna potřebovali nějaký sportovní kroužek, vyloženě aby vybil energii, ale zárvoveň nějak snadno dopravně dostupný. Máme tu právě skaut, ale úplně nevím, jak k němu přistoupit, protože jednou z hlavních postav je tam  místní kněz, ty děti jezdí i na nějaké náboženské poutě, a já bych si tak nějak představovala, že kroužky budou ideálně zcela náboženství (a politiky) prosté. Sama jsem do skauta nikdy nechodila, tam, odkud pocházím, tohle snad tehdy ani nebylo, tak si moc nedovedu představit, jak ta organizační struktura funguje, jestli je možné, že třeba během pár let s případnou obměnou vedoucích by se toto nějak zásadně změnilo. 

Offline Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 16. června 2024 08:53

U nás je to s kroužky na prd, místní organizátoři ani blízké ZUŠ nepočítají s tím, že by děti měly výuku denně do 15:00. Jakákoliv výtvarka tudíž odpadá, stejně tak skaut. Ríša by chtěl atletiku, našla jsem v okolí jednu časově vhodnou, ale tam zas nikdo nereaguje na dotaz, kdy budou přihlášky na další pololetí. I pokud se tam podaří Ríšu přihlásit, bude to s Viktorem logistický oříšek, protože nějaké cestování to vyžadovat bude, a úvazek v práci si asi zase nezvýším. 

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 16. června 2024 09:00

No tak Skaut nebo podobny oddil by se mi pro syna libil taky, ale to je u nej uplne nepruchozi, tak to jsem vzdala uplne. A jak se rika, ze do Skauta je tezke se dostat, tak existuji i jine oddily, kam se dostat da.

Ale vazne nevim, jak pristoupit k tomu sportu, jestli ho mam pritlacit, aby nekam chodil, nebo mu dat pokoj a cekat, ze treba ve 13 letech zacne chtit sam? A berou pak vubec nekam takhle velke deti? Je fakt, ze s obezitou asi problem mit nebude nikdy (nekteri jeho kamaradi maji nadvahu uz ted), tak asi ho nemusim tak nutne honit. Spis mi jde o to, ze ti kluci jsou proste hrozne pasivni a rada bych ho upichla nekam, kde se trochu protahne a rozsiri si obzory.  Ale jsou to proste 2 hodiny v tydnu nejaky rizeny aktivity, coz on bojkotuje (i jdyz ta samotna cinnost ho pak na miste docela bavi). 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2024 09:04

Pinot Noir zajímavý. Já hlásila kluky příští rok programově nejdřív od čtyř a vlastně by byl problém chodit dřív. ZUŠka teda nevím.

My tu teda máme výběr fakt velký, takže spíš to musím brzdit.

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 16. června 2024 09:06

Pinot Noir a mate do daleko na Prosek? Byli jsme tam ted vyzkouset orientak a bylo to moc hezke. V patek od 16. Neni to uplne atletika, ale prvni pulka treninku je bezecka abeceda a podobne, druha pulka nejake lusteni. Mne se to libilo moc, syna se bojim zeptat:)

Offline Kokoska
34870 příspěvků moje polička 16. června 2024 09:06

Gatita treba si k tomu dojde sam. Ja jsem zacala chodit na gymnastiku nekdy v osmicce a devitce, dokonce jsem byla ochotna kvuli tomu vstavat driv, bylo to jeste pred vyucovanim. Zadne velke vykony jsem teda nepodavala, na zavody chodily zdatnejsi, ale dost me to tenkrat bavilo. Jinak jsem chodila do hudebky a do skauta, kdyz byl kratce kolem roku 68 povoleny. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2024 09:06

Gatita já si myslím, že pohyb je pro zdravý vývoj důležitý, nejde jen o obezitu, ale zase vyloženě na sílu, to je taky blbý no. A určitě někde berou i velké děti, třeba můj domovský oddíl ano, tak určitě nebude jediný. A on nechce vůbec nikam?

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 16. června 2024 09:08

Gatita coze, orientak na proseku?! Mas prosim odkaz?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2024 09:10

Myrtila skaut by se mi taky líbil, ale na to už čas vůbec není U nás teda berou až snad od osmi let, ale čekačka prý není tak dlouhá, docela se to mění. Akorát mají jen chlapecký oddíl, což sice naší rodině stačí, ale já bych radši smíšený. Skaut je teda křesťanská organizace, ale kněz a poutě by mi teda asi taky nevyhovoval.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2024 09:11

Potrefenáhusa já ty školkové kroužky jako kroužky ani nepočítala, zvlášť když tam stejně spí. Syn měl aj, flétnu a keramiku, ta je u nás teda jen půl roku. Plavat nechtěl.

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 16. června 2024 09:12

711990 poslu, je to ale az pro skolni deti, vetsinou od druhe tridy. Driv berou jen kdyz umi cist nebo je z rodiny orientacnich bezcu. 

Offline Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 16. června 2024 09:22

Gatita díky, podívám se. Ale pátek je u nás neprůchozí, máme celou rodinu na Moravě, v pátek často odjíždíme tak, že nabereme děti z ústavů a jedeme. Plus teda upřímně, pátek odpoledne už bych ráda měla volno i já.

Online Potrefenáhusa
38816 příspěvků moje polička 16. června 2024 09:29

Evaeva skaut není křesťanská organizace. Teď nevim, jak to maj organizačně udelany, za myho mladí nějaká katolická a myslím vodacka odnož byla, já chodila do normálního. 
smiseny kluky a holky ale fakt nemaj

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2024 09:37

Potrefenáhusa dobře, to jsem blbě napsala, stojí na křesťanských základech. Já právě myslím, že jsou i smíšené oddíly, ale tady v okolí ne. Já bych ale radši smíšený no. Je tu i jiný obdobný oddíl, ale já mám z "neskauta" blbou zkušenost.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2024 09:38

Pinot Noir u nás je v pátek hrozně málo kroužků, co je pro nás naopak škoda

Offline brrr
12331 příspěvků moje polička 16. června 2024 09:41

Gatita Určitě jde začít chodit do sportovního oddílu/kroužku i ve vyšším věku. Starší začal v páté třídě šermovat, pak skončil a od šesté hraje basket. Mladší začal s basketem taky až ve čtvrté.

Mimochodem šerm doporučuju, ono se to nezdá, ale je potřeba všeobecná sportovní průprava a kupodivu dost logického myšlení. Akorát se v tom děsně potí.

Evaeva Skaut je všeobecná organizace, jenom menší část oddílů jsou vodácké/katolické, přesně jak píšePotrefenáhusa Oddíly jsou dělené, ale tábory bývají smíšené.

Teď mě napadá, co hasiči? Jsou v každé vesnici a je to sport.