Karja ono je úplně jedno, jestli děláš daně nebo cokoliv. U nás taky vždycky všechno muselo být do prázdnin, klienti to tak chtějí. Ještě jak tam jsou ty volné dny. Druhý termín byl vždycky do Vánoc samozřejmě.
Vše o těhotenství a dětech
Gatita Jak to ctu mam uplne palpitace. Jak jako zvladat skolkove akce? V praci musim byt po sedme, takze dote tam je v sedm. Kdyz je vylet, jdou z te skolky a z vyletu deti priveedou zase zpet. Skolkove alce jsme zazdili, protoze mame az do konce cervna dovolenou. Jeste nikdy jsem nic nepekla apod. A nikdo to neresi. Ale uznavam, ze to je asi nej skolka v jakou jsem mohla doufat. Jede i pres leto, jen jsme napsali, kdy nase deti budou chodit, aby si spocitali, jestli bude stacit jedna trida
Jos u nás je to podobné, my spíš řešíme dřívější odjezd, protože kluci chodí na zavíračku. Jinak by mohli přijít na sedmou a být rám zase až do půl páté. Na školní akce teda obvykle peču, ale čárky si fakt nikdo nedělá. Ale vynechat teda nesmíme, ty starší děti to dost prožívají, aspoň to moje teda. Když k tomu ještě připočtu schůzky ve škole a několik oslav narozenin, tak jsou to aspoň dvě akce týdně od půlky května. Na účasti ale trvají děti, ne školka ![]()
Potrefenáhusa My taky nikoho nezname. Resp s pulkou lidi chodim do prace, ale nijak se nestykame. Spolecny chat ani nemame, vsechna komunikace probiha pres aplikaci Twigsee. A pord nevim, o kolika akcich se tu mluvi. U nas je treba v tydnu jedna neci oslava, jeden vetsi vylet a nejaky tematick den (kdy maji vzit treba nejakou hracku). Jinak jsou na hristi a ve skolce. Pro nas jako rodice to vlastne neznamena nic navic. A nekdy teda vidi manzel a uprimne, ten si z nejakejo pohledu ucitelky, ze nenapekl, vubec nic nedela ![]()
Evaeva Tak to chapu, syn je zacatecnik a spoluzaci jsou mu zatim dost jedno. A dve akce to jsou, ale behem toho dne. Ne treba odpoledne a tak. Tridni schuzky byly jedny a pak jedna akce i pro rodice, to jsme sli a neco koupili v pekarstvi.
Jos u nás je to stejně jako u vás, ty akce nekladou na rodiče žádný nároky, většina se odehrává bez rodičů ve školce, výlety, dovadla dtto
ted v červnu byla jedna zahradni slavnost s vystoupením děti (slzela jsem moc a teda tam se chtělo vyrobit dětem kostým kocicky, což bylo za hodinu hotovy) a pak rozloučení s předškoláky, tam jsme nebyli
Potrefenáhusa Ano, tohle podepisuju. Presne tak je to u nas taky. Ale asi je to tim, ze mame ty deti jeste male. Ze nemaji krouzky a tak. Plus my mame funkcni skolku a obe babicky a dedove maji prws leto dost volna (a jsou od sebe 15min autem). A neresim zadny tabor. Loni jsem se synem byla a to byla tak velka tragedie, ze uz nikdy nepojedeme. Aspon ja ne, ja na tyhle akce nejsem vubec stavena. Takze syn treba pojede ale urcite beze me.
Jos Potrefenáhusa U nás taky žádný akce, co by kladly nároky na rodiče, nejsou, naštěstí
akorát teda zahájení školky je už na konci srpna (docházka teda až od září), což mě teda popravdě nenapadlo, takže budeme zrovna na dovolené. Je docela blbý, že se tam řeší i všechny praktický věci, je to vlastně i taková rodičovská schůzka, takže bez účasti ani nebudu vědět, do jaké třídy bude moje dítě chodit a jaké bude mít učitelky. Snad bude pak aspoň seznam dětí na dveřích ![]()
V škôlke som bola raz na programe ku Dňu matiek a 2-x na slávnostnom ukončení, keďže bol L. 2-x predškolák. Prosba o občerstvenie bola, ja som doniesla ovocné kože, kupovane. V škole bola pasovačka prvákov. To je všetko. Ak je nejaká besiedka, je to v réžii triednej učiteľky a myslím, že Lukaskova nič také nerobieva.
Myrtila keď začal Covid, zavrela sa škôlka plus tam začala rekonštrukcia a L. bol doma ešte od decembra kvôli chorobe. Do škôlky následne išiel po 11 mesiacoch. Ráno som ho doviedla, bolo to v novembri a cestou do triedy sme stretli p.ucitelku s deťmi z rannej triedy, ktorá povedala - vy patríte asi k nám. Ani som nevedela, že má nové učiteľky.
Jos ony to nejsou dvě akce školky týdně, ale minimálně dvě akce rodiny, které vyžadují nějakou trochu organizaci. Ale předškoláci toho mají víc, to byl výlet, švp, den matek, zahradní slavnost a pasování od půli května. Plus ty oslavy narozenin, které po většinou jsou ve stylu vyzvednu děti ve školce, přijďte pro ně v šest. Akorát že syn s tou rukou do školky nemůže, takže ho tam musím dovést a samozřejmě koupit dárek. A takových úkolů se prostě nakupí x.
Jos asi máme ty děti zatím malý
ve školce jsou kroužky dva, z nichž jeden je jenom pro předškoláky (plavání)
no a je tu hodně tragicka zakladka, už teď z toho mám hlavu jak pátrací balon, jiná tu není
Evaeva já dávám tip, že v Albertu mají výprodej lega, různé malé krabičky za 180 Kč. Nakoupila jsem si tam do foroty nějaký Ninjago a Technic a synovi větší Minecraft už k Vánocům za 350. Doufám že s těmi menšími krabičkami vystačíme na čas na oslavy :-))
Karja Pinot Noir my letos potřebujeme k daňovému přiznání audit, je mi fakt líto těch účetních. Já už v tom tak nejedu, ale jako jediná mám plný přístup ke všem účtům, takže pořád dohledávám doklady o platbách a výpisy 3 roky zpátky, o co mě účetní poprosí. Už aby se to uzavřelo. Do toho ještě DPH, masakr.
No tak zrovna my slavíme v červnu troje narozeniny. Pak končí kroužky, ve školce se loučí se školním rokem, s předškoláky a teda měli jsme i besídku pro rodiče... a pak se tady konají různé akce k dni dětí, sportovní dny a tak a jak už je to dítě větší, tak když mu o tom někdo řekne, tak mu dojde, že tam bude sranda a vyžaduje účast ;o)
eless iphone nemam a naramok by skoncil hodeny niekde v izbe :) Ale synovec a neter maju uz mobily prave kvoli presunom po Bratislave, tak im budem volat asi kazdu hodinu ![]()
No ale ten tvoj zazitok, to musel byt hrozny stres!
žluťásek mně vůbec nenapadlo, že toho bude letos tolik. Do teď to bylo jedno pozvání ročně.
letfenixa myslím, že na podzim to u nás bude podobný, ani nepůjde do školky hned první den, ale až za pár dní, až se vrátíme. Ale naštěstí naše současná učitelka dobře funguje na mailu, tak jsem s ní domluvená, že kdyžtak mi nějaké info pošle ona. Je fakt zlatá, to celkové informování mailem, i toto moje konkrétní, je z její dobré vůle, jinak se u nás jede stylem nástěnka.
Jak to tu čtu, naše dítě to tedy rozjelo ve velkém stylu už od prvního roku ve školce
. Dnes jdeme na oslavu narozenin jedné kamarádky, před měsícem jsme obsolvovlali první takovou oslavu jiné kamarádky. Posledních 14 dní máme aspoň dvakrát týdně někoho ze školky doma na návštěvě a dítě, které chtělo někoho zvát hned od začátku docházky je šťastné jako blecha. Jako je to trochu náročné, ale zase po mě se chce jen přísun potravy a obdiv k vytvořeným stavbám z lega, vláčku apod. A když je spokojený junior, tak co víc si přát.
Jos myslim, ze u nas to nebude o nic narocnejsi nez u vas! Proste par vyletu a nejaka slavnost, kam nemusis chodit, kdyz nechces, a prinest staci pytlik chipsu. Spis jsem ted nejak malo schopna, a jak jsou ty deti dve, je to vsechno dvakrat. Na ty skolkove slavnosti nechodime, byla jsem letos jen na dvou, nebyva to prijemne (neni tam prostor pro tolik deti a rodicu) a myslim, ze ani syn jako mladsi rocnik z toho moc nema pojem. Spis ze je to ted vsechno takove nepravidelne a clovek dostava spoustu ruznych informaci.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články