Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Lamicka
14171 příspěvků moje polička 21. června 2024 12:54

V Prosekarne maji vyborne nealkoholicke prosecco, ridici se radsi ptali, zda je opravdu nealko. Nic sladkeho, je vyborne. Dostala jsem ho jako darek, kdyz jsem nemohla pit. Dobre tam i poradi s vyberem.

Potrefenáhusa piju jen cistou vodu a caj, a pak mam rada bile vino a prosecco. Dzusy, limonady apod. vubec nepiju, nechutna mi to. Takze nealko vino na chut nebo to prosecco je pro me super. To je jako kafe bez kofeinu, proste nekdo ma rad kafe, ale kofein mu nedela dobre. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. června 2024 13:04

Potrefenáhusa tak je to verze pro ty, co nechtějí alkohol. Ty šampaňské mi nechutnají, ale dětem bych to teda nedala, vždyť to je, jak dát jim birel

Ale nealko pivo mám ráda a v těhotenství mně dost zachraňovalo, měla jsem na pivo mnohem větší chuť než obvykle.

Offline Tabea
8093 příspěvků moje polička 21. června 2024 13:08

Já před par lety přešla z vody s džusem na nealko pšeničný pivo. Důvod byl ten, aby mi děti nechtěly pořád ochutnávat a upíjet moje pití a nepouštěly mi tam drobky a podobně. 

Offline Potrefenáhusa
38816 příspěvků moje polička 21. června 2024 13:18

Evaeva myslela jsem velký děti, ala ten školní ples 

ale jinak dost lidi dětem ten birell dava, i fakt malejm

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 21. června 2024 13:28

Evaeva myslíš, že i to barevné šampanské to uplně jak stojí asi 30 Kč je na urovni Birella? Já si myslela, že je to jak limča:-D. Domů jsem to teda nikdy nekoupila, ale děti by určitě chtěly:-D

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 21. června 2024 13:29

Potrefenáhusa prosim tě, sambo zas dává dětem trochu cucnout piva, nevidím to uplně ráda, ale tak za poslední rok to vlastně bylo jednou, jak má slabou sezonu:-D. 

Offline continuity
43005 příspěvků moje polička 21. června 2024 13:43

Karja no právě to dětské šampaňské je umělá limonáda, to už je lepší koupit vineu, ale ta nemá tak fancy láhev.

Nealkoholické šampaňské je dobré třeba na oslavy ( říkám poté, co moje sestra nalila mým dětem Moeta, aby nepřišli zkrátka). Jenže její děti jsou 15-17 , ale moje jedno má 12.

Nasrala me tehdy dost a manipulace jak prase, musela bych udělat scénu před celou rodinou.

Offline Pinot Noir
29857 příspěvků moje polička 21. června 2024 13:47

Tenhle má dobré složení, ty barevné srágory bych nekoupila:

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 21. června 2024 13:50

continuity

Jako mně dá docela i jedno malý pivko, co potom 12letý holce. No jako, moje segra by dala mým dětem klidně toho Birella třeba napul, ale nedělá to. Minule to nevěděla ani učitelka ze školky že nealko piva obsahují alkohol a svým detěm 6+ je kupovala. 

Naše děti jsou chudáci, ted měly oslavu a měla jsem pro všechny jeden ředěný džus a dvoje bramburky, který jsem nenačnula, natož dětský šampus.-D Oni jak to moc neznají doma, tak ani nevědí, co taková oslava potřebuje:-D. Myslim, že až začnou chodit někam víc na návštěvy, budou mě nenávidět... Což mi připomíná, jak synovec dostal u kamaráda chleba a říkal mu ů"ty jo takhle dobře namazanej chleba ,s pořádnou vrstvou pomazánky jsem ještě nedostal, já ti tak závidim tuhletu babičku, moje babička to teda takhle neumí":-D. To slyšela a hned se pochlubila

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 21. června 2024 13:52

Pinot Noir Vůbec, za 120, jednou to domů přineseš a pak to furt chtěj:-D. Max bezinkovou šťávu:-D...Ale je super jak stačí málo, fakt jen džus s bublinkama.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. června 2024 13:59

Karja to dětské šampaňské (kromě toho, že je to chemický hnus) není problém jako Birell, tj. z hlediska chuti stejné jako alkohol a toho zbytkového alkoholu, ale spíš jako návyk, že pořádná oslava je s alkoholem. Moje děti ho teda občas na nějaké oslavě pijí, to jim nezakazuju, ale sama to nekupuju.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. června 2024 14:00

Potrefenáhusa jo takhle, tak to jo. My na vánoce zkoušeli nějaké nealko víno, to nebylo špatné, chutnalo to skoro jako vínoale mně to moc nezachutnalo 

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 21. června 2024 14:05

Evaeva nevím no, my jsme skoro abstinenti, myslím, že mým dětem zrovna tohle by nepokazilo. Ale jako přesně přijde mi to jako hroznej hnus, navíc v kombinaci, když už je k tomu dort a nějaký sladký pochutiny...ale na návštěvách můžou skoro všechno, to jako nevymezuji, že by něco ostatní děti mohly a ony ne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. června 2024 14:09

Karja vidím to jako ty. Tohle je názor odborníků a dovedu si představit, že jsou rodiny, kde to mu prospěchu nebude. (Tak mu dejte aspoň to dětské, když normální nemůže) Pro moje děti je to akorát sladká limonáda, které samozřejmě klidně vypijí litr.

Offline Potrefenáhusa
38816 příspěvků moje polička 21. června 2024 14:22

Evaeva což mi pripomnelo, ze teď byl v respektu článek o dětech a sladkých limonadach a byl to uplnej brutus, kolik toho děti pijou. Prý nenarusta nadvaha, ale skokove obezita přesně z těch litru sladkyho pití denně (jsem teď na zahradě a nemám to u sebe, tak necituju, ale byly tam děti třeba s nadváhou třeba 50 kilo )

Offline Pinot Noir
29857 příspěvků moje polička 21. června 2024 14:24

Karja tak to u nás právě nehrozí, Ríša to vždycky hrozně chce, ale pak vypije stěží deci a půl, tři dny mu to nabízím, na to vždycky řekne, že teď ne, později...No a pak to teda dopiju já. A tohle mi právě vůbec nevadí dopít, je to prostě perlivý jablečný mošt, je to chutné. 

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 21. června 2024 14:29

Pinot Noir Jojo, naše jsou jak vosy, na mililitry by si to rozpočítaly aby měly stejně a hoodně dlouho by si to pamalovaly, že to jednou doma bylo:-D. 

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 21. června 2024 14:31

Potrefenáhusa V naší škole je volně k dispozici štáva, no tak asi děti nebudou už potřebovat nikdy doma pít, všechen pitný režim naženou ve škole. A taky prý nejde ředitelce, vysokoškolsky vzdělané osobě, že děti prvního stupně, jí v budově, která má 30 vododovních kohoutků, žízní nepadnou. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. června 2024 14:31

Karja našim je to jedno, jakmile je to sladké, stejně jdou i po džusu. Mladší včera během slavnostního ceremoniálu ve školce vypil asi 8 kelímků než jsme mu to zakázali

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. června 2024 14:32

Potrefenáhusa mně je těch dětí tak líto. Ve školce je jedna taková holčička, v těch pěti letech je podle mě obézní. No viděla jsem, kdo jí vyzvedává, a bylo jasno