Potrefenáhusa jinak nam logopedka dala obecne rady - kreslit, klidne kridou na tabuli velke cmaranice, rozpohybovat ruku. Cvicit jazyk - vyplaznout, dolu na bradu, do strany vyboulit tvare, nahoru pod nos, nahoru za zuby. Skladat puzzle, strihat, skladat kostky. Jestli chces uz neco zacit delat, tak timhle se asi nic nezkazi?
Vše o těhotenství a dětech
Gatita Pinot Noir hlavonožce od mladšího jsem ještě neviděla a asi už neuvidím, zatím teda nemaluje vůbec nic konkrétního. Starší ho namaloval přesně jednou.
Moje děti hlavonožce nekreslily ani jedna, rovnou začly patlat nějaké postavy, když přišel ten čas. Ale ani když mě zabijete, nevzpomenu si, kdy to bylo.
Mladší ve 12 kreslí nekreslí ani jako Ríša. Což by nevadilo, kdyby předloni netoužila být módní návrhářkou. Naštěstí ji to přešlo. ![]()
A jinak Viktor umí říct Hele, kámo! a nebojí se to použít, takže myslím, že na to stát se součástí kolektivu je v podstatě připraven. ![]()
Pinot Noir no kdyz někdy slyším ty rozhovory v tramvaji,tak pro socializaci v pubertálním období opravdu postačuje základní slovní zásoba. ![]()
Ty vole se douci, když přijde čas a těch pár nadávek taky jistě zvládne dřív než potřebuješ.
Na mě dnes promluvila moje neteř! Udělalo mi to radost, je ji 7, vídám ji od narození každý tyden, i na hlídání u nás je třeba celé odpoledne, na výlety ji beru, ale nikdy na mě nemluví, odpoví mi tak jedno,až dvojslovne a to se zeptám třeba dvakrát. Dneska mi sama řekla, jaký plány má na další dny:D.
Pinot Noir proc by kreslil hlavonozce, kdyz muze kreslit siren heada a titanic do detailu:) S kreslenim jsem v klidu, zvykla od starsiho, ktery neumi nic nakreslit dodnes, postavu nakresli jen jako takoveho toho panacka z sibenice. Ale je moc sikovny a nikdy me nenapadlo, ze by treba mohl mit nejaky hendikep . U toho mladsiho v leccems pochyby mam, je proste jiny, ale ted se mi dost ulevilo.
continuity no tak syn chce byt architekt, tam by to nejaky vytvarny vlohy asi chtelo
. Ale on ty svoje pracovni plany dost meni, tak jsem v klidu.
Zuzuli sis, ten fyzioterapeut se ale rozjel![]()
Ale mam v okoli par deti, ktere fakt umely ve 3 letech vsechno mozne v anglictine a ted je jim osm a vedi toho hrozne moc, zajimaji se a o spoustu veci a nasavaji neuveritelne mnozstvi infořaci (treba i diky yt). Jedno takove dite je syn moji dobre kamaradky a ona se mu sice dost venuje, ale tak jakoby v nasi bubline normalne. Rozhodne ho nic neuci, jen ho bere na vylety, do divadla, necha ho kouknout treba i na zpravy, hrajou deskovky...pro me normalka. Ale on je hodne premyslivy a zvidavy, a uci se proste sam. Treba tu anglictinu pobral z tech miminich videi na youtoubu.
A pak mam v okoli taky rodice, kteri to maji nalajnovane uz od skolky. Takze jedou pripravky na vyberove zakladky, 2 jazyky uz od predskolaku, uz vi, kam pujdou na osmilety gympl, ale neni jim jeste ani 6. Ale nemuzu rict, ze by je nejak drtili, to vubec. Ale premysleji jinak nez ja. Treba ta starsi holcicka chodila 1x tydne na tenis, jim prislo, ze se moc nezlepsuje a ze by to chtelo 2x. Tak se sli zeptat trenera, jak ji to jde. Ten jim rekl, ze nema uplne na tenis talent, ale ze se jevi sikovna na atletiku. Tak zrusili tenis a maji atletiku. Jakoby cilene hledaji, v cem by mela sanci vyniknout. To me treba vubec nenapadlo na to jit takhle, je mi jedno, jaky sport syn dela, hlavne ze je ochotny nejaky delat. No a samozrejme vubec netusim, co bude za x let za skolu.
SunEclipsetak pokial pozadujes vyslovnost rodileho mluvciho, tak myslim, ze to nesplni ani v anglictine ci nemcine takmer nikto :)
Mně dneska Šárka spadla po břiše do aspoň deset čísel, ne-li dvacet hluboké kaluže. Dvakrát!
Naštěstí poučená ze včera jsem jim dala na všechen ten softshell natahovací pogumované kalhoty, takže do holínek nenateklo. Ale do knihovny, kam jsme měli namířeno původně, jsme teda nedošli, se vší tamní benevolencí by nás asi vyrazili. Neboť jsme se vydali ven samozřejmě pár minut před tím největším chcancem, který nás přepadl u té megalouže, kde Rosťa potkal spolužáka a náruživě v ní spolu skákali, zatímco my s Járovou maminkou a dvěma malými ségrami jsme smířené v tom lijáku čekaly až se nabaží, to už bylo jedno, jestli budou mokří seshora, zdola nebo odevšad.
Gatita to mna desi. Ja by som mozno bola radsej ak by bol syn trebars sikovny stolar nez vysokoskolak zasekany v kancli a permanentne v strese ako sambo. Ale kedze ja aj sambo mame obe ruky lave, tak asi vlohy nebude mat po kom zdedit
. Moja jedina ambicia je, aby boli stastni a ked nie, tak aspon spokojni a ked ich urobi stastnymi soferovanie autobusu, tak smelo do toho :)
MrakoplasKdyž to máš takový...no z vysokoškolačka se truhlář může stát, naopak to jde blbě. I truhlář je ve stresu a leckdo v kanclu není. Fyzické práce taky kladou vyšší nároky na fyzické zdraví. V kanclu to leckdy preklepes s různými fyzickými neduhy, v truhlárne ne. Každé má něco. Z toho pohledu může být rodič rád, že to povalani si vybírají děti samy.;-)
Mrakoplasjedna věc je, aby mohli dělat to, co je baví a druhá je, že čím lepší vzdělání, tím je tam jakoby víc možností pro to rozhodování.
Dost manuálně levé jsou teda obě, starší trochu něco tvoří,ale má to takové příšerně ofláknuté bez smyslu pro detail. někdo mě tady kdysi utěšoval: tak co, bude kadeřnice. No spíš mi bylo líto jejich zákaznic. ![]()
Mně občas ty stejně staré děti mluvící ve větách frustrují, dneska tam jeden dvouletý chlapeček řekl mamince, že je utiskovaný.
Proto je ve skupince mojí favoritkou sošná ruská holčička, která nemluví, často se vzteká a ve vhodných chvílích se snaží ostatním sebrat jídlo!
Karja to bol len priklad.
A k tomu, ze naopak to nejde - ale preco by malo. Fakt nemusi byt kazdy vysokoskolak. Ale k tomu mam pekny priklad znameho, co isiel na ucnovku bez maturity. Maturitu si potom dorobil a isiel studovat vysnivanu archeologiu. Trvalo mu sice tri roky sa tam dostat, ale teraz je uspesny vo svojom odbore.
Potom mam kamarata, ktory vystudoval politologiu, robil na ministerstve, v korporate.. Nebavilo ho to, tak isiel sukromne ucit anglictinu. Ani v tom sa nenasiel tak sa po tridsiatke prihlasil na VS znova a teraz robi fyzioterapeuta a je uz spokojny. Ta cesta je niekedy klukata, ale ak na to ten clovek rozumovo ma, dokaze vystudovat aj neskor.
continuity ten stolar mi ako priklad napadol preto, ze byvalej kolegyne syn chodi na strednu skolu s tymto zameranim. Najblizsia od nas je v Bratislave. Vybral si to sam, bavi ho praca s drevom a je tam zatial spokojny (ma 17). Neviem si predstavit, ze by ho nutila ist na gympel, aby mal "viac moznosti".
Keby budúce povolanie záviselo od toho, čo Lukaska práve baví najviac, tak by išiel na hotelovu akadémiu. Nielen že chce stále variť, ale aj prestierat a robí čašníka.
Mrakoplas no vis co, ja to vnimam trochu podobne, ale kdyz mas pocit, ze to dite neni uplne hloupe, a ze by vlastne mohl byt skoro cimkoli (a v tom oboru se najit), tak se nejspis jako rodic budes snazit, aby si zachoval vsechny ty moznosti a nezariznul vzdelani v 15, pak uz je obtizne se k tomu vracet, menit obor, a je riziko, ze pokud ho ta truhlarina nechyti v 15 za srdce, nejspis se nic noveho nenauci do konce zivota ani v ni. A to rikam jako nekdo, kdo by nejradsi delal nejake remeslo, ale jsem uplne leva.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články