Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 20. června 2024 14:13

Zuzuli Naše učitelky si zaslouží svatozář, jsou skvělý, bejt bohatá, dám jim mnohem víc, jim, kuchařkám, uklizečkám, školce sponzorský dar, zaslouží si hodně. Určitě dělají hodně věcí nad rámec svých pracovních povinností. Letní provoz je věc druhá...u nás tři týdny z 9 poběží.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2024 14:15

Zuzuli to já naštěstí ano. Ale určitě to není pravidlem:(

Offline continuity
43005 příspěvků moje polička 20. června 2024 14:18

Evaeva no právě, akorát je vždy něco za něco. ten náš systém zní skvěle, dokud člověku nedojde, že třetinu měsíce jsem je od miminek večer uspávala sama a dva víkendy v měsíci měla na krku taky většinou sama. Ale vyzvedávání ze školky jsem prakticky neřešila, to zas jo. 

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 20. června 2024 14:18

Zuzuli Já jsem postižená asi naopak, protože mám v rodině ten druhej učitelskej extrém, co to fakt žere no:-D a nebrala bych to ani náhodou, ani za dvojnásobnej plat co mám ted bych nešla učit.-D. Ale ona je na druhém stupni ZŠ  a učí hlavní předměty, myslím, že ty prázdniny dost potřebuje fakt na ten restart. Ono je to člověk od člověku a taky záleží asi na instituci, kde učí. 

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 20. června 2024 14:19

continuity Uplně nejlepší systém je, že je vyzvednou prarodiče, u nichž tu hodinu, dvě počkají než dopracují rodiče. Jen to naši nechtějí pořád nějak pochopit!:-D

Offline continuity
43005 příspěvků moje polička 20. června 2024 14:24

Zuzulistarší má třídní, která se dost vymezuje - například se zásadně nefoti na třídní fotky s argumentem, že sama má fotek dost. Nebo je nikdy nevzala na výlet mimo město. Na druhou stranu říká, že žádné dárky nechce. (Taky nic nedostává, akorát teď končí v devítce, tak jsem starší řekla, ať si to pro jednou domluvi a koupi ji alespoň blbou kytku). Ale radost z toho, že to končí, je asi oboustranná, nebyla to vůbec vhodná třídní pro třídu plnou matematických mimoňů. 

Zato jestli nekoupi kytku ředitelce, co je měla na matice, tak budu fakt zlá a starší tam půjde klidně sama. 

Offline continuity
43005 příspěvků moje polička 20. června 2024 14:25

Karjajá nevím, u nás se to moc neosvědčilo, nakonec bylo jednodušší zaplatit pár korun sousedce. 

Offline letfenixa
10862 příspěvků moje polička 20. června 2024 14:26

Evaeva no, mne čokoláda nevadí, aj keď ju už nesmiem jesť ,  teraz som dostala med.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2024 14:34

continuity no jasně. Za těmi na HO zase jsou hodiny u počítače, když děti usnou atd.

Offline letfenixa
10862 příspěvků moje polička 20. června 2024 14:34

Už vlani som to tu písala, ja by som kľudne strazila deti cez prázdniny, aj tak som doma.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2024 14:36

Karja no to možná mimino bude mít prarodiče v důchodu. Tchýně vyzvedává ráda, klidně by tam chodila skoro každý den, ale až po spaní. Plus se to pojí s haldou bonbónů. (Tuhle brala mladšího na zmrzlinu než nakoupím a on odešel navíc s lízátkem, které si chtěl dát hned poté )

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 20. června 2024 14:37

Jsem z učitelské rodiny a dodnes mám živé paměti ty hromady kytek co máti na konci roku dostávala. Kolikrát už jsme neměli vázy, tak jsme to strkali do kýblů a konví. Poslední dobou dostává buď jednu velkou kytici za třídu nebo různé kravinky, svíčky, čokolády a tak. 

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 20. června 2024 14:58

Bowle No vidíš to, moje segra to má hrozně ráda, vždycky přijede ten poslední den, otevře kufr auta, se to vyvalí a ona dá i máme, nám kytku, co se nám líbí a doma si to dá klidně do 7 váz, ruzně si to převáže a tak:-D. Ale ona není normální, ona patří mezi ty učitele, co mají školu a děti rádi.....:-D (to je takovej vtip ze seriálu, kdy ředitelka říká na koberečku učitelce, na kterou si stěžovali rodiče "konečně patříš mezi nás ostatní, taky nesnášíš děti")

Offline letfenixa
10862 příspěvků moje polička 20. června 2024 15:07

Karja tiež si tú zaplavu kvetov užívam. 

Offline Zuzuli
3760 příspěvků moje polička 20. června 2024 15:14

Karja to me strasne tesi a naplnuje nadeji, ze to nakonec nebude tak zle, pokud jsou i skvely ucitele.

Ti moji vsichni studovali pedak v osmdesatkach, chteli vysokou, ale vedeli, ze je nevezmou na nejakou "lepsi" skolu", tak proste vzali bez vetsiho zajmu tohle. Ted jen vyhorele cekaji na duchod, uz se rozhodne neobtezujou delat cokoliv navic. A pomlouvaji ty mlade aktivni. Kvuli tomu jejich pristupu ani nikdo z me generace v rodine ucit nesel, vsichni jsme v uplne jinych oborech.

Offline žluťásek
8860 příspěvků moje polička 20. června 2024 15:20

Zuzuli syn má paní učitelku středního věku, neodvažuju se odhadovat roky, ale učí už minimálně dvacet let. Takže žádná paní před důchodem ani třicátnice. Je absolutně senzační. Má krásný nápady, pořád dělají nějaké aktivity, vůbec nejedou klasickou frontální výuku, ale pracují ve skupinách v centrech aktivit. Každý týden děti dělají sebehodnocení a v pondělí to společně probírají. Chodí do divadla, na sportovní akce, byli opékat buřty, přespávali ve škole. Teď jsou na škole v přírodě a ten program by mě porazil, včera šli na Sněžku a večer si udělali diskotéku

Takže já mám naději, že to není úplně ztracené a jsem hrozně moc ráda, že máme takovou kliku na skvělou učitelku.

Že se ale těší na prázdniny, o tom nepochybuju. Těšíme se všichni :-))

Offline continuity
43005 příspěvků moje polička 20. června 2024 15:25

žluťásek

já se většinou těším vic než děti. Letos je výjimka, starší má "hotovo" už od půlky dubna, od té doby jede na volnoběh, takže jsem řešila jen jednu a je mi líto, že mi teď odjedou. 

Offline dzizisketa
8947 příspěvků moje polička 20. června 2024 15:30

Rosťa jde do školky naposledy zítra, v sobotu jedeme na dovolenou (zase Jindřichohradecko a okolí, už se nemůžeme dočkat), ještě musíme skočit pro kytky, čaje už doma mám 

Jen mne trochu mrzí, že ve středu mají třídní piknik v parku v rámci ukončení letošního projektu, měli rok s Večerníčkem, jak letos dostali novou paní učitelku, dělají jim skvělý program. Předchozí odešla přesně loni na prázdniny do důchodu, tahle je nějak v mém věku, nebo o něco mladší, má dceru starou jako Rosťa (chodí do jiné třídy), bydlí u nás ve vchodě a jmenuje se Šárka a Rosťa ji miluje.

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 20. června 2024 15:33

Zuzuli No tak tyhle staré před duchodem taky znám, bohužel. Ale tna druhou stranu znám spoustu mladých co to žerou, snažej se. A ty naše učitelky v mateřince jsou prostě skvělé, pedagogicky i lidsky, jsem  hrozně ráda, že na moje děti působily v tom utlym dětskym věku takhle kvalitní ženský po všech stránkách. Snad to tak špatný nebude.

Offline Kokoska
34870 příspěvků moje polička 20. června 2024 15:55

Zuzuli u nas to bylo jinak. Mama ucila na prvnim stupni, tahala domu hory sesitu, tenkrat jeste ani nebyly predtistene pisanky, delala to vsechno rucne, pak zas opravovat. Pripravy k tomu. Aby mohla byt odpoledne s nama nebo mohla treba delat neco na zahrade, nakoupit atd, nedelala to ve skole, ale doma po vecerech, spis nocich. Tata ucil cestinu a dalsi jazyky na gymplu, takze vecne opravoval diktaty, pisemky, pripravy psal taky. Ten teda chodil domu tak kolem pate, doma pak po veceri delal ty pripravy. Kazdy to ma jinak, no.

P.S. nasi naopak zavideli lidem z fabriky, ze jsou v pul treti doma a uz nic nemusi :)