Potrefenáhusa myslíš, že to bylo boží protože tam nebyli kluci?
Vše o těhotenství a dětech
Mohučanka tak to chápu, že do ježdění po republice se vám nechce. Byla by škoda, kdyby jí do toho nutili a ona kvůli tomu skončila.
continuity jeden krouzek/oddil z nekolika aktivit, to snad ty holky nepostavi do role trpitelky v kuchyni. Skolu maji spolecnou a dost udela i priklad v rodine, mozna vic nez vsechny krouzky dohromady.
Evaeva myslím, ze jo ![]()
Ale oni tam často byli, chodili jsme ještě společně jednou tydne do sokola, některé akce byli společně, pulka holek měla u kluků bratry, pak v jistým veku se to dost promichalo....
Fakt to není, ze by tomu druhopohlavnimu elementu nebyl člověk vystavenej vůbec
(nedokážu to posoudit)
Evaeva no ona by ten sport dělala s námi dál, protože my ho děláme taky, a do oddílu chodí hlavně ze "společenských" důvodů, kamarádům a pro radost z toho pohybu, a taky kvůli posílení těla. Mrzelo by nás, kdyby tam nemohla chodit zasportovat si s kamarády, bez tlaku na výkon. Nejde o atletiku, ta je naštěstí zatím vedená zcela nevýkonnostně.
Potrefenáhusa jo, tak takhle to zní, že jste byli víc promíchaní než rozdělení ![]()
Mohučanka to jsem pochopila. Na atletice totiž mají celý první stupeň asi 4 závody ročně, v Praze ve všední den. Jak moc jsou povinné bude záležet na oddílu. Je to škoda, že se do toho dětského sportu tak šlape, vždyť o tom to vůbec není.
Tak mě tedy skaut zvlášť pro holky a kluky nijak nepohoršuje, sama jsem chodila do světlušek a pak i do velkých, tábory byly ne úplně společné, ale vedle sebe se společnou kuchyní. Ale bylo to dost náboženské, na mše jezdil kněz z našeho města, proto jsme pak i se sestrou skončily.
Teď chodí dcera na atletiku, jsou dohromady. Chodí ještě na nezávodní gymnastiku, tam tedy berou jen holky, protože hlavní zaměření spolku je mažoretkový sport, pompomy, kde mají i světové výsledky. A to by se zrovna líbilo synkovi, někde se natřásat se střapcema ![]()
Já jsem taky chodila do skautu, kde jsme měly dívčí oddíl a vůbec nám kluci nechyběli. Měli jsme každý týden družinovou nebo oddílovou schůzku a všechny větší akce jsme měli s klukama včetně třitýdenního tábora. Jo a na táboře jsme mívali občas i jiný program, holky zvlášť, kluci zvlášt. Což ale vedlo k tomu, že když na ně došla řada, pomáhali v kuchyni kluci, stejně jako musely holky na dřevo, když to padlo na ně. Myslím, že to nikomu nevadilo. Teď už to mají promíchané úplně.
Co se týče sportu, tak v basketu jsme ve věkové kategorii U11 jedni z mála v kraji, kde hrajou holky i kluci společně. Zaregistrovala jsem.teda ještě jeden tým s holčičkou, u nás je to půl na půl. Myslím, že smíšené týmy můžou byt do 14, pak už musí mít holky vyjímku. U nás hrála jedna slečna ještě s U15, ale to je takové hodně hraniční. Malí fotbalisti jsou taky mix.
Deleni na kluky a holky ve skautu mi taky nevadi. Zrovna synovi, ktery je ve skolni tride s velkou prevahou holek a doma ma 2 sestry, klucici krouzek vyhovuje. Ja jsem jako dite dost cetla foglarovky a asi proto me ani nenapadlo se nad delenim podle pohlavi ve skautu pozastavovat.
idem si sem po radu a tipy. mame za ulohu zaobstarat spolocensku hru uz od 2 hracov pre dievcatko k 7 narodeninam. do skoly nastupi v septembri a citat este nevie. idealne nieco v slovenskom jazyku. dakujem ![]()
eless co ten Diamoniak? Tam číst nepotřebuje, stačí, když jí někdo přečte pravidla.
eless co postřehovka Bystroočko? Čtení u ní není potřeba, hledají se tam jen obrázky. Darovali jsme to neteřím, v té době jim bylo 5 a 7 let a mělo to úspěch.
tv ja bych tatinkovi deti oznamila, ze neni problem, pokud si tam dite bude vozit. A pokud mu do toho neco prijde, tak bud si to nejak zaridi, nebo holt dite ten den na fotbal nepujde. Ze ho tam v tom pripade rozhodne nepovezes.
SunEclipse on tatínek dětí tv bydlí daleko
Evaeva no ale to je porad jeho problem, ne? ![]()
SunEclipse jo, já bych se taky neexponovala. Prostě situace je jaká je, tak holt nebude fotbal, bude něco jiného.
eless já bych zkusila Spící královny. Součástí hry je jednoduché sčítání do deseti, ale než to zvládne holčička sama, dají se klidně upravit pravidla a hrát bez toho.
Nebo legrační potřehovka Mlsné kočky, tam s pleteným návlekem na prst ve tvaru kočičky lovíš karty ryb :)
Na herním klubu s prvňáky je mezi holčičkami ještě oblíbená hra Osadníci z katanu Junior, Karuba (ne junior). Líbí se taky Dům snů a Kočičí klub, ale tam už je třeba umět víc číst, počítat.
Závidí od rozpočtu, určitě by šlo i Takenoko. My jsme to v těch začátcích hráli s otevřenýma kartami, dá se tak dětem nebo i navzájem trochu nahrát. (A prakticky si ověřit, jak fungují hry s nenulovým součtem).
continuity já bych predskolacce co asi není zvyklá hrát vybrala spíš jednodušší hru. Takenoko můj sedmiletý zvládá, ale strategicky je to pro něj ještě spíš těžší hra. Pokud hraje s dospělým a ten jí nebude nahrávat, nemá proti němu moc šanci myslím.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články