Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Gatita
8619 příspěvků moje polička 26. června 2024 21:57
Reakce na Potrefenáhusa:

Zuzuli ty namichany tridy mi přijdou super 

​a my si zrovna vcera doma rikali, ze nam to moc dobre neprijde. Jako nouzove reseni a la jednotridka je to samozrejme ok, ale jako cileny koncept mi to prijde nesikovne.

Mam srovnani, protoze starsi dite chodilo do skolky, kde byly deti rozdelene podle veku. Mladsi chodi do smiseneho kolektivu. Bylo to super na ten zacatek, protoze prislo jen par triletych novacku mezi zajete mazaky, nikdo nebrecel a syn tam mohl byt od druheho dne sam az do peti. Ale tim to podle me konci, protoze si tam je schopny hrat jen s jednim malym chlapeckem, ostatni se o ne asi moc nezajimaji. Taky pro ty ucitelky to musi byt slozite, mit tam 2-3 skupinky, s predskolaky tam jedou pripravu, s malymi neco jineho. Mne to nevadi, ale prijde mi, ze na to, jak je syn spolecensky, se tam zas tak moc nerealizuje. Zato starsi syn si udelal v klasicke skolce dost kamaradu a tezi z toho doted i ve skole. Ten mladsi mi v te smisene skolce prijde hrozne plonkovy, neprijde mi, ze by tam nejak fungovalo, ze starsi tahnou mladsi, a starsi se uci starat o mladsi, ale nevim, no. 

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 26. června 2024 22:10

letfenixa já vim, někdy je to moc tezky 

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 26. června 2024 22:12

Gatita my je nemáme namichany všechny pospolu, jak to maj ty vyšší tridy, nevim, naše trida je z (původně) tří a ctyrletych, nejsou tam jen ta mrnata, co zrovna nastoupila, ale nejsou tam ani predskolaci 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. června 2024 22:28

Gatita u ségry to fungovalo dobře, ještě dlouho kamarádila s mladší holčičkou. Nemůže to být i věkem? Starší se pořádně začal kamarádit až loni v druhém pololetí, takže v pěti a půl. Mladší sice pár kamarádů má, ale na hřišti s nimi ani nepromluví, natož aby si někoho zval domů třeba.

Offline Jos
příspěvků moje polička 26. června 2024 22:57

711990

Kdyz v nasi skolce zaznelo pravidlo rodic jen do satny, dal nesmi, tak jsem si taky rikala, ze tohle nevyjde. Ale maji to promyslene. Jo slzy byvaly v satne vic nez pulku skolniho roku, asi dve minuty nez jsem odesla, jak mi potvrdily obe ucitelky...Jakmile to louceni ale protahujeme, je to vzdycky slzave udoli na dlouhou dobu. Syn vidi, jak jsem nalomena...Ja teda kluka hodila do vody uplne. Na dve hodiny byl jednou a pak rovnou do tri. Nemela jsem hlidani a musela do prace. Nervy to byly velke, ale nejak jsme to ustali. 

Zuzuli To mas pravdu ale taky, protoze v te smisene tride se to naredi a ty vetsi si prcka casto berou pod kridlo. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. června 2024 23:13

Jos dlouhé loučení je vážně blbý. Ale zase si myslím, že jen tak tam to dítě šoupnout, je pro něj vážně těžké. Vždyť ty lidi a tu třídu nikdy nevidělo. Aspoň ten první den by možnost vejít do třídy a nějakou dobu tams ním strávit, být měla. Ne každý to potřebuje samozřejmě. 

Online Len
2673 příspěvků moje polička 26. června 2024 23:16

Potrefenáhusa Dobrej tip, duplo připravu už jsem pomalu zahájila, jestli si z toho něco vezme netuším. U nás se ještě před pár týdny s duplo panáčkama (ani nikdy s jinejma) nehrálo, jedině se zvířátkama. Knížku o školce mi taky nedovolí číst.

Evaeva Děkuju

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. června 2024 23:34

Lendo školky můžou i zvířátka u nás se s panáčky ani zvířátky nehrálo nikdy a hlavně mladší má ten dar vycítit, že něco fakt chci, takže předpokládám, že knížka o školce by taky neprošla

Offline Pinot Noir
29857 příspěvků moje polička 26. června 2024 23:40

Len to jsou dobré zprávy

Oni se nám ti chlapečci nakonec vyloupnou.

Offline Pinot Noir
29857 příspěvků moje polička 27. června 2024 00:14

Viktor dnes zůstal doma, bolelo ho břicho. Myslela jsem, že snědl moc arašídových křupek, včera šli se školkou do obchodu a učitelka všem koupila nanuky a Vikimu křupky... Ale celý den fňukal až brečel, že ho bolí břicho, ale nemá průjem, ani nezvrací, ani teplota... Vypadá jak mátoha, půl dne prospal, vůbec netuším, co to je, snad ne slepák!

Blbé je, že je naprosto zbytečné jít s ním k doktorovi, nenechá na sebe sáhnout, prohmatat břicho je sci-fi. Tak nám držte palce.

Naštěstí byl doma muž, tak jsem mohla pracovat, mám za dnešek odpracovaných 11,5 hodiny a když jsem skončila, úplně se mi třásly ruce. Už je takových dní fakt moc.

Ale mám i něco hezkého, jedli jsme první cukety ze zahrady, domácí malinovou dřeň (vyráběl muž) a asi si nechám potisknout další triko Ríšovým obrázkem.

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 27. června 2024 03:17

Pinot Noir achjo, držím moc palce, ať se Vikimu uleví, s tema doktorama to musí bejt moc narocny :-( snad mate klidnou noc

my už cukety taky sklizime, já z nich dělám hodně spagety, to jedí (většinou) i obe děti

Online Len
2673 příspěvků moje polička 27. června 2024 05:05

Pinot Noir Děkuju! Viktorovi moc držím palce, ať je to dneska už dobrý. A tobě, ať tohle pracovně náročný období brzo skončí, nedá se to vydržet moc dlouho.

Ten Ríšův obrázek je super, má fakt talent.

Offline Garfie
28528 příspěvků moje polička 27. června 2024 06:46

Pinot Noir Konec je hezkej, ale teda. :-( Je mi moc líto, že máš takový stres, držím pěsti, ať je to jen nějaká únava materiálu a dneska bude Viktor v pořádku! 

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 27. června 2024 06:55

Pinot Noir Držím palce, ale myslím, že bříškem může začínat i viroza, prostě všechno, ale může to být i nějaká krátkodobější indispozice. 

jj,je to hrozný, mně učetní posílají třeba mail v 8:20 a pak ve 20:20, včera teda jedna paní trhla rekord, 00:53 - nejsi to ty? 

Offline Pinot Noir
29857 příspěvků moje polička 27. června 2024 07:15

Karja to naštěstí ne, ale ta v 8:20 a pak ve 20:20 bych mohla být já

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 27. června 2024 07:46

Evaeva zo je zajímavý, jak si každý dite hraje jinak, naše si hraje jenom se zviratkama a panackama, i ten duplo vlacek slouží k přepravě cestujících. Hraje si s tím různý příběhy a scenky, zato vůbec nestaví a já ji to moc neumim představit, protože to moc nebaví ani mne. Je to teda tezky i s miminem, protože do toho leze a bourá to. A když spi, tak duplo dela strasnej randal. Puzzle rada má

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. června 2024 07:52

Potrefenáhusa jo, je pravda, že cestující jsme taky chvíli vozili. Ale scénky ne, občas si něco hraje starší, ale až teď třeba. A mladší by se rád koukal na to, jak hraju scénku já. Ale já to nesnáším.

Momentálně se u nás hraje tak, že se stěhuje celý pokoj včetně velké postele Trochu větší stavebnice.

Offline Pinot Noir
29857 příspěvků moje polička 27. června 2024 08:08

Evaeva u nás je stěhování taky oblíbená kratochvíle, Ríša stěhuje skříňky, stoly, postele tak třikrát týdně, ještě že skříně jsou přimontované ke zdi! 

Offline Kokoska
34871 příspěvků moje polička 27. června 2024 08:28

Pinot Noir drzim palce, at to brisko da pokoj! Nas s dcerou dvakrat hnali na krev, ze to je urcite slepak, a nebyl, tak snad to bude dobry.

Risuv obrazek je nadherny, to si primo o tisk rika!

Offline Kokoska
34871 příspěvků moje polička 27. června 2024 08:32

Karja no co, taky obcas poslu mail v noci. Koukam na maily jeste nez vecer zaviram pocitac a bylo tam neco z pozdniho odpoledne od kolegyne, ze potrebuje dohledat a mit v ruce do deseti rano. Nez kvuli tomu vstavat, udelala jsem to radsi hned, posilala kolem pulnoci.