Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. června 2024 20:26

DruI já konkrétně peču třikrát do roka a to pouze září až listopad

Online Potrefenáhusa
38811 příspěvků moje polička 14. června 2024 20:28

DruI nebo mít tři děti (ale evidentně je teda asi lepší je mít víc rozprostreny během roku než dělat 3 dorty  za sebou

já teď teda červen a prosinec a zatím se to nelepší 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. června 2024 20:32

Potrefenáhusa já letos plánuju oslavu dětí udělat najednou, ale trochu se bojím, že ze tří dortů naráz s batoletem v zádech mně jebne(ten zářijový dort je pro muže, my máme na podzim půl širší rodiny)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. června 2024 20:36

Potrefenáhusa já si teda nemyslím, že ty moje dorty jsou něco extra, já jdu cestou nejmenšího odporu, zdobení krémy ani nezkouším, umím akorát bobky A zase třeba neumím plést. V té stěrce a talíři to podle mě úplně není no.

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 14. června 2024 21:05

Já jsem teď zvolila metodu zasypat to ovocem tak, aby nebylo nic vidět a jakej to má úspěch

Ale naštěstí po mně nikdo nechce jednorožce ani Minecraft.

Offline Tabea
8088 příspěvků moje polička 14. června 2024 21:10

Karja Potrefenáhusa Co třpytky? Máte?

Offline DruI
5575 příspěvků moje polička 14. června 2024 21:12

Evaeva My slavíme vždycky najednou, protože maj děti narozeniny jen týden od sebe, tak vždycky peču dva dorty a jde to (akorát se to blbě skládá do lednice).
Ale nejvíc jsem na to vyzrála, když jsme doma měli neštovice a neměl to pořádně kdo sníst. To jsem upekla jeden nízkej korpus, rozdělila ho na čtvrtiny, které jsem seřízla do srdíček a ejhle, dva dorty byly na světě ;o)

Offline Myrtila
5316 příspěvků moje polička 14. června 2024 21:21

DruI Tyjo, ty srdíčka, to je parádní nápad, ty by měly úspěch i u nás

Mě teď čistě teoreticky čeká něco k svátkům obou chlapů, ale jsem nemocná a úplně KO, takže až mi bude líp, upečeme se synem perníčky, on bude vykrajovat, a nahoru jsem mu koupila takové to různé zdobící sypání, hvězdičky a tak, a barvy v tubičce, tak ho nechám, ať si s tím vyhraje dle libosti. 
Vloni jsem dělala mini pavlovy, byla zrovna sezóna třešní a jahod, tak se to hodilo, ale letos už je 2 týdny po třešních a jahody jsou nějak mizerný, každý den tak 5 ks. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. června 2024 21:22

žluťásek no přesně, ovoce, eventuálně třpytky, sušenky a podobné zdobení. Kdybych měla dělat nějaké extra buřty, tak to nedopadne 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. června 2024 21:23

DruI tu lednici snad vyřeší roční období tři dorty bych tam nedala. To mně vůbec nenapadlo.

Offline DruI
5575 příspěvků moje polička 14. června 2024 21:32

Evaeva No, v červnu mi nic jiného než lednice nezbývá :o) Proto jsem taky nedělala dort ve tvaru jednorožce, páč by se mi tam nevešel (a neměla bych ho na co položit a čím přiklopit)

Offline Vari
2219 příspěvků moje polička 14. června 2024 21:33

Na narozeniny jim dorty objednavam, ale na svátek mel nejvetsi uspech palacinkovej dort :-D.

Online continuity
42982 příspěvků moje polička 14. června 2024 22:00

Musím vám napsat, že jsme včera byli na školním plese a že ač jsem od toho moc nečekala, měli to udělané fakt hezky. Starší nám ukázala toho kluka, co s ním chodí po kavárnách a je super, určitě nejzajímavější v sále. Jeho taneční partnerka měla šaty z 50. let a on stylové k tomu manzestraky a kšandy + klobouk. Skvělý byl. 

A teda scénky parodující učitele byly asi dokonalý, vedle mě stálo mladší dítě zlomené v pase a hikajici: to je úplně přesný. Jako sranda to byla, ale když to zažívají v té škole, musí to být občas na palici. 

Offline Vari
2219 příspěvků moje polička 14. června 2024 22:20

Nemate nekdo tip na detskyho psychologa? Chystam se to v pondeli obvolat, ale bylo by fajn, kdybych mela na nekoho doporuceni a neridila se jen googlem.

Online Potrefenáhusa
38811 příspěvků moje polička 14. června 2024 22:23

Vari prosím te, napis pak, jaks dopadla, já to mám za hledání jehly v kupce sena, rovnou jswm to vzdala a naštěstí to snad nebude potřeba 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. června 2024 22:29

DruI a hned si měla výmluvu na toho jednorožce Mně to s tou lednicí vůbec nenapadlo, takže díky za připomínku.

Offline Vari
2219 příspěvků moje polička 14. června 2024 22:30

Potrefenáhusa Ja zkusila napsat psycholozce, ke ktery jsem chodila na jeden vychovnej program, juniora by mi vzala, ale bohuzel jde na operaci a kdo vi, kdy a jestli se vrati do prace. Takze ted hledám a jsem z toho lehce zoufala.

Offline DruI
5575 příspěvků moje polička 14. června 2024 23:08

Vari No, kdybys někoho rozumného našla, tak se poděl. Jestli malého nerozmluví školka, tak mu mám sjednat vyšetření, takže předpokládám, že když ho někam objednám teď, tak to časově tak nějak vyjde. A já se teda ještě nebyla schopná dokopat ani ke konzultaci s Googlem

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 14. června 2024 23:45

Potrefenáhusa Já jsem takhle vzdala to hledání dětskýho neurologa, ti prostě nejsou. Potřebovala jsem to jen jako druhej názor, takže jsem se rozhodla to pustit (mám uloženej ten kontakt od tebe, za ten děkuju a doufám, že nebude nikdy potřeba). 

Od dubna čekám na termín do speciálně pedagogického centra a dneska mi řekli, že to bude v listopadu.

Ale nedávno jsem musela se synem na kardiologii (naštěstí jednorázově a nenašlo se nic) a mile mě překvapilo, že jsem dostala termín v obou ordinacích, kam jsem volala (volali zpět) a dokonce to bylo hned za týden. Skvělý lékař i sestra, takže můžu doporučit, kdyby někdo v Praze potřeboval. 

Offline Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 15. června 2024 00:13

Vari my jsme byli u psychologů na Klinice Logo na Karlově náměstí. Ale Potrefenáhusa myslím tam neuspěla? Ale můžeš vyzkoušet zavolat tam, jsou tam všichni fajn.