Evaeva skautské smíšené oddíly neznám, ale neviděla bych v tom problém. Spoustu akcí a výletů organizují společně, tábory jsou sice oddělené, ale ve vzájemné blizkosti a tak i tam pořádají společné akce, prepadovky. V podstatě mi přišlo, že to rozdělení tady dávalo smysl, více si mohli přizpůsobovat aktivity podle zájmů.
Vše o těhotenství a dětech
Tak skaut u nás je zmiešaný.
V škole, ktorá je pod našim oknom, sa trénuje pingpong, to by bolo super, keby tam chodil ![]()
letfenixa taky cumim. u nás je taky smíšený oddíl, ale muž ho tak poruznu zakládal a říkal, že to byl strašný problém. Chvíli dokonce vůbec pod skautem nebyli, teď tam jsou, ale hodně volně.
Ještěže jsem to neveděla před lety, bych ten nápad zamazla rovnou, segregace pohlaví v 21.stoleti. ![]()
continuity já kdysi ze skauta kvůli tomu odchazela, ne teda kvůli nesmisenym oddílům, ale nedalo se tam dejchat, odešli jsme cely oddíl i s vedoucí
tady maj smíšený ty mimina alias benjaminky, pak už jsou taky rozdělení
Jo a já se teď na to ptala prý maj holky a kluci jiný potreby, ze holky radši navlikaj korálky a kluci hazou sekyrkou
tak mi to přesně pripomnelo, jak jsme kdysi poprvy s kamarádkou naklusaly pod vlivem četby Setona a Foglara a chtěly házet tou sekyrkou a lasem a v klubovne seděla jako zaskok stará pani z oldskautu a zpívala lidový písničky a něco se tam vysivalo a my tam na sebe hazely kradmy pohledy, ze tohle asi nedame ...pak to naše vedoucí naštěstí poměrně dost zrehabilitovala
ale i tak mi to přijde dobrý, těch společných akci je dost
continuity Potrefenáhusa U nás byla smíšená vlčata a světlušky a kluci se velmi rádi odpojili. Ale je fakt, že vedoucí byly spíš tvořivě zaměřené a vlčata to vážně nebavilo. Pak dostali osmnactileté kluky jako vedoucí a ty zbožnujou (s holkama se neplazili ve tmě bahnem, nehazeli si vajíčkem, atd.). Teď mi došlo, že u nás jsou skauti a skautky zase společně, ale je jich míň, vlčat a světlušek je hodně.
brrr a chodily deti nekam i driv, nebo nechodily nikam a pak je neco v 4./5. tride zaujalo? Vim, ze je to individualni, ale trochu si myslim, ze kdyz nebude mit nejaky navyk ted, tak ho ve 12 nenapadne, ze by mohl zacit chodit nekam na treninky. Taky pak uz asi bude i ta skola narocnejsi, ted chodi domu v jednu a nemusi se nijak ucit, casu ma fakt hodne a nejaky by mi zustal, i kdybych mu ten sport naordinovala. No rozhodnem to v zari.
Tak som práve vypísala z ponuky CVČ tie krúžky, čo by prichádzali do úvahy a povedala, že buď si vyberie 2 krúžky alebo bude v druzine do 15.![]()
Potrefenáhusa já bych právě čekala, že skauta budou vyhledávat ty holky, co chtějí házet sekerkou, luštit šifry a chodit na výpravy. Vlastně mně nenapadlo, že by se ve skautu dělali ruční práce.
brrr moje kamarádka skauty vedla a tipuju, že se v bahně klidně plazit bude![]()
Mně je právě tohle rozdělování protivné.
Evaeva Jasně, tam se to tehda nějak divně sešlo. I ty holky teď mají vedoucí, se kterýma se "plazí v bahně".
Gatita Jo, předtím zkoušeli fotbal, badminton, ale to byly jen takové light verze. Víc tréninků měli až u toho šermu a teď basketu. Když to tady tak čtu, oproti jiným zdejším chodili a chodí na minimum kroužků, ale zas máme tu výhodu vesnického výběhu.
Potrefenáhusa Evaeva No, tak to máme teda docela smůlu, že tu je zrovna hodně katolická odnož.
Berou tu myslím od šesti, teď zrovna nabírali nové děti.
Jinak zatím chodíme do sokola, ale ten častěji není než je, a když se započtou ještě nemoci, tak od Vánoc jsme byli asi 3x ![]()
brrrno tak u nás si dělají skluzavku ve strouze vsichni.
Já jsem doteď měla skauta za spolek, kde se hlavně hledí na spojení s přírodou a učí se děti poznávat houby a přežít v horších podmínkách. Kdybych chtěla rukodělné činnosti přihlásim je do kurzu šití.
Navíc si myslím, že je fakt důležité ty děti naučit rozumně i době navzájem, vždyť ty jednopohlavní skupiny mají taky naprosto jinou dynamiku - to dnes ještě někdo fakt potřebuje podporovat?
continuity Hele, pak jsem to psala, nakonec se to změnilo i u těch holek. Ale je jich hodně, takže už nechali světlušky, vlčata zvlásť, skauti už jsou dokupy. Oddílové akce i tábory jsou samozřejmě smíšené.
P.S.: a předtím to samozřejmě taky nebyly žádné rukodělné práce, jen tam toho bylo víc, než to malým klukům vyhovovalo. Holky byly spokojené.
Myrtila No a co ti hasiči?
brrr Hasiči tu jsou, až od trochu starších dětí teda.
u nas kruzky bohuzial nie su. ma jeden jediny ktory organizuje skola (hodobno pohybovy) ktory mu bol prideleny. vybrat sme si pre pripravny rocnik nemohli inak by mal aj matematiku alebo anglictinu. volitelne kruzky mali az na 1 a druhom stupni a bohuzial ani za extra priplatok nic z toho nedovolili.
cez letne prazdniny bude jeden tyzden v juli v dennom tabore zameranom na vedu a pokusy a potom v auguste opat denny tabor na tyzden ale zamerany na pohyb a sporty.
ja osobne sa tesim na ten vedecky lebo odovzdavka bude o osmej rano a vyzdvihovanie o piatej poobede a necestuje sa az tak daleko ![]()
sportovy je 8-16:30 a ten je aspon blizko. keby sa mu tam zapacilo tak by k nim teoreticky mohol aj na kruzok chodit ale myslim si, ze v prvom rocniku bude mat toho aj tak vela a pohybova aktivita by ho znicila natolko ze ten den by domace ulohy nestihol a isiel rovno spat. toto sa u nas deje vzdy ked ma ten kruzok v skole
U nas je skaut zamereny katolicky. Syn tam chodi skoro rok, byl i na nejakych vypravach, kde v nedeli sli na msi a rikali si nejakou modlitbicku pred jidlem. Nadsena z toho nejsem. Se synem jsem o tom mluvila, on tohle zatim nejak prechazi, bavi ho hlavne hry, do viry ho pry nikdo nenuti. Neni jediny neverici, ktery tam chodi. Zrovna doma resime letni tabor. Pojedou na 10 dni a syn tam hodne chce jet. Muj muz je takovy prehnane ochranitelsky a nechce ho tam pustit. Synovi je 8. Ja myslim, ze to zvladne a uzije si to.
ziginka nechce ho pustit, že je na to malý nebo z jiného důvodu? Jestli to první, takových se řídila dle syna, 8 už je dost.
Gatita kamarádky syn není vůbec sportovně založený, stejně jako rodiče. A teď, asi v 13, ho spolužák navnadil na taekwondo, tak chodí tam a baví ho to.
Já teda vidím rozdíl mezi dcerou a některými jejími kamarádkami. Na akce, kde je potřeba trochu tělesné aktivity už si troufnu vzít jen jednu kamarádku, protože jinak je to stres pro všechny strany.
Evaeva Asi hlavne ze mu na to prijde maly. On jeste takhle dlouho bez nas nebyl. Ale syn teda jednoznacne chce jet a prijde mi blbe mu to zakazovat.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články