Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43005 příspěvků moje polička 21. června 2024 21:38

dorota

zapadka mandarinka není úplně tento případ. Ja jí vždy nasmažím čerstvé řízky a řeknu ji, ať to když tak rozdá. Když ne večer, tak v sobotu k obědu. V oddíle mají vegetariány, takže je to jídlo takové všelijaké a ti kluci kolem 18-20, co jim dělají pomocné vedoucí musí mít hrozný hlad. Ji bylo trapně to nabízet, ale už se naučila, že to ti ostatní spíš ocení. 

Offline luciole
1228 příspěvků moje polička 21. června 2024 21:48

Evaeva 

Tak v tom pivu jsou ty B-vitamíny a minerály, to je zdravější!

Jasně, je to kombinace povahy a výchovy. Já měla v dětství dost volnosti, nikdo mě nehlídal a neomezoval, rodiče furt v luftu (v práci), ale na druhou stranu výchova k zodpovědnosti, žádný vodění za ručičku jako dneska. V hospodě jsem si v 16 letech dala akorát tak vineu, protože pivo a víno mi nechutnalo a nebylo to pro mě nic nedostupného, žádné zakázané ovoce, a vlastně jsem neměla tenkrát ani potřebu do tý hospody chodit.

A taky dost funguje negativní příklad, když má někdo v rodině až moc kladný vztah k alkoholu, a pak dělá ostudu, děti opilce nesnášej.

Offline žluťásek
8860 příspěvků moje polička 21. června 2024 21:51

Potrefenáhusa ještě přivezl domů všechny obaly od sušenek a bonbónů co tam snědl

Offline Kokoska
34870 příspěvků moje polička 21. června 2024 21:56

žluťásek abys mela prehled!

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 21. června 2024 21:58

luciole No bohužel to asi neni tak jednoduché:D Myslim, ze jsme to tu nejednou rozebiraly, ale je to hrozně individuální, jak přístup rodičů přispěje k chování dětí k alkoholu  U nás jsme taky měli volnost, myslím, že už ve třinácti jsem se doma zliskala vínem, což naší kontrolami dvěma fackama, ale jinak žádná velká epizoda, nic moc neresili nikdy, a ta střední byla divoká co se týče alkoholu u nas vsech tri sourozencu, jakoze hodne, hospody pravidelny vikendovy cíl. A myslím, že negativní propad taky neodkazuje, myslím,že jsou výzkumy, že rodič alkoholik zvyšuje riziko alkoholismu i u dětí. Ale psala jsem to tu už xkrat a budu se opakovat, myslím, že my s našima detma budeme řešit jiné věci než alkohol, bohužel. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. června 2024 22:06

Nechtějte vědět, co občas vytáhnu z tašky na kočárku

Tyhle zapomenuté svačiny byl ve škole i můj problém.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. června 2024 22:09

Karjajá si myslím, že buduješ pohled na ty závislosti jako takové. Že u alkoholu to začíná. Ale samozřejmě žádná výchova nebo cokoliv není všemocná.

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 21. června 2024 22:24

Evaeva Já si právě myslím, že takhle to platilo za nás, ale teď alkohol nehraje takový prim, není to prostě už ta první a jediná revolta. Ségry kámoška řeší závislost holky na něčem jako el. cigarety, já tomu oc nerozumím, ale pomalu abych zacala. Nicméně se toho nemohou zbavit, ta to kouří jak fabrika, že by přišla domů opilá nikdy neříkala. Kámoška učí na ZS, výjezd k holce, ta si zas dala nějaký psychotropní prášky...Prostě těch látek je dost, myslím, že krabicak uz ty děti moc nerajcuje

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. června 2024 22:31

Karja takhle jsem to nemyslela, že začnou s alkoholem a pokračují dál. Ale že má vliv vztah rodiny k drogám (i legálním) a závislostem obecně.

Offline continuity
43005 příspěvků moje polička 21. června 2024 22:45

Karja no asi tak, ta boomerska generace dost chlastá, takže mladí se vůči tomu vymezují. A blbý je, pokud nenapadne nic lepšího než nějaký pervitin. 

Offline luciole
1228 příspěvků moje polička 21. června 2024 23:16

Karja 

Jasně, je to individuání a lidi se rozdělujou na nezávislý a závislý (na čemkoliv).

A ve školách se strašně hulí, všechno - cigarety norm. i el. a hlavně tráva.

Já teď jedu ten negativní příklad. Když si zapálím na zahradě doutníček, k odpuzení komárů samozřejmě, tak jsem hned označena za nechutnou a smradlavou a fuj a ať toho hned nechám. Asi si seženu ještě trávu a koupím tepláky, aby bylo proti čemu se vymezovat.

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 21. června 2024 23:54

luciole Jojo, to jsem chtěla napsat, že možná je to období, kdy by se vymezovaly proti čemukoliv:-D. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. června 2024 08:33

Miminu asi ještě lučinu dát nemůžu, co?

Offline žluťásek
8860 příspěvků moje polička 22. června 2024 10:26

Evaeva kolik mu teď je? Jakože je to moc slaný myslíš?

(Kdyžtak bych nechala vykapat jogurt)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. června 2024 10:39

žluťásek 8m. Ta lučina pro děti zas tolik slaná snad není, ale když tvaroh se dává taky až od roka.

Offline Pinot Noir
29857 příspěvků moje polička 22. června 2024 10:42

Odposlechnuto z pokojíčku: "Brácha, ty seš ale dementál!"

Offline žluťásek
8860 příspěvků moje polička 22. června 2024 10:49

Evaeva tvaroh kvůli velkému množství bílkoviny, Lučina tolik nemá

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. června 2024 12:13

žluťásek jo to vím, že kvůli bílkovinám. Tak já to prumbnu, chleba s máslem měl celkem úspěch.

Offline Zuzuli
3760 příspěvků moje polička 22. června 2024 17:31

My jsme dneska zahajily letni balkonovou sezonu  

Offline dzizisketa
8947 příspěvků moje polička 22. června 2024 17:46

Zuzuli 

To má máte moc pěkné